کلمه جو
صفحه اصلی

بی خوابی

فارسی به انگلیسی

insomnia, sleeplessness


insomnia, sleeplessness, watch

فارسی به عربی

( بیخوابی (غیر عادی ) ) ارق

مترادف و متضاد

vigilance (اسم)
چالاکی، مواظبت، مراقبت، احتیاط، بیخوابی، شب زنده داری، امادگی، گوش بزنگی، کشیک

insomnia (اسم)
بیخوابی، مرض بیخوابی

sleeplessness (اسم)
بیخوابی

vigil (اسم)
بیخوابی، شب زنده داری، احیا، دعای شب

فرهنگ فارسی

فقدان یا کاهش توانایی به‌خواب‌رفتن یا فقدان تداوم خواب


۱ - بیداری . ۲ - خوابیدن نتوانستن . ۳ - هوشیار .

لغت نامه دهخدا

بی خوابی. [ خوا / خا] ( حامص مرکب ) افراط بیداری باشد. ( ذخیره خوارزمشاهی ). سهر. سهاد. ( نصاب ). به خواب نرفتن :
خواب در چشم آورد گویند کوک و کوکنار
با فراقت روی او داروی بی خوابی شود.
خسروانی.
کوکنار از بس فزع داروی بیخوابی شود
گر برافتد سایه شمشیر تو بر کوکنار.
فرخی.
و بی خوابی به افراط زیان دارد. ( ذخیره خوارزمشاهی ).
ز خواب ایمن هوسهای دماغش
ز بیخوابی شده چشم و چراغش.
نظامی.
از غایت بیخوابی پای رفتنم نماند. ( گلستان ).

دانشنامه عمومی

بی خوابی یا کم خوابی یک علامت است که فرد به طور مستمر به خواب نمی رود. به عبارتی دیگر مشکل در به خواب رفتن، بیدار شدن مکرر در خلال شب همراه با ناتوانی یا اشکال در به خواب رفتن مجدد، بیدارشدن خیلی زود در صبح و خوابی که باعث تجدید قوا نشود را بی خوابی گویند.
کاهش بهره ذهنی
ابتلا به سرطان
کند شدن واکنش محیطی
خطر افسردگی
افزایش خطر اختلالات عصبی
ضعف سیستم ایمنی بدن
افزایش خطر ابتلا به دیابت
افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی
فشار خون
چاقی: پژوهش گران مرکز تحقیق تغذیه و چاقی نیویورک به این نتیجه رسیدند که کم خوابی شبانه علاوه بر به هم ریختن حال و هوا و مزاج آدمی موجب چاقی و به هم ریختن ظاهر بدن می گردد.
بی خوابی یکی از اختلالات خواب است که در روان شناسی خواب مورد مطالعه و بررسی قرار می گیرد. ناتوانی در به خواب رفتن یا ناتوانی در خواب ماندن در مدت طولانی یا خواب عمیق را کم خوابی می گویند. کم خوابی در واقع خود بیماری به حساب نمی آید بلکه جزء علایم بیماری محسوب می شود. کم خوابی معمولاً ناشی از اضطراب و تنش هیجانی است. از دیگر علل کم خوابی، می توان احساس عدم امنیت، ترس از تنهایی، افسردگی و مصرف کافئین را نام برد. کم خوابی در بین زنان ۱٫۴ برابر مردان رایج است. بنابر آمارهای وزارت بهداشت آمریکا سالانه ۶۴ میلیون نفر از آمریکایی ها از کم خوابی رنج می برند.مصرف داروهای ضدافسردگی، قرص های خواب آور می تواند برای درمان موقت این بیماری مفید باشد اما بهترین راه برای درمان آن، تحریک دستگاه عصبی مرکزی است.
به تازگی محققان با توجه به تحلیل رفتار و عادات گروه های مختلفی از مردم در کشورهای مختلف و از گروه های سنی متفاوت، و همچنین بررسی گروه های مختلف از افرادی که از انواع بی خوابی رنج می برند به این نتیجه رسیده اند که استفاده از تلفن همراه به دلیل وجود نرم افزارهایی مانند شبکه های اجتماعی و شبکه های پیام رسان در آن ها یکی از عوامل تأثیرگذار در بی خوابی هستند. این نرم افزارها به خصوص زمانی که روی تلفن همراه استفاده می شوند و با کاربر به تخت خواب می روند، باعث برهم زدن تمرکز پیش از خواب می شوند به گونه ای که تقریباً بعد از دریافت یا ارسال یک پیغام، بدن برای آنکه بتواند مجدداً به تمرکز لازم برای خواب برگردد به حدود ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارد. این موضوع به دلیل تکرار شدن و با در نظر گرفتن اینکه شبکه های اجتماعی در همه جای دنیا در دسترس بوده و تعطیلی و هزینهٔ چندانی هم ندارند، به یکی از عوامل بی خوابی در عصر حاضر تبدیل شده است.
بر طبق دپارتمان سلامتی و خدمات انسانی آمریکا در سال ۲۰۰۷، ۶۴ میلیون آمریکایی از کمبود خواب رنج می برند. زنان بی خواب ۱٫۴ برابر مردان بی خواب هستند.

دانشنامه آزاد فارسی

بی خوابی (insomnia)
اختلال در به خواب رفتن و تداوم خواب. عوامل ذهنی یا جسمی ممکن است عامل بی خوابی باشند. اضطراب شایع ترین این علت هاست. افراد مبتلا به بی خوابی همیشه احساس خستگی می کنند. نیز ← خواب،_اختلال

فرهنگستان زبان و ادب

{insomnia, agrypnia, ahypnia, ahypnosia, anhypnia} [روان شناسی] فقدان یا کاهش توانایی به خواب رفتن یا فقدان تداوم خواب

نقل قول ها

بی خوابی (فیلم). بی خوابی نام فیلمی در اصل نروژی است که در آمریکا دوباره سازی شده است. فیلم بی خوابی به کارگردانی کریستوفر نولان، فیلمی داستانی جنایی محصول سال ۲۰۰۲ کمپانی آمریکایی آلکون می باشد. این فیلم از فیلمنامهٔ فیلمی نروژی به همین نام که در سال ۱۹۹۷ تولید شده، ساخته شده است.
•  : بزار بخوابم ، فقط بزار بخوابم. -> آخرین کلمات بازرس ویل دورمر در فیلم


کلمات دیگر: