کلمه جو
صفحه اصلی

محمدباقر نجفی اصفهانی

دانشنامه عمومی

محمدباقر نجفی مسجدشاهی (زاده: ۱۲۳۵ هجری قمری، اصفهان - درگذشت: ۱۳۰۱ هجری قمری، نجف) از علمای برجسته شیعه بود که در زمان حیاتش در صدر حوزه علمیه اصفهان قرار داشت.
جهانگیرخان قشقایی
سید اسماعیل صدر
سید محمدباقر درچه ای
سید محمدکاظم طباطبایی یزدی
محمدحسین نائینی: وی در اصفهان در منزل حاج محمد باقر نجفی اصفهانی، سرپرست حوزه علمیه و دوست دیرین پدرش، اقامت داشت. در این حوزه با تلاش و پی گیری، دانش های مقدماتی را با دقّت هر چه تمام تر به پایان می برد. علم اصول را از حوزه درس ابوالمعالی کرباسی، مدرّس توانای اصول، و فلسفه و کلام را از محضر بزرگان دانش حکمت و معقول هم چون میرزا جهانگیرخان قشقائی، شیخ محمدحسن هزارجریبی و شیخ محمدتقی نجفی اصفهانی، معروف به آقا نجفی اصفهانی، و فقه را نزد شیخ محمدباقر اصفهانی فرا می گیرد.
شیخ الشریعه اصفهانی
محمدباقر نجفی (مسجدشاهی) فرزند شیخ محمدتقی رازی ایوانکی یا شیخ محمد تقی اصفهانی بوده است که به صاحب حاشیه معالم شهرت دارد. این شهرت به سبب کتاب مهم او هدایةالمسترشدین می باشد که از اولین کتاب ها دربارهٔ علم اصول فقه است.
وی زاده ایوانکی بوده است و از علمای بزرگ اصولیحوزه علمیه اصفهان محسوب می شود که شاگردان فراوانی داشته است.
وی داماد سید صدرالدین عاملی از علمای بزرگ شیعه و باجناغ سید محمدهاشم خوانساری چهارسوقی از مراجع شیعه بوده است.

نقل قول ها

با محمدباقر الفت اصفهانی اشتباه نشود.محمدباقر نجفی اصفهانی (۱۸۱۹، اصفهان - ۱۸۸۳، نجف) فقیه شیعهٔ ایرانی بود.
• صاحب «روضات الجنات» دربارهٔ او می نویسد:• شیخ آقا بزرگ تهرانی در این باره می نویسد:

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] «آیة الله شیخ محمد باقر نجفی اصفهانی»، فرزند محمد تقی نجفی اصفهانی، از علمای نام دار قرن سیزدهم هجری، در اصفهان می باشد که به مبارزه با فرقه ضاله بابیه پرداخت.
وی به سال ۱۲۳۴ ق، در خانه شیخ محمد تقی، پدری فاضل، متولد شد. او که تا سن ۱۳ سالگی از محضر درس پدر بهره ها برد، به نجف اشرف رفت و تحت تربیت استادانی مانند محمد حسن نجفی، کاشف الغطاء و شیخ انصاری قرار گرفت و با کوله باری از علم و دانش، به اصفهان رفت و توشه سال های تحصیل در نجف را در کلاس درسش در اصفهان در اختیار طالبان علم قرار داد. وی، پس از بازگشت به اصفهان، در مسجد شاه (مسجد امام)، به تدریس علوم دینی پرداخت و شاگردانی چون سید اسماعیل صدر، سید محمدکاظم طباطبایی یزدی و شریعت اصفهانی را تربیت کرد. وی فقط به تدریس اکتفا نکرد و رسیدگی به امور مردم و کمک به حل و فصل مشکل آنها را نیز سرلوحه کار خود قرار داد. ایشان، در مقام قضاوت نیز بود و در دوران مشروطیت، در کنار سایر علمای روشن فکر، به مبارزه با مبلغان دروغین دینی می پرداخت.


کلمات دیگر: