کلمه جو
صفحه اصلی

پنسیلوانیا

مترادف و متضاد

pennsylvania (اسم)
پنسیلوانیا

فرهنگ فارسی

یکی از ۱۳ مهاجرنشین آمریکاست که امروز جزو ایالات متحده آمریکا ی شمالی است و قریب ۱۱/۷۹۴/٠٠٠ تن جمعیت دارد و کرسی آن هاریسبورگ است.

دانشنامه عمومی

مختصات: ۴۱°۰۰′شمالی ۷۷°۳۰′غربی / ۴۱°شمالی ۷۷٫۵°غربی / 41; -77.5
دانشگاه پنسیلوانیا
دانشگاه کارنگی ملون
دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا
دانشگاه درکسل
دانشگاه پیتسبورگ
دانشگاه تمپل
دانشگاه لیهای
پنسیلوانیا (به انگلیسی: Pennsylvania) ایالتی است در شرق آمریکا و یکی از ایالت های ساحلی اقیانوس اطلس آمریکا. پایتخت آن هریسبورگ و شهرهای مهم آن پیتسبورگ و فیلادلفیا است.
شهر فیلادلفیا در دهه آخر قرن هجدهم به مدت ده سال پایتخت ایالات متحده بود. تالار استقلال در این شهر قرار دارد.
از مشاهیر این ایالت اقلیت مسیحی ضد فناوری به نام آمیش ها می باشد.

دانشنامه آزاد فارسی

پِنْسیلْوانیا (Pennsylvania)
پِنْسیلْوانیا
ایالتی در شمال شرقی امریکا، با ۱۱۷,۴۰۰ کیلومتر مربع مساحت و ۱۲,۲۸۱,۱۰۰ نفر جمعیت (۲۰۰۰). در ۱۷۸۷ با تصویب قانون اساسی امریکا به دومین ایالت اتحادیه تبدیل شد. از شمال با نوار کوچک ساحلی نزدیک دریاچۀ ایری به نیویورک؛ از غرب به اوهایو و باریکۀ ویرجینیای غربی؛ از جنوب، جایی که خط میسون ـ دیکسون قرار داشت، به ویرجینیای غربی، مریلند، و دلاوِر؛ و از شرق به نیوجرسی، در آن سوی رود دلاور، محدود است. در اواخر قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰ مرکز صنعتی امریکا بود. مرکز آن هریسبرگ است. پنسیلوانیا، یکی از سیزده ایالت نخستین امریکا، در زمینۀ کشاورزی و صنعت پیشتاز بود. با احداث راه آهن پنسیلوانیا، از میان کوه های آپالاش (۱۸۵۰)، عصر صنعتی این ایالت آغاز شد. در جنگ داخلی، موقعیت استراتژیکی پنسیلوانیا و منابعش، نظیر زغال سنگ، آن را به یکی از اهداف نظامی جنوبی ها تبدیل کرد. نبرد گتیسبرگ (۱۸۶۳)، که مانع پیشروی جنوبی ها شد، نقطۀ عطفی در جنگ داخلی به سود اتحادیه بود. پنسیلوانیا تا ۱۹۲۰ در زمینۀ تولید نفت، فولاد، و پارچه بسیار مشهور بود.


کلمات دیگر: