کلمه جو
صفحه اصلی

کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران

دانشنامه عمومی

کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران در ۱۳۷۴ خورشیدی، در شهر قم در ایران راه اندازی شد.نبو
بنیان گذار و مدیر کتابخانه تخصصی تاریخ، رسول جعفریان است.کتابخانه تاریخ در ۱۳۷۴ خورشیدی، زیر نظر سید جواد شهرستانی، نمایندهٔ آیت الله العظمی سیستانی در ایران، راه اندازی شده است.
کتاب ها و مجلات کتابخانه تاریخ، علاوه بر منابع و مآخذ تاریخی، شامل موضوعات مرتبط، مانند علوم سیاسی، علوم اجتماعی، علوم دینی اسلام، تاریخ و کلام سایر ادیان، ادبیات، جغرافیا و هنر، و به زبان های فارسی، عربی، انگلیسی، آلمانی، ترکی، اردو و… می باشد.کتابخانهٔ تاریخ در ۱۳۸۶ خورشیدی بیش از ۸۵ هزار جلد کتاب و مجله داشته و ماهانه شماری کتاب به آن افزوده می شود. http://historylib.com/index.php?action=about/view
مهم ترین مطالب وبگاه رسمی کتابخانه تاریخ عبارت است از:

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] کتابخانه تخصّصی تاریخ اسلام و ایران، از کتابخانه های تخصصی در شهر قم که با تکیه بر دو گرایش اسلام و ایران، در راستای تقویت و فعال کردن بحث ها و مطالعات تاریخی راه اندازی شده است. کتب کتابخانه تخصصی تاریخ به دوره های تاریخی و مناطق جغرافیایی تقسیم شده و منابع آن به دلیل حضور در مجامع بین المللی و خرید کتاب از نمایشگاه های مختلف دارای اعتبار است.
این کتابخانه با توجه به خلاء پژوهش در زمینه های تاریخی در سال ۱۳۷۴ش تأسیس شد. نیت بنیان‎گذاران این کتابخانه، در حوزه فرهنگ و تاریخ اسلام و ایران و پیوند دادن رویدادها و وقایع تاریخی آن بوده است. این مجموعه، وابسته به دفتر آیت الله سیستانی است که با نظارت سید جواد شهرستانی و مدیریت رسول جعفریان اداره می شود.
یکی از نقاط قوت کتابخانه، منابع فراوان آن است. این کتابخانه با حدود چهار هزار جلد کتاب افتتاح گردید، اما اکنون بیش از صدهزار جلد کتاب و مجله در این کتابخانه وجود دارد که همین امر بر اهمیت آن افزوده است. علاوه بر خریدهای روزانه و خرید سالانه از نمایشگاه بین المللی کتاب، چندین کتابخانه شخصی خریداری و آثار تاریخی آن‎ها تفکیک شده و در کتابخانه قرار داده شده است. علاوه بر کتاب، مجلات تاریخی یا شبه تاریخی نیز مورد توجه بوده و بخش مجلات مشتمل بر شمار فراوانی مجله فارسی و عربی است.


کلمات دیگر: