کلمه جو
صفحه اصلی

بزقوش

لغت نامه دهخدا

بزقوش. [ ب ُ ] ( اِخ ) بزقش. رجوع به بزقش شود.

دانشنامه عمومی

بُزقوش یا بُزغوش نام رشته کوهی با امتداد شرقی-غربی در جنوب شهرستان سراب روستای اسبفروشان و شمال شهرستان میانه در استان آذربایجان شرقی ایران است.این رشته کوه در میان دو رود آجی چای و شهر چای قرار گرفته و در میان شهرهای سراب، بستان آباد، هشترود، میانه، گیوی و نیر قرار گرفته است.
اطلس گیتاشناسی استان های ایران، تهران: سازمان گیتاشناسی، ۱۳۸۳خ.
نام بزقوش از دو واژه ترکی بز به معنی خاکستری و قوش به معنی پرنده تشکیل شده و واژه در کل به معنی پرنده خاکستری بوده و در فارسی معادل آن پرنده سفید است.
بزقوش شامل کوههایی با شیب ملایم و از سنگهای حاصل از غبارهای آتشفشانی مربوط به کوههای آتشفشانی سبلان و سهند است. حاوی معادن کشف نشده ای از مس است و وجود دانه های پیریت در این سنگها اهالی را به یاد طلا می اندازد.از نظر زمین شناسی این کوه ها خاستگاه کوهه ای دارند.
دو قله آغ داغ (۳۳۰۶ متر) و قیسیر (۳۱۰۰ متر) از مرتفع ترین قلل این رشته کوه می باشند.

دانشنامه آزاد فارسی

بُزْقوش
رشته کوهی در استان آذربایجان شرقی، شهرستان های سراب، میانه، و بستان آباد، به طول ۱۳۳ کیلومتر و عرض متوسط هجده کیلومتر. ارتفاع بلندترین قلّۀ آن ۳,۳۰۲ متر است. شهرستان سراب در شمال این رشته کوه و شهرستان میانه در جنوب آن واقع شده است. راه اتومبیل رو بستان آباد به سراب در غرب و رودخانۀ اوجان چای در شرق، این رشته کوه را محدود می کنند. چندین رودخانه ، ازجمله رودهای نره نو، وانق چای، بالقلوچای، گروچای، سنگورچای، و سیاه چمن چای از آن سرچشمه می گیرند.

پیشنهاد کاربران

این رشته کوه در جنوب سراب و جزء روستای سردها هست. تلفظ محلی آن به صورت بوزگوش یا بوزجوش یا بوزقوش است. در اسناد قدیمی این قله مطعلق به "پینوان" بوده که بعدها مردم پینوان به منطقه سردها کوچ میکنند و این قله و حق آبه آن جزئی از املاک روستای سردها بحساب می آید.


کلمات دیگر: