کلمه جو
صفحه اصلی

میرخواند

فارسی به انگلیسی

chieftain

فرهنگ فارسی

تاریخ [ روضه الصفا فی سیره الامنائ و الملوک و الخلفائ ] . وی از نجیب زادگان بلخ بود پدرش در اصل اهل بخارا بود اما به بلخ مهاجرت کرده بود. میرخواند بیشتر عمر خود را در هرات گذرانید و مورد توجه خاص امیر علیشیر نوائی قرار گرفت و کتاب روضه الصفا را که تاریخ عمومی عالم از بدو خلقت تا زمان خود اوست به نام نامی آن وزیر نوشته است . میر محمد باقر بن محمد استر آبادی مشهور به [ میرداماد ] ( ف. ۱٠۴٠ یا ۱٠۴۱ ه.ق )
محمد بن خاوندشاه بن محمود مورخ نامی قرن نهم هجری و مولف تاریخ معروف که بیشتر به نام بخش اول آن معروف است و آن را به نام امیر علیشیر نوایی کرده است میرخوند
۱ - امیر خداوند امیر بزرگ .

لغت نامه دهخدا

میرخواند. [ خوا / خا ] ( اِخ ) محمدبن خاوند شاه بن محمود مورخ نامی قرن نهم هجری و مؤلف تاریخ معروف ( روضةالصفا فی سیرةالانبیاء و الملوک و الخلفاء ) که بیشتر به نام بخش اول آن ( روضةالصفا ) معروف است و آن را به نام امیرعلیشیر نوایی کرده است. میرخوند. ( یادداشت مؤلف ). ( فوت 903 یا 904 هَ. ق. ) پدرش در اصل از مردم بخارا بود اما به بلخ مهاجرت کرده و میرخواند بیشتر عمر خود را در هرات گذرانید و مورد توجه خاص امیر علیشیر نوائی قرار گرفت وکتاب روضةالصفا را که تاریخ عمومی عالم از بدو خلقت تا زمان خود اوست به نام آن وزیر نوشته است. و رجوع به قاموس الاعلام ترکی و فهرست رجال حبیب السیر شود.

دانشنامه عمومی

محمد بن خاوندشاه بن محمود شناخته شده به نام میرخواند یا میرخوند (زادهٔ ۸۳۷ – مرگ ۲ ذی قعده یا رجب ۹۰۳ یا ۹۰۴ هجری قمری) تاریخ نگار سدهٔ نهم هجری است. اثر برجستهٔ او روضةالصفا نام دارد.
لغتنامهٔ دهخدا، سرواژهٔ میرخواند
عبدالحسین زرین کوب، تاریخ ایران بعد از اسلام، انتشارات امیر کبیر، شابک ‎۹۷۸-۹۶۴-۰۰-۰۰۶۴-۹
پدر اوبرهان الدین خاوندشاه از سادات بخارایی بود و به بلخ کوچیده بود. خود میرخواند بیشتر زندگیش را در هرات و در پناه امیر علیشیر نوایی زیست. کتاب روضةالصفا فی سیرةالانبیاء والملوک والخلفاء - که بیشتر روضةالصفا می خوانند و به تاریخ جهان از آغاز تا زمان نویسنده بازمی گردد- را به نام او نوشت. این کتاب به زبان ترکی هم برگردان شده است.
میرخواند نیای خواندمیر است.


کلمات دیگر: