کلمه جو
صفحه اصلی

وارونا

فرهنگ اسم ها

اسم: وارونا (پسر) (سانسکریت) (تلفظ: varona) (فارسی: وارونا) (انگلیسی: varona)
معنی: نام یکی از خدایان هندو

فرهنگ فارسی

از خداوندان هندو

لغت نامه دهخدا

وارونا. ( اِخ ) از خداوندان هندو. در کتاب یشتها تألیف آقای پورداود چنین آمده است : اهورامزدای ایرانیان مانند زئوس یا ژوپیتر از پروردگاران طبیعت نیست در واقع به هیچیک از پروردگاران اقوام قدیم شباهتی ندارد نه با خدایان سومر و آکاد و آشور و بابل ( فنیقی ) و مصر و نه با پروردگاران یونان ورم حتی با هیچیک از خداوندان هند مثل اندرا و وارونا و غیره که روزی معبود ومسجود ایرانیان هم بوده اند مناسبتی ندارد... در نزدهندوان اسور غالباً از برای پروردگاران بزرگ استعمال شده است و بخصوص دروید عنوان وارونا میباشد، این عنوان نیز در کتاب مقدس هندوان فقط چهار بار به انسان داده شده است . گفتیم که امشاسپندان به آدی تیاس برهمنان مربوط است ، در آیین هندوان آدی تیاس عبارت است از هفت تن از پروردگاران. آدی تیاس یعنی پسران آدی تی که آلهه ای میباشد. از میان این هفت برادر اسم واروناو میترا غالباً تکرار شده است و گاه هم ایرمان در جزو آنان شمرده میشود . رجوع به وارون و وارونه و ایران باستان ج 1 ص 39 شود.

دانشنامه عمومی

وارونا یا وارُونَه یا وَرُونَه (به سانسکریت: varuṇa वरुण) در دین ودائی به خدای آسمان گفته می شود. او همچنین خدای آب، اقیانوس، قانون و جهان اموات است. او یکی از برجسته ترین اسوراها در ریگ وداست. او خدای بهشت و زمین است.

دانشنامه آزاد فارسی

وارونا (Varuna)
در اساطیر کهن هندو، خدای آسمان و پادشاه جهان. وارونا را می توان همتای اورانوس، خدای آسمان در اساطیر یونانی ـ رومی، و نیز اوریون دانست.

پیشنهاد کاربران

الهه آسمان پرستاره در دین زرتشت


کلمات دیگر: