کلمه جو
صفحه اصلی

خال کوبی


برابر پارسی : فند کوبی

فارسی به انگلیسی

tattoo


tattooing, tattoo

فارسی به عربی

وشم

مترادف و متضاد

tatoo (اسم)
طبل، خال کوبی، خال سوزنی

tattoo (اسم)
خال کوبی، خال سوزنی

فرهنگ فارسی

عمل خال کوبیدن

فرهنگ معین

(حامص . ) عمل نقش زنی به وسیلة سوزن بر پوست بدن .

لغت نامه دهخدا

خال کوبی. ( حامص مرکب ) عملی است که بدان بشره آدمی را نگارین کنند بصور گلهاو یا حیوان و یا حروف. و آن بوسیله آجیدن بشره با سوزن و نیل پاشیدن بجای آجده باشد. کبودزنی. وَشم.

فرهنگ عمید

۱. خال یا نقش ونگاری که با یک مادۀ رنگی و سوزن در پوست بدن ایجاد می کنند.
۲. (حاصل مصدر ) خال کوبیدن در پوست بدن به وسیلۀ یک مادۀ رنگی و سوزن.

دانشنامه عمومی

خالْ کوبی یا تتو به عمل ایجاد نقوش دائمی یا با ماندگاری طولانی بر روی پوست گفته می شود. این عمل پدیده ای جهانگیر است. حتی در بین نقوشی که در جای های گوناگون جهان انجام می شود، مانندگی نیز مشاهده شده است.
نقاشی بدن
حنا گذاشتن
جواهرکاری روی بدن
خالکوبی
زخم آرایی
زنان معمولاً برای زیباتر شدن اقدام به خالکوبی می کرده اند. گاه نیز به دلایل خرافی همچون افزون شدن مهر شوهر، سپید بختی یا دورکردن چشم بد این عمل را انجام می داده اند. محل خالکوبی بستگی به دلیل خالکوبی داشته است. طرح بوته گل یا گنجشک در زیر گردن برای زیبایی به کار می رفته است. نقش سرو یا بوته گل بر سینه و خال تکی بر چانه یا میان دو ابرو، همگی از خال های زیباکننده بوده اند. خال محبت بر زبان نقش می شده است و خال چشم بد و افزونی مهر شوهر در زیر ناف بکار می رفته است.
گاه نیز از خالکوبی به عنوان یک روش درمانی برای گلودرد (خالکوبی بر گلو) یا ترس (خالکوبی بر آلت تناسلی) یا باد فتق (خالکوبی زیر ناف) استفاده می شده است. پهلوانان و شبه پهلوانان، معمولاً خال را بر بازو یا سینه و به نقش شیر و اژدها می کشیدند.
خالکوبی در واقع معنای کلمه tattoo به انگلیسی است که اصل کلمه tatu به لاتین بوده که از کشور تاهیتی واقع در اقیانوس آرام آمده است و بعد از ترجمه به انگلیسی به این شکل درآمده است و معنای اصل کلمه علامت گذاری چیزی است.

خالْ کوبی یا تَتو (تاتو) به عمل ایجاد نقوش دائمی یا با ماندگاری طولانی بر روی پوست گفته می شود. این عمل پدیده ای جهانگیر است. حتی در بین نقوشی که در جایهای گوناگون جهان انجام می شود، مانندگی نیز مشاهده شده است.

خالکوبی (ابهام زدایی). خالکوبی ممکن است به یکی از موارد زیر اشاره داشته باشد:
خالکوبی (فیلم ۱۹۶۷)
خالکوبی (فیلم ۱۹۸۱)
خالکوبی (فیلم ۲۰۰۲)
خالکوبی (فیلم ۲۰۱۴)

خالکوبی (فیلم ۱۹۶۷). «خالکوبی» (انگلیسی: Tattoo (1967 film)) یک فیلم است که در سال ۱۹۶۷ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به هلگا آندرس اشاره کرد.

خالکوبی (فیلم ۱۹۶۸). خالکوبی (انگلیسی: Le tatoué) فیلمی در ژانر کمدی است که در سال ۱۹۶۸ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به لوئی دوفونس، ژان گابن، و ایو بارساک اشاره کرد.
۱۸ سپتامبر ۱۹۶۸ (۱۹۶۸-09-۱۸)

خالکوبی (فیلم ۱۹۸۱). «خالکوبی» (انگلیسی: Tattoo (1981 film)) فیلمی در ژانر ترسناک به کارگردانی باب بروکس است که در سال ۱۹۸۱ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به بروس درن، لئونارد فری، جان گتز، سینتیا نیکسون، و جان اسنایدر اشاره کرد.

خالکوبی (فیلم ۲۰۰۲). «خالکوبی» (انگلیسی: Tattoo (2002 film)) فیلمی در ژانر نئو نوآر است که در سال ۲۰۰۲ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به آگوست دیهل اشاره کرد.

خالکوبی (فیلم ۲۰۱۴). «خالکوبی» (انگلیسی: Tattoo (2014 film)) یک فیلم است که در سال ۲۰۱۴ منتشر شد.
۳۰ ژوئیه ۲۰۱۴ (۲۰۱۴-07-۳۰)

خالکوبی (فیلم). خالکوبی (انگلیسی: Le tatoué) فیلمی در سبک کمدی است که در سال ۱۹۶۸ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به لوئی دوفونس، ژان گابن، و ایو بارساک اشاره کرد.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] خالکوبی، ایجاد نقش های ماندگار بر بدن انسان از طریق وارد کردن مواد رنگی در زیر پوست است.
سابقه زمانی خالکوبی بسیار طولانی و گستره مکانی آن دامنه دار است؛ چنان که شواهدی از تداول آن در شرق دور ، ایران ، عراق ، مصر و سرزمینهای دیگر، از ادوار بسیار دور تا اکنون، در دست است.حتی برخی پیشینه خالکوبی را در برخی مناطق، به دوره پیش از تاریخ می رسانند.
کاربرد
اصلی ترین کارکرد خالکوبی، جنبه آرایشی آن بوده است.در کنار آن، باید از کاربرد خالکوبی در پزشکی و جنبه تعویذی آن نیز یاد کرد. هرودوت به استفاده شگفت انگیز دیگری نیز اشاره کرده است.به نوشته او در زمان داریوش اول هخامنشی (حک: ۵۲۱ـ۴۸۶ یا ۴۸۵ق. م) حاکم یونانیِ شهر آناطولی، هیستیائوس، غلامی را نزد آریستاگوراس در مَلَطیه در آسیای صغیر فرستاد و به او توصیه کرد تا سر غلام را بتراشد؛ با انجام توصیه او معلوم شد در پیامی که بر پوست سر غلام خالکوبی شده، از آریستاگوراس خواسته شده است که بر ایرانیان بشورد.
حکم
بنابر قول برخی، خال کوبی فی نفسه زینت محسوب می شود و جایز است.
← موارد حرام
...

پیشنهاد کاربران

تتو

اسیر تنهایی

قدم ب قدم گناه

خالزنی


کلمات دیگر: