کلمه جو
صفحه اصلی

دانشگاه امام صادق

دانشنامه عمومی

نبو
دانشگاه امام صادق از زیر مجموعه های جامعة الامام الصادق؛ و از دانشگاه های راهبردی جمهوری اسلامی ایران است. سیستم آموزشی این دانشگاه ترکیبی از علوم جدید و علوم حوزوی است. هدف از تأسیس این دانشگاه، تربیت دانش آموختگانی با توانایی علمی بالا در یکی از رشته های نوین دانشگاهی همراه با دانش دینی برای مدیریت کشور در سمت های کلیدی و اصلی جمهوری اسلامی است. این دانشگاه قبل از انقلاب ۱۳۵۷ ایران، شعبهٔ مطالعات مدیریت دانشگاه هاروارد بوده است. به گفتهٔ محمد رضا مهدوی کنی دانشگاه امام صادق در تلاش است، که به دانشگاه اسلامی و پایگاه علمی و تربیتی جهان اسلام تبدیل شود.
تا اواسط سال ۱۳۹۳ ریاست این مجموعه بر عهدهٔ محمد رضا مهدوی کنی بود. پس از درگذشت محمد رضا مهدوی کنی، فرزندش محمد سعید مهدوی کنی طی یک دورهٔ موقتِ ۳ ساله و تا ۱۷ مهرماه ۱۳۹۷ ریاست این دانشگاه را بر عهده داشت.در تاریخ ۱۷ مهرماه ۱۳۹۷ بنا بر تصویب هیئت أمناء جامعه الامام الصادق طی حکمی از سوی صادق آملی لاریجانی رئیس هیئت امناء جامعه الامام الصادق، حسین علی سعدی برای یک دوره سه ساله به عنوان رئیس دانشگاه امام صادق علیه السلام تعیین شد. وی هم اکنون ریاست این دانشگاه را بر عهده دارد.
دانشگاه امام صادق یک دانشگاه غیرانتفاعی است که هزینه های خود را از سرمایه گذاری های هلدینگ جامعة الامام الصادق و مجموعه کارخانجات نساجی جامعه، کارخانه داروسازی حیان، پاساژ نور و میلاد نور در تهران، کمک های دولتی و تعدادی از بازاری های تهران تأمین می کند.اگرچه این دانشگاه در وزارت علوم غیرانتفاعی محسوب می شود، اما هیچ گونه شهریه ای از دانشجویان خود دریافت نمی کند و تمامی امکانات رفاهی آن رایگان است. هزینه های تغذیه آن نیز به میزان سایر دانشگاه های دولتی است.این دانشگاه طی چند سال با سطح بندی دانشجویان مقطع دکتری، از برخی از آنان که در ارزشیابی علمی رتبه «ب» یا «ج» کسب می کردند شهریه تحصیلی دریافت می کرد. که به خاطر این شهریه های سنگین مورد انتقاد دانشجویان قرار گرفت که در نهایت از سال ۱۳۹۶ اقدام به پذیرش دانشجویان دکتری به صورت رایگان و تنها در گروه «الف» نمود. در حال حاضر جهت پذیرش در مقطع دکتری در این دانشگاه لازم است که متقاضیان حداقل ۲۰ امتیاز پژوهشی کسب کنند تا بتوانند وارد رقابت با سایر متقاضیان شوند که کسب این مقدار امتیاز برای دانشجویان و دانش آموختگان مقطع کارشناسی ارشد، کمی دشوار است.

