توزیع محصول یا خدمات یا محل یکی از چهار رکن بازاریابی است. توزیع به فرایند رساندن کالا یا خدمات به دست مشتریان برای استفاده یا
مصرف گفته می شود. توزیع می تواند به صورت مستقیم یا غیر مستقیم و از طریق واسطه ها انجام شود.
تولیدکننده- مصرف کننده: این نوع کانال ساده ترین و کوتاه ترین نوع کانال توزیع هست. به صورتی که تولیدکننده خودش و به صورت مستقیم محصولش را به مصرف کننده می فروشد. فروش خانه به خانه، فروش از طریق ارسال پیام، یا از طریق فروشگاه هایی که مستقیماً توسط تولیدکننده اداره می شوند، همگی فروش مستقیم هستند؛ و در این دسته قرار می گیرند.
تولیدکننده- خرده فروش- مصرف کننده: این نوع کانال توزیع نسبت به حالت قبلی یک واسطه جدید به اسم خرده فروش دارد که می تواند فروشگاه های زنجیره ای باشند. این نوع کانال دیگر تولیدکننده درگیر مستقیم فروش نیست و فشار این کار را از دوش خود برداشته است. در عوض می تواند از بیرون روی فرایند توزیع نظارت داشته باشد.
تولیدکننده- عمده فروش- خرده فروش- مصرف کننده: این نوع کانال متداول ترین نوع کانال توزیع هست که در آن دو واسطه به نام خرده فروش و عمده فروش بین مصرف کننده و تولیدکننده حضور دارند. این نوع کانال توزیع برای تولیدکنندگانی مناسب است که قدرت مالی کم و رنج محصولات محدودتری دارند. (آن ها که این شرایط را ندارند معمولاً با یکپارچگی عمودی یک پله در زنجیره تأمین به پایین حرکت می کنند و وظیفه عمده فروش را به عهده می گیرند) یا به خدمات تخصصی یا پیشنهادهای ترفیعی عمده فروش نیازمندند.
تولیدکننده – عامل- عمده فروش- خرده فروش- مصرف کننده: این نوع کانال توزیع طولانی ترین نوع کانال است که در آن سه واسطه درگیر هستند؛ و برای توزیع های گسترده تر با تنوع محصولات و حضور در بازارهای گوناگون مناسب است.
در یک کانال توزیع سه نوع جریان حضور دارند:
کانال توزیع با توجه به این که در بر گیرنده کدام واسطه ها باشند، می تواند یکی از چهار حالت زیر باشد:
توزیع نابسامان محصولات FMCG در ایران
wiki: ثروت در میان افراد یا در میان عوامل تولید (از قبیل کار، زمین، و سرمایه) توزیع نامیده می شود. در نظریه عمومی و حسابهای درآمد و تولید ملّی، هر واحد تولید مطابق یک واحد درآمد است. یکی از کاربردهای حسابهای طبقه بندی عوامل درآمد و اندازه گیری سهام متناظر با آن است همانند آنچه در مورد درآمد ملی رخ می دهد. اما هنگامی که درآمد افراد و خانوارها در کانون توجه باشد، تطابق با حساب های ملّی یا دیگر منابع اطلاعاتی مکرراً صورت می پذیرد. در این صورت، اغلب دو موضوع مورد توجه است: ابتدا کسری از درآمد که به x درصد خانوار بالا (یا پایین) و y درصد خانوار بعدی و به همین ترتیب خانوارهای بعد (برای مثال در قالب پنجک) تعلق می گیرد. و ثانیاً عواملی (نظیر جهانی سازی، سیاست مالیاتی، فناوری و...) که می توانند بر خانوارها تأثیر بگذارند.
توزیع درآمد (مروری سریع: نظریه و سیاست، ایالات متحده)
توزیع درآمد عنصر قابل مشاهده در آیندهٔ هر اقتصاد را توصیف می کند. از توزیع به منزلهٔ درونداد برای سنجش نظریه هایی مانند نظریهٔ سرمایهٔ انسانی و نظریهٔ تبعیض اقتصادی که توزیع درآمد را شرح می دهند، استفاده شده است (Becker, 1993, 1971).
در اقتصاد رفاه سطح امکانات تولیدِ امکان پذیر از توزیع درآمد میان آن امکانات تولید متمایز می گردد. اما در نظریهٔ رسمی رفاه اجتماعی، قوانین انتخاب از میان توزیع های امکان پذیر درآمد و تولید، روشی برای نشان دادن اقتصاد هنجاری در سطحی بسیار کلی محسوب می شوند.
در اقتصاد نئوکلاسیک، عرضه و تقاضای هر عامل تولید برای تعیین تولید تعادل، درآمد، و توزیع درآمد در بازارهای عامل بر یکدیگر تاثیر متقابل می گذارند. تقاضای عامل به نوبهٔ خود رابطهٔ بازدهی نهائی همان عامل را در بازار تولید در بر می گیرد. این تحلیل نه تنها در مورد سرمایه و زمین بلکه در توزیع درآمد در بازارهای کار به کار می رود.