کلمه جو
صفحه اصلی

دریاچه کنستانس

دانشنامه عمومی

دریاچهٔ کنستانس که در آلمانی بودِنزی یا دریاچهٔ بودِن (به آلمانی: Bodensee) نیز نامیده می شود، دریاچه ای کوهستانی به مساحت ۵۳۹ کیلومتر مربع و هم مرز با کشورهای سوئیس در جنوب، آلمان در شمال و اتریش در شرق آن است. این دریاچه ۶۸ کیلومتر طول و ۲۵۲ متر عمق دارد و توسط رود راین تغذیه می شود. دریاچهٔ کنستانس در کنار شهر کنستانتس به دو بازوی اونترزی یا پایین دریاچه (به آلمانی: Untersee) و اوبرلینگر زی (به آلمانی: Überlinger See) تقسیم می شود. همچنین بدنهٔ اصلی دریاچه، اوبرزی یا بالادریاچه (به آلمانی: Obersee) نامیده می شود.
Lake of Constance. Answers.com. The Columbia Electronic Encyclopedia, Sixth Edition, Columbia University Press. , 2011. http://www.answers.com/topic/lake-constance، accessed March 10, 2011.
Lake of Constance. Answers.com. The American Heritage® Dictionary of the English Language, Fourth Edition, Houghton Mifflin Company, 2004. http://www.answers.com/topic/lake-constance، accessed March 10, 2011.
خاک سواحل دریاچهٔ کنستانس حاصلخیز بوده و درختان میوه در آن ها کشت می شود. همچنین ماهیگیری و شراب سازی از مهم ترین صنایع منطقه به شمار می آید. از مهم ترین شهرها و شهرک های اطراف دریاچه می توان به کنستانس، فردریش هافن و لیندو در آلمان، بریگنز در اتریش و رورشاخ در سوییس اشاره نمود.
دریاچه کنستانس دریاچه ای است که به وسیله رودخانه راین و در پای دامنه شمالی آلپ به وجود آمده است. دریاچه های با همین نام در کشورهای نیوزیلند و کانادا نیز وجود دارد. این دریاچه از سه توده آبی شامل اوبرس (دریاچه بالایی) آنترس (دریاچه پایینی) و سیرین که جریان کانال راین است تشکیل شده است.این دریاچه بین آلمان، سویس و اتریش در نزدیکی آلپ قرار دارد. دریاچه ابتدا در حدود ۴۳ میلادی به وسیله جغرافیدانان آلمانی یعنی پمپی ملا در کتابش ذکر گردید. وی بیان نمود رود راین در دو دریاچه جریان دارد و نام های لاتینی مثل لاکوس وتوس (اوبرس) و لاکوس آکرونیوس (اونتروس) را بیان نمود. این دریاچه هم چنین دریای سوابین نیز نامیده می شود. دریاچه به وسیله یخچال راین در طی دوره یخچالی ساخته شده است اما رسوبات کوه راین عمق دریاچه را کاهش داده است. سالیانه ۱۲۰۰ تن ماهی صید می شود ولی برخی گونه ها همانند تروت به دلیل آلودگی از بین رفته است.از نظر قانونی توافقی در بین کشورهای سویس، آلمان و اتریش در مورد مکان مرز در دریاچه وجود ندارد. در حالی که سویس دیدی در مورد قرارگیری مرز در وسط دریاچه دارد، اتریش معتقد است که دریاچه به گونه مشاع و مشترک مورد استفاده قرار گیرد. آلمان از عقاید مبهمی در این رابطه برخوردار نیست. توافق نامه های جداگانه ای در مورد ماهی گیری و حمل و نقل یا کشتیرانی انجام شده است.طبیعی است که تنش ها بالا گیرد. یکی از این موارد در رابطه با خانه های قایقی است که لنگر انداخته اند، مورد دیگر حقوق ماهیگیری در خور برگنز است. در این مورد دوم خانواده های اتریشی عقیده دارند که آن ها به تنهایی دارای حق استفاده از ماهیگیری در بخش های وسیعی از خور می باشند. به هرحال، این امر نه به وسیله دادگاه های اتریش مورد قبول بوده و نه به وسیله ارگان ها و دادگاه های دیگر کشورها.ویرایش: محمدرئوف حیدری فر
www.en.wikipedia.org


کلمات دیگر: