کلمه جو
صفحه اصلی

دویچه وله

دانشنامه عمومی

دویچه وِله (به آلمانی: Deutsche Welle) (مخفف: DW) بنگاه سخن پراکنی بین المللی آلمان است که به پخش برنامه های رادیویی، تلویزیونی و اینترنتی می پردازد. این شبکه به غیر از زبان آلمانی به ۳۰ زبان دیگر برنامه هایی اجرا می کند. عبارت دویچه وله به فارسی به معنی «موج آلمانی» است.
«دربارهٔ دویچه وله». دویچه وله فارسی. دریافت شده در ۱۴ اوت ۲۰۰۸.
پخش سراسری دویچه وله رسماً از سال ۱۹۵۳ آغاز شده است. تا سال ۲۰۰۳ پایگاه آن در کلن قرار داشت که به ساختمان جدید آن در بن منتقل شد. بخش فارسی دویچه وله از سال ۱۹۶۲ شامل برنامه رادیویی و یک وبگاه می شود و ریاست این بخش هم اینک (سال ۲۰۱۸) برعهدهٔ جمشید برزگر است.
در سال ۲۰۱۳ میلادی، دویچه وله به عنوان کارفرمای نمونه توان خواهان و اسکندر آبادی از بخش فارسی دویچه وله به عنوان توان خواه برجسته آلمان از سوی «مجمع هم پیوندی توان خواهان» معرفی شدند.

دانشنامه آزاد فارسی

دُویْچِه وله (Deutsche Welle)
(صدای آلمان) شبکۀ رادیو ـ تلویزیونی آلمان. شبکه رادیویی آن در ۱۹۲۲، فعالیت خود را در برلین آغاز کرد. برنامه های آن، که بیشتر اخبار اروپا و به ویژه آلمان است، از طریق ماهواره و به زبان های انگلیسی، اسپانیایی، و آلمانی در سراسر جهان پخش می شود. هیئت مدیرۀ شبکه تلویزیون دویچه وله هفده عضو دارد که پارلمان، دولت فدرال، و گروه ها و سازمان های اجتماعی آن ها را انتخاب می کنند و در رأس آن، مدیر عامل قرار دارد که دورۀ فعالیتش شش سال است و اعضا او را انتخاب می کنند. دفتر مرکزی این شبکه در برلین است؛ دفاتر دیگری نیز در شهرهای کشورهای دیگر، ازجمله در واشینگتن، و مسکو، دارد. شبکۀ رادیویی آن در ۱۹۵۳ بعد از جنگ جهانی دوم به کلن و در ۱۹۹۵ دفتر مرکزی آن به بن انتقال یافت. اولین برنامۀ فارسی صدای آلمان در فروردین ۱۳۴۱ش پخش شد.

پیشنهاد کاربران

deutsche welle ( به زبان آلمانی ) :
German wave ( به انگلیسی )
عبارت دویچه وله به فارسی به معنی ( موج آلمان ) است که معنی ( صدای آلمان ) می دهد.


کلمات دیگر: