کلمه جو
صفحه اصلی

بمپور

فرهنگ فارسی

قصب. مرکز بخش بمپور شهرستان ایرانشهر . محصول : غلات خرما لبنیات و ذرت .

لغت نامه دهخدا

بمپور. [ ب َ ] ( اِخ ) یکی از بخشهای پنجگانه شهرستان ایرانشهر. این بخش در جنوب باختری ایرانشهر واقعو جاده شوسه ایرانشهر به چاه بهار از وسط این بخش عبور می کند. این بخش محدود است از شمال به بخش حومه ٔایرانشهر، از شرق به بخش سرباز از جنوب به بخش نیک شهر از شهرستان چاه بهار از غرب به بخش کهنوج از شهرستان جیرفت. بخش بمپور به دو قسمت کوهستانی و جلگه تقسیم میشود. آب مشروب قرای بخش بمپور از رودخانه و قنات و چشمه تأمین میشود. و محصول عمده آنجا غلات ، خرما، حبوب ، ذرت و لبنیات است. این بخش از پنج دهستان و123 آبادی بزرگ و کوچک تشکیل میشود و جمعیت آن قریب چهل هزار تن است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8 ).

بمپور. [ ب َ ] ( اِخ ) قصبه مرکز بخش بمپور، شهرستان ایرانشهر. در حدود پنجهزار تن سکنه دارد. محصول آن غلات ، خرما، لبنیات و ذرت. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8 ).

بمپور. [ ب َ ] (اِخ ) قصبه ٔ مرکز بخش بمپور، شهرستان ایرانشهر. در حدود پنجهزار تن سکنه دارد. محصول آن غلات ، خرما، لبنیات و ذرت . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8).


بمپور. [ ب َ ] (اِخ ) یکی از بخشهای پنجگانه ٔ شهرستان ایرانشهر. این بخش در جنوب باختری ایرانشهر واقعو جاده ٔ شوسه ٔ ایرانشهر به چاه بهار از وسط این بخش عبور می کند. این بخش محدود است از شمال به بخش حومه ٔایرانشهر، از شرق به بخش سرباز از جنوب به بخش نیک شهر از شهرستان چاه بهار از غرب به بخش کهنوج از شهرستان جیرفت . بخش بمپور به دو قسمت کوهستانی و جلگه تقسیم میشود. آب مشروب قرای بخش بمپور از رودخانه و قنات و چشمه تأمین میشود. و محصول عمده ٔ آنجا غلات ، خرما، حبوب ، ذرت و لبنیات است . این بخش از پنج دهستان و123 آبادی بزرگ و کوچک تشکیل میشود و جمعیت آن قریب چهل هزار تن است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8).


دانشنامه عمومی

بَمپور یکی از شهرستان های استان سیستان و بلوچستان است که در منطقه بلوچستان واقع شده است.
دائرةالمعارف بزرگ اسلامی
اطلس گیتاشناسی استان های ایران، تهران: مؤسسهٔ گیتاشناسی، ۱۳۸۳ خورشیدی، ص۱۳۰. سایت سازمان میراث فرهنگی ایران
نام شهردار
<div class="thumbinner" style="width:خطای عبارت: کلمه ناشناخته «px»px;">
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این مکان ۱۲٬۲۱۷ نفر (۳٬۱۲۳ خانوار) بوده است.
بمپور دارای آب وهوای گرم ومرطووب است که دارای تابستانی طولانی و میانگین دمای آن در تابستان از ۴۰ درجه سانتی گراد بیشتر است می توان گفت که بمپور از لحاظ تاریخی یکی از قدیمی ترین شهرهای ایران به شمار می رود که براساس کاوش هایی که در اطراف شهر بمپور صورت گرفته است تاریخ پیدایش آن به زمان ساسانیان واشکانیان بر می گرددالبته همچنان این تحقیقات ادامه دارد در خرداد ماه ۱۳۸۷ سازمان میراث فرهنگی ایران اعلام کرد محوطه باستانی را در اطراف بمپور با وسعت ۱۵۰هکتار کشف کرده است که کاوشها در آن همدوره بودن آن با تمدنهای شهر سوخته وجیرفت نشان می دهددر دوره معاصر هم تا پیش از سال ۱۳۷۰ بمپور بزرگترین بخش کشور بود که از آن بخش های بزمان، فنوج، دلگان، ولاشارمنشعب شدند، شهر داری بمپور هم هم زمان با شهرهای سمنان، یزد، وکهکیلویه تأسیس شده است از نقاط دیدنی آن هم می توان به ارگ بمپور ورودخانه بمپور اشاره کرد.بَمپور، بخش و رود و شهر و قلعه ای ویران در استان سیستان و بلوچستان.

پیشنهاد کاربران

بنده الله ٠٢:٥٠ - ١٣٩٧/٠٢/٠١ کپی گرفته از . سایت معانی جمله طوایف بمپور
طوایف بمپور به دو بخش تشکیل می شوند . طایفه های بومی و طایفه های مهاجر . طایفه های مهاجر تشکیل شده اند از طایفه نارویی . دکالی . بامری . نرماشیری میدانی . رودینی . هوت پلنگی . صلاح زهی . زین الدینی. شهلی بر . و رئیسی و . . . . . طوایف بومی . دینارزهی . باشی زهی . مولا زهی . کدخدا زادها و . . . البته ناگفته نماند که طایفه های دیگری هست. ولی از نظر جمعیتی از طوایف نامبرده کوچکتر هستند . . طوایف نارویی که بیش از ۶ الی ۷ به اصطلاح پس رند می باشند من سعی کردم به نارویی بسنده کنم . . و دیگر عموم مردم بصورت ازاده و مکس چند طایفه ای در این شهر زندگی می کنند . از انجایی که این شهر یک شهر قدیمی هست مردمشان بصورت اجتماعی و ازاد زندگی کرده اند و هیچ ارباب یا خان خانی نبوده . مردم با کشاورزی و داد ستد کالا به کالا امران معاش می کرده اند . قوم نارویی نسبت به اقوام مهاجر در این شهر قدیمی تر است و بعد از ان قوم دکالی سپس نرماشیری . قوم نرماشیری هم تشکیل شده از چند قوم کوچکتر . میدانی . شکری . هوت پلنکی و خراسانی و . . . و قوم های دیگر هم به همین صورت . بزرگترین قوم های بومی از نظر جمعیت می توان باشی زهی و کدخدازاده ها را مثال زد . این اقوام با هم ارتباط خیلی نزدیکی دارند از انجایی که شهر بمپور شهر کوچکی است همه همدیگر را می شناسند ودر مشکلات طایفه ای از همه ریش سفیدان و معتمدان طوایف مهاجر و بومی یاری می گیرند . معروف ترین سردار های این منطقه حاجی شه بیک نارویی . حاجی عبدالغفور نارویی . . که هر دو از سرداران طایفه نارویی هستند را نام برد . . نقل قولی یکی از ریش سفیدان شهر بمپور . به گفته ایشان بمپور شهر رندها و حاکمان بزرگ بوده است که وقتی خاک قلعه اش پوک و قابل اسکان نبوده است بیشتر مردم بمپور به ایرانشهر و لاشار مهاجرت نموده اند .
دوستان من خیلی در این مورد تحقیق کرده ام تا بتوانم اطلاعات درست و مثبتی را برسانم . شما هم اگر نظراتی دارید یا بنده اسم طایفه ای را از قلم انداخته ام می توانید طایفه خود را معرفی کنید . با تشکر

پور در انتهای بمپور به معنی شهر است که با پهله ، بارو ، باروج ، فاروج ، بیل در آخر اردبیل ، بل در آخر بابل ، و بور در نیشابور و کلمات انگلیسی borough, burg, villa, village, همریشه است.


کلمات دیگر: