کلمه جو
صفحه اصلی

کلود شانون

دانشنامه عمومی

کلود اِلوود شانون (به انگلیسی: Claude Elwood Shannon)‏ (۳۰ آوریل ۱۹۱۶ – ۲۴ فوریه ۲۰۰۱)، ریاضی دان، مهندس الکترونیک و رمزنگار معروف آمریکایی است که به عنوان پدر نظریه اطلاعات شناخته می شود.
"منبع جعبه زندگی نامه". ویکی پدیای انگلیسی. Retrieved 10 December 2008.
معروفیت شانون بدان جهت است که با مقاله ای که در سال ۱۹۴۸ منتشر کرد، نظریه اطلاعات را بنیان نهاد. اما همچنین معروف است که شانون در سال ۱۹۳۷، هنگامی که در سن ۲۱ سالگی به عنوان دانشجوی کارشناسی ارشد در دانشگاه ام آی تی مشغول به تحصیل بوده است، نظریه رایانه های دیجیتال و مدارهای دیجیتال را پایه گذاری کرده است. وی بوسیلهٔ پایان نامه خود نشان داد که با پیاده سازی الکتریکی منطق دو دویی (جبر بولی)، می توان هرگونه مسئله منطقی و روابط عددی را حل کرد. چنین ادعا شده است که پایان نامه مذکور، مهم ترین پایان نامه کارشناسی ارشد در طول تاریخ بوده است.در زمان جنگ جهانی دوم، شانون به پژوهش در زمینه رمزکاوی اشتغال داشته و بعد از جنگ به کار بر روی رمزشکنی روی آورده است.
شانون در ۳۰ آوریل ۱۹۱۶ در شهر پِتاسکی در ایالت میشیگان متولد شد. پدر وی یک کاسب ساده و مادرش یک معلم زبان بود. ۱۶ سال نخست زندگی شانون در شهر گِیلارد ایالت میشیگان سپری شد. وی در همان جا به مدرسه رفته و در سال ۱۹۳۲ از دبیرستان دولتی آنجا فارغ التحصیل می شود. شانون در سال های نخست زندگی به وسایل مکانیکی علاقه نشان می داد. وی در مدرسه بهترین نمره ها را از دروس علوم و ریاضیات کسب می کرد و هم زمان در خانه چیزهایی مانند هواپیمای مدل، قایق های کنترل از راه دور و تلگرافی که وی را به خانه دوستش در یک کیلومتری متصل می کرد، می ساخت. همچنین او برای شرکت وسترن یونیون پیغام رسانی نیز می کرد. قهرمان دوران کودکی او توماس ادیسون بود که وی بعدها متوجه شد که بستگی دوری هم با وی دارد.
شانون در ۱۹۳۲ وارد دانشگاه میشیگان شد؛ و در سال ۱۹۳۶ با مدرک کارشناسی در رشته ریاضیات و مهندسی برق از آن دانشگاه فارغ التحصیل می گردد. مدتی بعد برای ادامه تحصیل به دانشگاه ام آی تی می رود و در آنجا به پژوهش بر روی دستگاه تحلیلگر تفاضلی یا همان رایانه آنالوگ ساختهٔ ونوار بوش می پردازد.


کلمات دیگر: