کلمه جو
صفحه اصلی

بیمارستان


مترادف بیمارستان : بهداری، دارالشفاء، درمانگاه، شفاخانه، مریضخانه

فارسی به انگلیسی

hospital, infirmary

hospital


فارسی به عربی

دار العجزة , عیادة , مستشفی

مترادف و متضاد

hospice (اسم)
منزل، نوانخانه، خسته خانه، بیمارستان، اسایشگاه

clinic (اسم)
درمانگاه، مطب، بیمارستان

hospital (اسم)
بیمارستان، مریضخانه

wardroom (اسم)
بیمارستان، اطاق افسران

بهداری، دارالشفاء، درمانگاه، شفاخانه، مریضخانه


فرهنگ فارسی

جائی که بیماران راپرستاری ومعالجه میکنند
( اسم ) جایی که بیماران را در آنجا نگاهداری و معالجه کنند مریضخانه دارالشفائ

فرهنگ معین

(رِ ) (اِمر. ) جایی که بیماران را در آنجا بستری و معالجه کنند، مریض خانه .

لغت نامه دهخدا

بیمارستان. [ رِ ]( اِ مرکب ) ( از: بیمار + َِسْتان ، ادات مکان ) خانه وعمارتی که سلاطین در بعضی شهرها بسازند و بیماران راآنجا طبیب دیوانی معالجت نماید و آن را بیمارسان و مارستان نیز گویند. ( از انجمن آرا ). بیمارخانه. مارستان. ( آنندراج ). عمارت و خانه ای که جهت بیماران بنا شده و در آنجا بیماران بی بضاعت و بی کس را پذیرفته مجاناً و بلاعوض آنان را تداوی کرده و دوا و غذا میدهندو پرستاری میکنند. ( از ناظم الاطباء ). دارالشفاء. دارالمرضی. مریضخانه. ( یادداشت مؤلف ) ( دهار ) : و بیمارستان عضدی هست اما بخلل شده است. ( فارسنامه ابن البلخی ص 133 ). و جامع و بیمارستان نیکو ساخته اند ( در فیروزآباد ). ( فارسنامه ابن البلخی ص 139 ).

فرهنگ عمید

جایی که بیماران را پرستاری و معالجه می کنند، مریض خانه، بیمارخانه.

دانشنامه عمومی

بیمارستان یا شفاخانه نهادی است برای تیمارداری و درمان بیماران.
داخلی
جراحی
بخش_مراقبت های_ویژه
اورژانس
آزمایشگاه
رادیولوژی (شامل سی تی_اسکن، ام آرآی، پرتونگاری، سونوگرافی و…)
دیالیز
CCU
زنان
فیزیوتراپی (این نام استاندارد بین المللی است که در ایران گاهی از نام هایی دیگر مانند توان بخشی یا طب فیزیکی به صورت غیر علمی استفاده می گردد).
اطفال
عفونی
سوختگی
روانی
و…
بیمارستان معمولاً یک ساختمان بزرگ یا چادر بزرگ است که در آن، انجام مراقبت و درمان از سوی پزشکان، جراحان، پرستاران،کارشناسان بیهوشی(هوشبری) و اتاق عمل ، متخصصان و دیگر افراد انجام می گیرد.
معمولا بیمارستان از نظر بزرگی فضا، تعداد کارکنان، انواع خدمات و تنوع رشته های درمانی، وسیع تر از درمانگاه یا ساختمان پزشکان است.
در گذشته به بیمارستان، مریضخانه و خسته خانه هم گفته می شد. در منابع قدیم فارسی از واژه هایی چون دارالشفا و بیت الادویه و محکمه (مکان فعالیت حکیم یا همان طبیب) نیز برای نامگذاری بیمارستان استفاده می شده است.

دانشنامه آزاد فارسی

بیمارِستان (hospital)
مرکز نگه داری و مراقبت از بیماران، مجروحان، و افراد ناتوان. در عهد باستان، در معابد خدایان، ازجمله اسکولاپیوس، خدای پزشکی، امکاناتی برای درمان عرضه می کردند. در قرن ۴م، کلیسا بیمارستان هایی برای جذامیان، افراد عاجز، نابینایان، بیماران، و فقرا برپا کرد. قدیمی ترین بیمارستان اروپا هتل دی یو، واقع در پاریس، متعلق به قرن ۷م است. در انگلستان، سن بارتولومیو (۱۱۲۳م) و سنت توماس (۱۲۰۰م) لندن قدیمی ترین بیمارستان هایند. در قارۀ امریکا، بیمارستان مسیح ناصری مکزیک (۱۵۲۴) قدیمی ترین بیمارستان است. در دورۀ رنسانس، دانش پزشکی پیشرفت کرد و پس از نهضت اصلاح دینی، رابطۀ بیمارستان ها با مذهب روز به روز کمتر شد. در قرن ۱۹، پیشرفت های بیشتری در طراحی و مدیریت بیمارستان ها و تأمین نیروی انسانی آن ها حاصل شد. فلورانس نایتینگل نقش مهمی در این زمینه داشت. در قرن ۲۰، بیمارستان ها به سرعت تخصصی شدند و بخش زایمان نیز به بیمارستان ها افزوده شد. در بیمارستان های مدرن، طرح نایتینگل را، که در آن بخش از اتاقی بزرگ تشکیل می شد، کنار گذاشته اند و هر اتاق چهار یا شش تخت دارد. بدین ترتیب، بیماران از خلوت بیشتری برخوردارند.

نقل قول ها

بیمارستان یا شفاخانه
• «یک تختِ بیمارستان ، یک تاکسیِ پارک شده است که تاکسیمترشِ نایستاده و می رود!». -> گروچو مارکس
• «یک کلیسا ، بیمارستانی برای گناهکاران است نه موزه ای برای قدّیسان.» -> پاولین فیلیپس

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بیمارستان _ که در زبان عربی به آن مستشفی میگویند _ محلّ نگهداری و درمان بیماران است و از آن به مناسبت در باب زکات یاد شده است.
از جمله مصارف زکات، سبیل اللّه است که مراد از آن مصالح عمومی مسلمانان می باشد، همچون ساختن مسجد، بیمارستان و مانند آن دو. در نتیجه هزینه کردن زکات برای احداث، توسعه و تعمیر بیمارستانی که در خدمت مسلمانان است جایز می باشد.

واژه نامه بختیاریکا

دَوا خووِه

جدول کلمات

هروانه

پیشنهاد کاربران

Hastahane.
Hospital

Hospital

نخشوخانه

بیمارستان به ترکی: خَستَه خانا ، مریض خانا ، دؤکتور خانا

مستشفی

سلام دروبر بیمارستان کشوری ایران خسته نباشید. . . چقدر ویروس کرونا خفاش بتمن وحشتناک بود.
برای درست میگم اگر بچه های کرونا گرفت شد نمایندگی واکسن بزنید چرا امروز وزارت بهداشت گفته 684 هزار نفر 102 هزار 34 نفر فوتی ها کشت شد ؟
ببینی بچه های خیلی خیابان برود هم ماسک زدن یا نزید مشغول بودن ولی بچه های کرونا گرفته بعداا خوب شد نمی دونم واکسن بزنید بغضی دکتر و بیمارستان و پرستاران بی سواد بودن درس نخوندن یا خوندن بلد هستند. . .

سلام دروبرشما پرستاران و بیمارستان در ایران
من دوبار واکسن زدیم بس تمام شد بازهم سوم نمی خواهم از اخبار وصدا وسیما غلط بکند ولی امروز وزارت بهداشت گفته 171 نفر 125 هزار و223 نفر فوتی کردن مردم کمتر شد بغضی بلند نبود باید بیمارستان اعدام کشتار شود . . . .
شوخی ندارم


کلمات دیگر: