فرضیه یا انگاره یک توضیح پیشنهادی برای یک پدیده یا رخداد است؛ به گونه ای دیگر باید گفت که فرضیه یک حدس منطقی و آزمایش پذیر مبتنی بر پدیده هایی است که در جهانِ طبیعت مشاهده می کنید.
فرضیه چندجهانی
فرضیه گایا
فرضیه بازار کارا
فرضیه گام تصادفی
فرضیه پیوستار
فرضیه برخورد بزرگ
فرضیه سانسور کیهانی
فرضیه ساپیر-وورف
فرضیه مستند
فرضیه یوسیت
در تعریفی دیگر، فرضیه، به فرضی گفته می شود که به عنوان یک توضیح قابل آزمایش مطرح می شود و پایهٔ تحقیقات بعدی را تشکیل می دهد. معمولاً تشکیل یک فرضیه، نخستین گام در حل مسئله و شرح یک پدیده است.
یک فرضیهٔ علمی چه اثبات شده باشد و چه نباشد، نباید عنوان شود که تنها یک فرضیه است زیرا فرضیه های علمی پایه و اساس روش های علمی هستند.
برای درکی بهتر از فرضیهٔ علمی، باید فهمید که عملکرد روش علمی چیست و چگونه کار می کند: پس از تولید مشاهدات گوناگون در ارتباط با یک پدیده طبیعی و فرمول بندی و استخراج یک سؤال دربارهٔ چگونگی (و نه چیستی) آن پدیده، دانشمندان باید بتوانند فرضیه ای برای آن تولید کنند که به صورت بالقوه، پاسخی برای آن سؤال و مشاهدات باشد. سپس آن ها پیش بینی های آزمایش پذیری را از داخل آن فرضیه که پاسخ احتمالیِ چگونگی آن پدیده است استخراج کرده و آن را بارها و بارها آزمایش می کنند و داده ها را تحلیل و آنالیز کرده و می سنجند. پس از انجام این مراحل، آن ها در نهایت می توانند اعلام کنند که آن فرضیه درست است یا نادرست. حتی پس از آن نیز آن فرضیه نیاز دارد که بارها و بارها آزمایش شود و آزمایشات مکرر توسط دانشمندان مختلف روی آن انجام شود تا بتواند به صورت عمومی توسط مجامع علمی به عنوان یک فرضیهٔ قابل قبول پذیرفته شود.
wiki: یونان ونگلیس است که در سال ۱۹۷۸ میلادی منتشر شد.