دانشنامه آزاد فارسی

دانشگاه امام صادق (ع)
دانشگاهی با هدف تحقق عملی پیوند حوزه و دانشگاه. این دانشگاه، در ۱۳۶۱ش به همت آیت الله مهدوی کنی و با امتیاز رسمی ستاد انقلاب فرهنگی، در سه رشتۀ معارف اسلامی و تبلیغ (الهیات)، معارف اسلامی و علوم سیاسی، معارف اسلامی و اقتصاد، در مقطع کارشناسی ارشد آغاز به کار کرد. در حال حاضر، شش دانشکده در این دانشگاه فعالیت می کنند و علاوه بر سه رشتۀ یادشده، رشته های معارف اسلامی و مدیریت، معارف اسلامی و حقوق، معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات نیز به آن افزوده شده است. در ۱۳۷۱، دوره های مقطع دکتری در چهار رشتۀ الهیات، علوم سیاسی، علوم اقتصادی و فرهنگ و ارتباطات تأسیس گردید. در مورد اهداف، روش ها و برنامه های این دانشگاه، نکاتی قابل توجه است: این دانشگاه دارا بودن صلاحیت های اخلاقی و اعتقادی را مقدم بر صلاحیت های علمی محض می داند و ارزش های دینی و معنوی در کنار استعداد بالای تحصیلی، اصلی ترین شرط پذیرش دانشجو در این مرکز است. این دانشگاه بدون استفاده از بودجۀ دولتی و اخذ شهریه از دانشجو، و فقط با حمایت مالی مؤسسۀ «جامعة الامام صادق علیه السلام» اداره می شود. دانشگاه امام صادق، همه ساله، یک اردوی پیش دانشگاهی جهت انتخاب آگاهانۀ پذیرفته شدگان برگزار می کند که در این اردو، دانشجویان ضمن گفت وگو با مسئولان و استادان دانشگاه، از نزدیک با شرایط و نحوۀ تحصیل در این دانشگاه آشنا می شوند. مرکز تحقیقات دانشگاه، در زمینه های گوناگون علوم انسانی، فعالیت های قابل توجهی دارد و زمینه های مساعدی برای تحقیق و پژوهش دانشجویان فراهم می سازد. تعدادی دانشجوی غیر ایرانی نیز در این دانشگاه مشغول تحصیل اند.

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] دانشگاه امام صادق (ع). این صفحه مدخلی از فرهنگنامه نهادهای انقلاب اسلامی است
دانشگاه امام صادق علیه السلام در بهمن ۱۳۶۱ با هدف تحقق عملی پیوند حوزه، دانشگاه و تربیت دانشجویانی متعهد و متخصص در علوم دانشگاهی و حوزوی تأسیس گردید. هیئت مؤسس آن شخصیت هایی چون: حضرت آیت الله خامنه ای «دام ظله العالی»، حضرات آیات: مشکینی، مهدوی کنی، امینی، امامی کاشانی و... بودند. (خاطرات آیت الله مهدوی کنی، ۳۹۶)
این دانشگاه ابتدا در سه رشته ی:
دانشگاه امام صادق علیه السلام به دنبال گسترش رشته های تحصیلی و بالا بردن کیفیت و کمیت آموزشی خود، در سال ۱۳۶۹ دو رشته ی دیگر:
همچنین در سال ۱۳۷۱ دوره های مقطع دکتری در این دانشگاه در چهار رشته ی:
ایجاد دکترای مدیریت و دکتری حقوق از برنامه های آینده ی دانشگاه است. در سال ۱۳۸۲ رشته ی معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته، به مجموعه ی دانشگاه اضافه گردید.
در اساسنامه ی این دانشگاه و در تعریف این دانشگاه آمده است: «دانشگاه امام صادق علیه السلام به عنوان یک دانشگاه اسلامی غیردولتی، در مجموعه ی آموزش عالی کشور برای آموزش و توسعه ی دانش بشری مبتنی بر غایت گرایی آفرینش، آموزه های وحیانی و معارف و علوم اسلامی پایه گذاری شده و بر این باور است که در تعالیم اسلام و مکتب امام صادق علیه السلام که تبلور ناب آن می باشد، ظرفیت و جامعیتی نهفته است که با کشف، تبیین و کاربردی کردن آن می توان در علوم و فنون بشری به ویژه علوم انسانی ـ اجتماعی تحولی عظیم پدید آورد و در پرتو آن، عالمان شایسته و فرهیخته تربیت کرد.
این دانشگاه دور ماندن حوزه های علمیه و دانشگاه ها را از معارف یکدیگر، خسارت جبران ناپذیری برای جامعه ی اسلامی می داند و به عنوان یکی از جلوه های عینی پیوند حوزه و دانشگاه، بر آن است تا با بهره مندی از دستاوردها و همکاری نخبگان این دو مرکز علمی، دانش آموختگانی دین محور، آگاه به زمان و متعهد به آرمان ها و ارزش های اسلام ناب محمدی صلی الله علیه و آله و سلم تربیت کند و در راستای تعلیم و تبلیغ معارف اسلام و اهل بیت علیهم السلام، الگویی نوین ارائه داده و در نظام آموزش عالی و اداره ی امور جامعه ی اسلامی تحولی اساسی ایجاد کند».


کلمات دیگر: