سوره یس (خوانده می شود: یاسین) سوره ۳۶ از قرآن است، ۸۳ آیه دارد، و سوره ای مکی است.این سوره قلب قرآن نام گرفته است و روایات متعددی آن را از جمله سوره های مهم قرآن شمرده اند. محتوای این سوره در حالت کلی پیرامون توحید، معاد، وحی، قرآن، و بشارت و انذار است. بحث نخست پیرامون نبوت پیامبر اسلام و قرآن است؛ پس از بحثی پیرامون پیامبران قبلی و تسلی پیامبر، بحثی پیرامون توحید شده و سرانجام در مورد معاد و ویژگی های روز قیامت سخن می گوید.
ترجمهٔ فارسی
کلمهٔ «یس» (آیهٔ اول این سوره) از
حروف مقطعهجعفر صادق آمده است که «یس» نام پیامبر اسلام است به این دلیل که قرآن پس از آن می گوید «تو از پیامبرانی و بر راه راست».
در عروسی ایرانی، هنگامی که خطبه خوانده می شود معمولاً سورهٔ یاسین از قرآن باز است و عروس آن را می خواند.
wiki: پراگرسیو راک انگلیسی است که در سال ۱۹۶۸ در لندن شکل گرفت. آن ها به عنوان یکی از اولین گروه هایی که به سبک پراگرسیو راک پرداختند شناخته می شوند. با وجود تغییرات متعدد در ترکیب نفرات شان، انشعاب هایی که در درون گروه پدید آمده و تغییر روند صنعت موسیقی پاپ، آن ها پس از ۴ دهه فعالیت هم چنان اقتدارشان را به عنوان یک گروه بزرگ حفظ کرده اند.
یس در آثارشان آمیزه ای از تنظیم های سمفونیک و ساختارهای دیگر موسیقی کلاسیک با موسیقی راک منحصر به خودشان را ارائه می کنند که خلق تضادهای هوشمندانه، زمان طولانی ترانه ها، اشعار انتزاعی و نمایش سازها در بخش های بدون کلام از مشخصه های آن است.
تنها عضو ثابت گروه کریس سکویر (باسیست) است که به خاطر شیوهٔ نوازندگی ملودیک و نوآوری اش در به کارگیری افکت های الکترونیکی در سال های آغازین فعالیت اش شهرت دارد. یس هم چنین به خاطر آواز کوک بالای خواننده اش جان اندرسون-در دههٔ ۷۰ میلادی-، گیتاریستهایی مانند پیتر بَنْکس، استیو هاو، ترور رابین، بیلی شِروود، نوازندگان کیبوردی هم چون تونی کای، ریک ویکمن، پاتریک موراز، ژئوف داونز، ایگور خروشف و درامرهایی مانند بیل برافورد و اَلِن وایت مورد توجه بوده است.
آخرین ترکیب گروه در توری که در سال ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ برگزار کردند شامل کریس سکویر، استیو هاو و اَلِن وایت بود. بنوا دیوید به عنوان خواننده و الیور ویکمن به عنوان نوازندهٔ کیبورد، دیگر اعضای مشارکت کننده بودند.