کلمه جو
صفحه اصلی

لاریسا

فرهنگ اسم ها

اسم: لاریسا (دختر) (فارسی، یونانی) (تلفظ: lārisā) (فارسی: لاريسا) (انگلیسی: larisa)
معنی: نفیس و با ارزش، [لاری = ( منسوخ ) نوعی سکه ی نقره ای که در فارس ضرب می شده است، سا = ( پسوند شباهت ) ]، شبیه به لاری، مثل لاری، ( در قدیم ) شهری بود در کنار دجله از آنِ دولت ماد، که بعد به تصرف پارسها در آمد، ( اَعلام ) نام شهری در یونان، [لاری = ( منسوخ ) نوعی سکه ی نقره ای که در فارس ضرب می شده است + سا = ( پسوند شباهت ) ] شبیه به لاری، نام شهری در کنار دجله

(تلفظ: lārisā) [لاری = (منسوخ) نوعی سکه‌ی نقره‌ای که در فارس ضرب می‌شده است + سا = (پسوند شباهت)] شبیه به لاری ، مثل لاری ؛ (به مجاز) نفیس و با ارزش ؛ (در قدیم) شهری بود در کنار دجله از آنِ دولت ماد ،که بعد به تصرف پارسها در آمد ؛ نام شهری در یونان .


فرهنگ فارسی

شهری بود در یونان واقع در تسالی دارای ۷۲٠٠٠ تن سکنه .
نام محلی بکنار دجله و انجا شهر ی بوده است بزرگ از ان دولت ماد

لغت نامه دهخدا

لاریسا. (اِخ ) نام شهری از یونان (تسالی ) دارای 275000 تن سکنه . کرسی ناحیه ای بهمین نام . صلیبیون فرانک آن را در سال 1205 م مسخّر کردند.


لاریسا. (اِخ ) محلی به کنار دجله و آنجا شهری بوده است بزرگ از آن دولت ماد. کزنفون راجع به عقب نشینی ده هزار نفری یونانیها پس از جنگ کوناکسا گوید یونانیها بقیه ٔ روز را حرکت کرده بی اینکه آزاری از طرف دشمن بینند به محلی در کنار دجله رسیدند موسوم به لاریسا، این محل سابقاً شهری بود بزرگ و مادیها مالک آن بودند... و وقتی سکنه ٔ شهر نیز از مادیها بودند. قطر دیوار آن 25 پا و ارتفاعش صد پا و محیطش دو فرسنگ است . این دیوار از خشت ساخته شده ولی پایه اش ببلندی بیست پا از سنگ تراشیده است . پارسیها وقتی که دولت ماد را منقرض کردند، شاه پارس این شهر را محاصره کرد ولی نتوانست بگیرد بعد ابری آفتاب را پوشید و محصورین از ترس تسلیم گشتند. (ایران باستان ج 1 ص 265 و ج 2 ص 1064).


لاریسا. ( اِخ ) نام شهری از یونان ( تسالی ) دارای 275000 تن سکنه. کرسی ناحیه ای بهمین نام. صلیبیون فرانک آن را در سال 1205 م مسخّر کردند.

لاریسا. ( اِخ ) محلی به کنار دجله و آنجا شهری بوده است بزرگ از آن دولت ماد. کزنفون راجع به عقب نشینی ده هزار نفری یونانیها پس از جنگ کوناکسا گوید یونانیها بقیه روز را حرکت کرده بی اینکه آزاری از طرف دشمن بینند به محلی در کنار دجله رسیدند موسوم به لاریسا، این محل سابقاً شهری بود بزرگ و مادیها مالک آن بودند... و وقتی سکنه شهر نیز از مادیها بودند. قطر دیوار آن 25 پا و ارتفاعش صد پا و محیطش دو فرسنگ است. این دیوار از خشت ساخته شده ولی پایه اش ببلندی بیست پا از سنگ تراشیده است. پارسیها وقتی که دولت ماد را منقرض کردند، شاه پارس این شهر را محاصره کرد ولی نتوانست بگیرد بعد ابری آفتاب را پوشید و محصورین از ترس تسلیم گشتند. ( ایران باستان ج 1 ص 265 و ج 2 ص 1064 ).

دانشنامه عمومی

لاریسا (به یونانی: Λάρισα)، شهری در یونان و مرکز استان سالونیک در یونان و هم چنین مرکز شهرستان لاریسا است. این شهر از مراکز اصلی کشاورزی و از قطب های حمل و نقل ملی یونان است که به وسیلهٔ جاده و راه آهن به بندر ولس، سالونیک و آتن متصل است. جمعیت منطقهٔ شهری در حدود ۱۹۰٬۰۰۰ است و شامل نیکایا، جیانولی، پلاتیکامپوس، ترپسیتئا، امورفوخوری و دیگر شهرهای کوچک حومه است. بر طبق شواهد باستان شناسی، مرکز تسالی، لاریسا، در بالای مکانی قرار دارد که از هزارهٔ دهم پیش از میلاد منطقه ای مسکونی بوده است. امروزه، لاریسا مرکز تجاری و صنعتی مهمی در یونان است. همچنین بر پایهٔ افسانه ها در این شهر آشیل زاده شد و بقراط، پدر پزشکی، مرد.
این شهر با ساحل دریای اژه فاصلهٔ کمی دارد.

دانشنامه آزاد فارسی

لاریسا (Larisa)
شهری در تسالیِ یونان، در جنوب کوه المپ، با ۱۱۳,۴۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۱). صنایع نساجی و تولیدات کشاورزی دارد.

پیشنهاد کاربران

ریشه ی این اسم لری است و به معنای اصیل و پادشاه لر ها می باشد

این کلمه سه ریشه ی ترکی ٬ یونانی و فارسی دارد به معنی نیک٬خوب مهربان

ینی مانند الماس
لاری ینی الماس
سا ینی مانند

شجاعت دلیر زیبا مغرور

لاریسا یعنی شبیه به منسوخ یا منسوخ

به معنی مانند الماس

لاریسا :لاریسا اسم دخترباریشه فارسی به معنی نفیس و با ارزش و گرانبها.

لاریسا :
نام شهری در کنار دجله

زیبای بی مانند


کلمات دیگر: