کلمه جو
صفحه اصلی

موزه سینمای ایران

دانشنامه عمومی

موزهٔ سینمای ایران یکی از موزه های استان تهران است. در این گنجینه عکس ها، اسناد و وسایل و تجهیزات قدیمی سینما از شخصیت های سینمایی نظیر دوبلورها و فیلم سازان و نیز پشت صحنه فیلم های بزرگ، پوسترها و دیگر چیزهای وابسته به سینما به نمایش گذاشته شده است. این موزه شامل چند سالن با عنوان های دفاع مقدس، کودک و نوجوان، دوبله و موسیقی و ارامنه است.
تالار آبی
تالار میانی (معاصران)
تالار بین الملل
دفاع مقدس
نمایشگاه کودک
شاه نشین عمارت (نمایشگاه علی حاتمی)
نمایشگاه نام آوران
نمایشگاه دوبله و صدا
خانه فرهاد
زیرگذر تاریخ
نمایشگاه ارامنه
این مجموعه دارای دو سالن سینما با ظرفیت های ۲۰۵ و ۱۲۱ نفر نیز می باشد.
موزه سینمای ایران به منظور گردآوری، حفظ، ثبت و عرضه مناسب میراث سینمای ایران در شهریورماه ۱۳۷۳ توسط شرکت توسعه فضاهای فرهنگی وابسته به شهرداری آغاز به کار کرد.در خرداد ۱۳۷۷ ساختمان قدیمی موزه واقع در کوچه پیرنیا خیابان لاله زار، با حضور سینماگران و حسن حبیبی معاون اول رئیس جمهور گشایش یافت.چهار سال بعد موزه به مکان فعلی خود منتقل شد و در شهریور ماه ۱۳۸۱ با حضور محمد خاتمی باز گشایش شد. عزت الله انتظامی اولین مدیرعامل موزه سینمای ایران بود.در سال ۱۳۴۱ گروه هنر ملی نمایش هایی مانند «تقلا» و «تیرک شکسته»، نوشتهٔ نصرت پرتوی و همچنین «زنگوله ها» نوشتهٔ عباس جوانمرد را در باغ فردوس تمرین کرده و بعد آن ها را به کارگردانی عباس جوانمرد در تلویزیون ملی ایران به صورت زنده اجرا کرده است.
این موزه در «تهران، خیابان ولی عصر، باغ فردوس» قرار دارد.

دانشنامه آزاد فارسی

موزۀ سینمای ایران
موزه ای در باغ فردوس در شمال تهران، خیابان ولی عصر. طرح تأسیس موزه در ۱۳۷۳ مطرح و در ۱۳۷۷، فاز اول موزه در خیابان لاله زار افتتاح شد. موزۀ سینمای ایران فعالیت های خود را با برگزاری جشن های ۱۰۰ سالگی سینمای ایران و انتشار چندین کتاب آغاز کرد. و در ۱۳۸۰ش موزه با مساعدت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت امور سینمایی، سازمان میراث فرهنگی، شهرداری تهران، و بنیاد فارابی، در بخشی از باغ فردوس افتتاح شد. بنای موزه دارای ۷ تالار است. اشیای نگهداری شده در موزه عبارت اند از جوایز داخلی و بین المللی سینمای ایران، اسناد و مدارک سینمایی، قراردادها از ۹۰ سال پیش تاکنون، ۱۰۰۰ نسخه فیلم سینمایی ایرانی به همراه ۵۰۰ عنوان نمونه کوتاه (آنونس)، ابزار سینماتوگراف، عکس از صحنه های فیلم های سینما و پشت صحنه آنها؛ ۴۰۰ فیلم نامه ساخته شده؛ بیش از ۲۵۰۰ اعلان سینمایی؛ ۸۰۰۰ جلد کتاب سینمایی؛ ۵۰۰۰ جلد نشریه؛ و نمونه های تاریخی لباس، دکور، صحنه آرایی و چهره پردازی.


کلمات دیگر: