کلمه جو
صفحه اصلی

سوارکاری

فارسی به انگلیسی

equestrian, horsemanship, equitation

equitation, equestrian, horsemanship


equestrian, horsemanship


مترادف و متضاد

equitation (اسم)
سوارکاری، سواری، هنر اسب سواری

فرهنگ فارسی

عمل سوارکار شغل سوارکار

راندن و سواری گرفتن و هدایت اسب در مسابقات که رشته‌هایی مانند خرامش و پرش‌بااسب و کالسکه‌رانی را شامل می‌شود


لغت نامه دهخدا

سوارکاری. [ س َ ] ( حامص مرکب ) عمل سوارکار. شغل سوارکار. رجوع به ماده قبل شود.

فرهنگ عمید

مهارت و چابکی در اسب سواری، چابک سواری.

دانشنامه عمومی

سوارکاری از ورزشهایی است که در چند دههٔ اخیر مورد توجه خاصی قرار گرفته است، با این وجود سابقه ای طولانی داشته است و می توان آن را از کهن ترین ورزش ها به شمار آورد. این ورزش امروزه نه تنها به عنوان یک رقابت سالم و مفید، بلکه به عنوان سرگرمی و به منظور گذراندن اوقات فراغت مورد توجه قرار گرفته است، و با این که نسبت به بسیاری از ورزش ها پرهزینه به نظر می رسد، هر ساله تعداد بیشتری طرفدار به سوی خود جلب می کند.
فسیلهای پیدا شده نشان می دهند که اسب های آن دوره برای حمل انسان بسیار کوچک بوده و قد آن ها (بلندی جدوگاه) به بیش از ۱۴۰ سانتی متر نمی رسید.
قبل از آن که اسب توسط انسان رام شود، مردم از ارابه استفاده می کردند و آن ها را به حیواناتی از چون گاو یا الاغ وحشی می بستند. بستن ارابه به اسب های کوتاه قد خیلی دشوار نبود، در حالی که سوار شدن بر کمر اسب باعث وحشت و رم کردن آن می شد.
سوارکاری به معنای نشستن بر پشت یک اسب و کنترل حرکات آن می باشد. ویژگی این ورزش این است که انسان و مرکب (معمولاً اسب) را متحد می سازد، بنابرین موفقیت اسب و سوارکار به ارتباط و اعتماد و احترامی که آن دو برای یک دیگر قائل اند، بستگی دارد. برای شروع به یادگیری سوارکاری نیاز به هیچ دانش و مهارت قبلی ای نیست، با این حال به دلیل قدرت جسمی و ذهنی که کنترل کردن اسب نیاز دارد، به کودکان زیر ۷ سال توصیه نمی شود.
سوارکاری ورزشی بسیار قدیمی است که از دیرباز به منظور جنگیدن یا پیام رسانی به افراد آموزش داده می شد.
تاریخ رام کردن اسب هنوز به درستی شناخته نشده است. باستان شناسان با توجه به قدیمی ترین آثار بر جای مانده از پیشینیان در رابطه با رام کردن اسب ها، معتقدند که اولین اسب های اهلی به بیش از سه هزار سال قبل از میلاد برمی گردند. قبل از آن اسب به منظور تهیهٔ غذا شکار می شده است. البته باستان شناسان در بعضی نقاط از اروپای شرقی دهنههایی پیدا کرده اند که به شش هزار سال قبل از میلاد برمی گردند. این نشان می دهد که انسان از آن زمان سعی داشته است که اسب را رام کند و از آن بهره ببرد، ولی به دلیل سرعت آن در فرار موفق نشده است. قدیمی ترین آثار در اروپای شرقی، شمال قفقاز و آسیای مرکزی یافت شده اند.

دانشنامه آزاد فارسی

سَوارکاری
سَوارکاری
سَوارکاری
سَوارکاری
(یا: ورزش اسب سواری) این ورزش تحت مقررات فدراسیون بین المللی سوارکاری (اف ای آی) از ورزش های المپیک است و در سه شاخۀ اصلی پرش با اسب، درساژ و مسابقات سوارکاری سه روزه به اجرا درمی آید. سه رشتۀ دیگر تحت نظارت فدراسیون بین المللی اسب سواری برگزار می شود که عبارت اند از ارابه رانی، سوارکاری استقامتی، و پرش از روی موانع. از ۱۹۹۰، مسابقات قهرمانی در همۀ رشته ها، جز سوارکاری استقامتی، به صورت یک جا در مسابقات جهانی سوارکاری برگزار شده است. محل برگزاری مسابقات شهرهای استکهلم در سوئد (۱۹۹۰)، لاهه در هلند (۱۹۹۴) و رم در ایتالیا (۱۹۹۸) بوده است. امروزه سوارکاری در ایران بیش از چند دهۀ اخیر مورد توجه قرار گرفته است و باشگاه های مختلف به سرعت تأسیس شده و در روند پیشرفت هستند. با این وجود ایران هنوز در سطح جهانی برندۀ مقام خاصی نشده است. سوارکاری بانوان نیز بسیار مورد توجه قرار گرفته است و بر طرفداران آن روز به روز افزوده می شود. از باشگاه های استان تهران می توان موارد زیر را مثال زد: باشگاه های ایران، ایران مهر، امام خمینی (ره)، آراسب، الوند، اسواران. از سوارکاران برتر کشورمان نیز می توان آقایان کاظم وجدانی، امیر کلانتری، کریم اصغری، مسعود مکاری نژاد و فرزین فتحعلی زاده، و خانم ها طاهره عبدی، هاله نیکویی، سحر رضایی، سروناز مستجاب الدعوه و سارا رجبیون را نام برد. نیز← اسبدوانی

فرهنگستان زبان و ادب

{equestrianism} [ورزش] راندن و سواری گرفتن و هدایت اسب در مسابقات که رشته هایی مانند خرامش و پرش بااسب و کالسکه رانی را شامل می شود

پیشنهاد کاربران

سوار کاری[ اصطلاح کفاشی]: دو تیکه چرم زیر سوار و لب بر که روی هم قرار می گیرند سوار کاری می گویند.

riding


کلمات دیگر: