کلمه جو
صفحه اصلی

یافث

فارسی به انگلیسی

Japheth


فرهنگ فارسی

پسردوم نوح است که عقیده دارند نژادهائی که در سواحل اروپا و آسیای صغیر و جزایر دریای مدیترانه سکونت کردند و از آنجا به سایر اقالیم زمین رفتهاند از وی بوجود آمده است .

لغت نامه دهخدا

یافث. [ ف ِ ] ( اِخ ) به لاتینی ژافت . سومین پسر نوح پس از سام و حام او پدر اقوام مختلف هند و جرمن است. ( توریة ). نام یکی از پسران نوح که جد بزرگوار یأجوج و مأجوج و ترک و صقالبه [ اسلاویان ] میباشد، انتظار خیری از اینان نباید داشت. ( الانساب سمعانی ). حمداﷲمستوفی در نزهة القلوب آرد: و اهل عرب گویند که نوح پیغمبر ( ع ) ربع مسکون را بر درازی به سه بهره کرد بخش جنوبی حام را داد و آن زمین سیاهان است و بخش شمالی یافث را داد و آن زمین سفیدان و سرخ چهرگان است و بخش میانی را به سام داد و آن زمین اسمران است. ( ص 19 ). کلمه ای است عجمی و آن را یافث هم آرند و بعضی مفسران یَفَث حکایت کرده اند و او به روایتی پسر نوح ( ع )و پدر ترکان و یأجوج و مأجوج است که به زعم نسب شناسان برادران بنی سام و حام اند. ( از تاج العروس ). صاحب مجمل التواریخ والقصص ذیل عنوان «نسب ترکان » آرد: چون نوح ( ع ) زمین بر پسران قسمت کرد بدان وقت که طوفان بنشست ، از آن روی جیحون جمله به یافث داد چنانکه زمین عرب و عراقین و یمن و آن حدود به سام داده بود و مصر و یونان و قبط و نبط و بربر و هندوان و زنگبار به حام. و مردمان این زمین ها را نژاد بدیشان کشد و مابه حدیث یافث باز شویم. روایت چنان است که یافث [ چون ] بخواست رفتن از پیش پدر، گفت ای پیغامبر خدای ، آن کشور که مرا دادی آب کمتر باشد و خراب است مرا دعائی آموز که چون به باران حاجت آید خدای تعالی را بدان نام بخوانیم و ما را اجابت افتد، نوح ( ع ) دعا کردو خدای عزوجل ، نام بزرگ ، او را الهام داد. نوح پسر را بیاموخت. یافث آن را بر سنگ نقش کرد و چون تعویذ از گردن بیاویخت و برفت و به هر وقت که خدای را بدان نام بخواندی بهر حاجتی [ برف یا باران بیامدی و بازچون خدای را بدان نام بخواندی برف و باران ] بایستاد [ ی ] و او را هفت پسر بود نام ایشان اول چین ، دوم ترک ، سیم خزر، چهارم منبل ، پنجم روس ، ششم میسک پدر یأجوج و مأجوج ، هفتم کماری [ از ] این همه فرزندان عقب و نسل بماند و هر یکی را گفتار و زبان از گونه ای بود. ( مجمل التواریخ والقصص ص 97 ). و رجوع به الحلل السندسیه ج 1 ص 33 و 262 و اخبار الحکماء ص 11 و عیون الاخبار ج 2 ص 90 و عقد الفرید ج 3 ص 258 و قاموس کتاب مقدس و تاریخ گزیده و دمشقی ص 25 و 246 و حبیب السیر جزء 1 ج 3 ص 3 و مجمل التواریخ والقصص ص 97 و 106 و تفسیر ابوبکر عتیق نیشابوری ص 77 و 131 و التفهیم ص 195 شود.

دانشنامه عمومی

یافِث (عبری:יפת، به معنی وسعت) ملقب به ابو التُرک (پدر تُرکان) در عهد عتیق به عنوان یکی از پسران نوح نامیده شده است. در میان مردم او به عنوان جوان ترین پسر نوح معروف گشته است، ولی برخی متون او را پسر ارشد نوح می دانند. او و همسرش از جمله کسانی بودند که سوار کشتی نوح شدند و نجات یافتند. یافث هفت پسر داشت که یونان، ماجوج، مدای، توبال، تیراس، گومر و مشه نام گرفتند و در سرزمین های ساحلی دریای مدیترانه واقع در اروپا و آسیای صغیر پراکنده شدند.
ویکی پدیای انگلیسی، نسخه ۲۲ سپتامبر ۲۰۰۶.
عاطف الزین، سمیح، داستان پیامبران علیهم السلام در قرآن، ترجمه علی چراغی، اول، تهران: ذکر، ۱۳۸۰، ISBN 9643071634
کتاب مقدس عهد عتیق و عهد جدید، ترجمه فاضل خان گروسی (همدانی)، ویلیام گلن، هنری مرتن، تهران: اساطیر، ۱۳۷۹، شابک ‎۹۶۴-۳۳۱-۰۶۸-X
جیمز هاکس (۱۳۷۵)، قاموس کتاب مقدس، ترجمهٔ عبدالله شیبانی، تهران: اساطیر، ص. ۱۱۴
مورخ ایرانی دورهٔ تیموریان شرف الدین علی یزدی در کتاب خود ظفرنامه تیموری اولاد یافث را به شرح زیر می آورد
بعضی گویند پیغمبر مرسل است و او را هشت پسر بود، اوّل تُرک، دوم خزر، سیوم صقلاب، چهارم روس، پنجم میشک، ششم چین، هفتم کماری و او را کیمال نیز گویند، هشتم تارخ و «اسکندر ذوالقرنین» از چهارم فرزندان او بود و هر مملکتی از ممالک تُرکستان به نام یکی از فرزندان او بازخوانده اند؛ و بعد از نوح علیه السّلام این جماعت سال ها در شهر بابل بوده اند. شبی هر شعبه ای را زبان دیگر شد و فهم زبان یکدیگر نمی کردند؛ بنابراین به ناچار از یکدیگر جدا شدند و پراکنده گشتند و هریک به موضعی رفتند و در آن موضع نسل ایشان زیادت شد و آن ولایت به ایشان منسوب گشت و به روایت دیگر آن است که چون تمام روی زمین نوح را شد توران زمین را به یافت داد که پسر بزرگ بود … لاجرم یافت را ابو التُرک گویند

دانشنامه آزاد فارسی

یافِث (Japheth)
تابلوی سام، حام و یافث، اثر جیمز تیسو (1902)
در عهد عتیق، پسر سوم نوحکه با دو برادرش سامو حامنیاکان انسان به شمار می روند. یافث پیش از طوفان نوح ازدواج کرد و با همسرش در کشتی نوح نجات یافت و سپس صاحب هفت پسر شد.

پیشنهاد کاربران

پدر ما تورک هاست ، اجداد تورکان و تورانیان است

یافث:پسر حضرت نوح و یکی از پیامبران است
یافث: در زبان آرامی به معنی وسعت است
یافث:در زبان عبری به معنی زیبا می باشد
دو نژاد زیبای ترک و اسلاو از نوادگان یافث می باشند

از کلمه یهوه حفظ که بهمعنی حفظ شونده به وسیله یهوه است


کلمات دیگر: