کلمه جو
صفحه اصلی

شورای همکاری خلیج فارس

دانشنامه عمومی

شورای همکاری خلیج فارس (به عربی: مجلس التعاون لدول الخلیج العربیة)، نام کوتاه شورای تعاونی خلیج (GCC) (به عربی: مجلس التعاون الخلیجی)، بلوک سیاسی-تجاری ای شامل کشورهای پیرامون خلیج فارس و کشورهای عرب منطقه است که اعضای آن اهداف تجاری و اجتماعی مشترکی را پیگیری می کنند. این شورا در ۲۵ مه ۱۹۸۱ میلادی و با هدف یکپارچگی اقتصادی و نظامی تشکیل شد. از جمله اهداف کشورهای عضو، رسیدن به واحد پولی مشترک تا سال ۲۰۱۰ بود.بحرین  کویت  عمان  قطر  عربستان سعودی  امارات متحده عربی
در حال حاضر شش کشور زیر عضو این شورای همکاری هستند:
شش کشور عضو این شورا هستند، این شش کشور حوزه خلیج فارس دارای بیش از ۳۰۰۰ کیلومتر مرز دریایی هستند. شش کشور شورای همکاری خلیج فارس در مجموع ۴۰ درصد منابع نفتی و یک چهارم منابع گازی سراسر جهان را به خود اختصاص داده اند. این کشورها در مجموع ۵۰ میلیون جمعیت دارند که بیش از نیمی از جمعیت شان خارجی تبار هستند.
شورای تعاونی ملل خلیج فارس در سال ۱۹۸۲ نیز یک نیروی زمینی مشترک تأسیس کرد. در نشستی که این شورا در ماه دسامبر سال ۲۰۱۳ برگزار کرد، قرار شد که ساختار فرماندهی مشترکی برای این نیروی زمینی مشترک در نظر گرفته شود.

دانشنامه آزاد فارسی

سازمانی عربی، تشکیل شده در ۱۹۸۱ با هدف ترویج صلح در منطقۀ خلیج فارس و ایجاد هم گرایی، هماهنگی و همکاری در امور اقتصادی، اجتماعی، دفاعی و سیاسی میان دولت های عرب خلیج فارس. اعضای این شورا عبارت اند از بحرین، کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی، و امارات متحدۀ عربی. مرکز آن در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، قرار دارد. رهبران شورای همکاری خلیج فارس در ژانویۀ ۲۰۰۱ با امضای پیمان دفاع مشترک با یکدیگر هم پیمان شدند تا در صورتی که به هریک از کشورهای عضو حمله شود به یاری یکدیگر بشتابند. آن ها همچنین بر اتخاذ اقداماتی برای ایجاد پول مشترک تأکید کردند.


کلمات دیگر: