کلمه جو
صفحه اصلی

ارباب حلقه ها

دانشنامه عمومی

ارباب حلقه ها (به انگلیسی: The Lord of the Rings) رمانی به سبک خیال پردازی حماسی به قلم جی.آر.آر. تالکین نویسنده و زبان شناس انگلیسی است. این مجموعه داستان ادامهٔ اثر پیشین تالکین با نام هابیت است که در همین ژانر نوشته شده بود. این کتاب طی ۱۲ سال از سال ۱۹۳۷ تا ۱۹۴۹ که بیشتر آن در زمان جنگ جهانی دوم بوده نگارش شده است. اگرچه این کتاب در بین خوانندگان به شکل یک سه گانه جا افتاده است، اما در ابتدا بنا بود این اثر جلد اول کتاب سیلماریلیون باشد که نویسنده به دلایل اقتصادی تصمیم به حذف جلد دوم گرفت و کتاب ارباب حلقه ها را در سال ۱۹۵۴ تا ۱۹۵۵ در سه جلد منتشر کرد. از آن زمان تاکنون کتاب ارباب حلقه ها بارها تجدید چاپ شده و به زبان های زیادی ترجمه شده است. کتاب ارباب حلقه ها یکی از مشهورترین و تأثیرگذارترین کتاب های ادبیات در قرن ۲۱ به شمار می رود.این داستان در سال ۱۹۵۴ و ۱۹۵۵ میلادی در سه جلد - با عناوین یاران حلقه، دو برج و بازگشت پادشاه - به چاپ رسید. گروه لد زپلین نخستین گروه در عرصه موسیقی بود که برای خلق راک حماسی از بن مایه داستان ارباب حلقه ها در اشعارش استفاده می کرد.
یاران حلقه
دو برج
بازگشت پادشاه
تا امروز چند فیلم سینمایی و انیمیشن بر مبنای این داستان ساخته شده است که از میان آن ، فیلم های سه گانه ای به کارگردانی پیتر جکسون شاخص تر هستند. این فیلم ها در سال های ۲۰۰۱، ۲۰۰۲٬۲۰۰۳ به نمایش درآمدند.
عنوان این مجموعه به شخصیت منفی این داستان، سائرون اشاره دارد که قبلاً حلقهٔ یگانه را خلق کرده تا بر دیگر حلقه های قدرت تسلط داشته باشد و از آن ها به عنوان سلاحی برای فتح و تسلط بر سرزمین میانه استفاده کند. این داستان در سرزمینی خیالی به نام سرزمین میانی که در زبان الفی به نام آردا شناخته می شود در جریان است. از شخصیت های معروف داستان می توان به آراگورن و سائورون اشاره کرد. آراگورن پسر آراتورن که از نژاد نومه نور است، وارث پادشاهی فراموش شده الندیل و ایزیلدور در سرزمین میانه است. آراگورن پس از نابود شدن سائرون به عنوان پادشاه اله سار تاج گذاری کرد و صلح را به ارمغان آورد. ارباب تاریکی یا سائرون شخصیت منفی اصلی اثر است و کسی است که حلقهٔ یکتا را برای کنترل نوزده حلقهٔ دیگر قدرت ساخته است و از همین رو «ارباب حلقه ها» خوانده می شود. سائورون خود یکی از خدمت گزاران ارباب تاریکی قبلی - مورگوت (ملکور) - بوده که از شخصیت های مهم کتاب دیگر تالکین - سیلماریلیون - است. کتاب سیلماریون سرآغازی بر تاریخ و چگونگی ساخت سرزمین میانی محسوب می شود.
ارباب حلقه ها جزو آن دسته از آثار قرن بیستم و مدرنی است که به هر دلیل مورد کژفهمی پژوهشگران ادبیات قرار گرفته است. مایکل دراوت و هیلاری وین ادعا کرده اند که «علت اصلی اینکه منتقدان مدرنیست و پسامدرنیست ارباب حلقه ها را طرد می کنند این است که آنان سطح نوشتار جملات تالکین را پایین تر از بسیاری از هم عصرانش می دانند. آثار تالکین و نقد آن ها کمتر از آن چیزی که باید، در حلقهٔ نقد ادبی نخبگان تأثیرگذار خواهد بود، مگر آنکه در پژوهش های آتیِ معطوف به آثار تالکین مسئلهٔ سبک به طور کامل موردتوجه قرار بگیرد». خود دراوت در مقاله ای جدیدتر با عنوان «سبک نوشتاری تالکین» (Tolkien’s Prose Style) قدمی در راستای چنین پروژه هایی برداشته است و کتاب شیپی و رزبری (و همچنین مقالهٔ اِرسِلا لِگووین) تلاش های ارزشمندی در همین راستا به شمار می روند.

دانشنامه آزاد فارسی

اَرباب حَلقِه ها (The Lord of the Rings)
اَرباب حَلقِه ها
رمانی سه جلدی از جِی آر آر تالکین که در ۱۹۵۴ تا ۱۹۵۵ انتشار یافت. داستان این رمان در سرزمین افسانه ای میدل ارث (زمین میانی) که مملّو از مخلوقات سحرآمیز، آدمک ها و کوتوله هاست اتفاق می افتد. این اثر که یکی از پرفروش ترین رمان ها در سطح جهانی بود، در دهۀ ۱۹۶۰ به محور سبک جدیدی تبدیل شد. موفقیت این اثر به محبوبیت و معروفیت رمان های فانتزی کمک کرد. فیلمی که از روی رمان ارباب حلقه ها تهیه شده است، یکی از پرفروش ترین فیلم های تاریخ سینماست.

نقل قول ها

ارباب حلقه ها رمانی به سبک خیال پردازی حماسی به قلم ج. ر. ر. تالکین نویسنده، زبان شناس و استاد دانشگاه آکسفورد است. این داستان ادامه ای بر اثر پیشین تالکین با نام هابیت است که داستانی فانتزی است. این کتاب طی ۱۲ سال از سال ۱۹۳۷ تا ۱۹۴۹ که بیشتر آن در زمان جنگ جهانی دوم بوده نگارش شده است.
• «شنیدن بعضی چیزها وقتی دنیا در تاریکی فرو رفته بدیمن است. - تام بامبادیل»• «تصمیم گرفتن دست خودمان نیست. تنها چیزی که باید درباره اش تصمیم بگیریم این است که با روزگاری که نصیب ما شده است، چه بکنیم. - گندالف»• «خائن ممکن است خود را رسوا کند و منشا خیری شود که خود نمی خواهد. - گندالف»• «زیاد مشتاق نباش که به خاطر ترس از امنیت به اسم عدالت مردم را به مرگ محکوم کنی. حتی خردمند هم نمی تواند فرجام کار را ببیند. - گندالف»• «همیشه پس از یک شکست و وقفه سایه شکل دیگری به خود می گیرد و دوباره گسترش پیدا می کند. - گندالف»• «کسی که چیزی را می شکند تا دریابد آن چیز چیست پای را از طریقه حکمت بیرون نهاده است! - گندالف»• «بی ایمان است آن کس که وقتی جاده تاریک می شود سخن از وداع پیش بکشد. - گیملی»• «گفته اند برای رایزنی پیش الفها نروید چون آنها هم می گویند نه هم می گویند بله! - فرودو»• «افسوس بر همه ما! بر همه آنها که در این روزگار پسین پا به عرصه گیتی می گذارند. زیرا اسم این روزگار چنین است: یافتن و از کف دادن. - لگولاس»• «همه در طول زندگیشون توی چنین موقعیت هایی قرار می گیرن؛ ولی تصمیمش با ما نیست، تنها تصمیمی که ما می تونیم بگیریم اینه که از زمانمون درست استفاده کنیم... در این دنیا نیروهای دیگه ای هم به غیر از نیروهای شیطانی وجود داره... به خاطر همین بود که ¨بیلبو¨ تونست حلقه رو پیدا کنه، که در این صورت "قسمت" بود که حلقه به دست تو برسه. این فکر دلگرم کننده ست. گندالف»• تالکین، جان رونالد روئل. . ترجمهٔ رضا علیزاده. تهران: روزنه، ۱۳۸۶، ISBN 964-334-266-2. ‏ -> ارباب حلقه ها
• «سخن روز». وب گاه آردا. بازبینی شده در ‏‏۲۷ فوریه ۲۰۱۴. 

پیشنهاد کاربران

رمان تخیلی تالکین


کلمات دیگر: