کلمه جو
صفحه اصلی

جوشکاری

فارسی به انگلیسی

welding, weld

welding


weld


فرهنگ فارسی

لحیم کاری، جو دادن تکه های فلزبیکدیگر
جوش دادن قطعات فلزی لحیم کاری .

فرایند اتصال فلزات به یکدیگر ازطریق ذوب دو فلز و انجماد آنها با یا بدون کمک آلیاژ واسط یا پُرکُن


فرهنگ معین

(حامص . ) جوش دادن قطعات فلزی ، لحیم کاری .

لغت نامه دهخدا

جوشکاری. ( حامص مرکب ) جوش دادن قطعات فلزی. لحیم کاری. ( فرهنگ فارسی معین ).

فرهنگ عمید

۱. جوش دادن تکه های فلز به یکدیگر.
۲. (اسم ) کارگاهی که این عمل در آن انجام می شود.

دانشنامه عمومی

جوشکاری (به انگلیسی: Welding) یکی از روش های تولید می باشد. هدف آن اتصال دائمی مواد مهندسی (فلز، سرامیک، پلیمر، کامپوزیت) به یکدیگر است؛ به گونه ای که خواص اتصال برابر با خواص مادهٔ پایه باشد.
موسیان در ۱۸۸۱ قوس کربنی را برای ذوب فلزات مورد استفاده قرار داد.
اسلاویانوف الکترودهای قابل مصرف را در جوشکاری به کار گرفت.
ژول در ۱۸۵۶ به فکر جوشکاری مقاومتی افتاد.
لوشاتلیه در ۱۸۹۵ لولهٔ اکسی استیلن را کشف و معرفی کرد.
الیهو تامسون از جوشکاری مقاومتی در سال ۱۸۷۶ استفاده کرد.
در جریان جنگ های جهانی اول و دوم، جوشکاری پیشرفت زیادی کرد. احتیاجات بشر به اتصالات مدرن، سبک، محکم و مقاوم در سال های اخیر و مخصوصاً بیست سال اخیر، سبب توسعهٔ سریع این فن شده است.
جوشکاری همچنین یکی از فرایندهای اتصال دائمی قطعات (فلزی یا غیرفلزی)، به روش ذوبی یا غیر ذوبی، با به کارگیری یا بدون بکارگیری فشار، با استفاده یا بدون استفاده از ماده پرکننده می باشد. فرایندهای جوشکاری به دو دسته اصلی تقسیم می شوند: فرایندهای جوشکاری ذوبی و فرایندهای جوشکاری غیر ذوبی
جریان الکتریکی از جاری شدن الکترون ها در یک مسیر هادی به وجود می آید. هرگاه در مسیر مذکور یک شکاف هوا (گاز) ایجاد شود، جریان الکترونی و در نتیجه جریان الکتریکی قطع خواهد شد. چنان چه شکاف هوا به اندازهٔ کافی باریک بوده و اختلاف پتانسیل و شدت جریان بالا، گاز میان شکاف یونیزه شده و قوس الکتریکی برقرار می شود. از قوس الکتریکی به عنوان منبع حرارتی در جوشکاری استفاده می شود. حرارت ایجاد شده در جوشکاری به دلیل حرکت الکترون ها در ستون قوس و بمباران الکترونی قطعه کار می باشد. روش های جوشکاری با قوس الکتریکی عبارت اند از:
در جوشکاری مقاومتی برای ایجاد آمیزش از فشار و گرما استفاده می شود. گرما به دلیل مقاومت الکتریکی قطعات کار و تماس آن ها در فصل مشترک به وجود می آید. پس از رسیدن قطعه به دمای ذوب و خمیری فشار برای آمیخته دو قطعه به کار می رود. در این روش فلز کاملاً ذوب نمی شود. گرمای لازم از طریق عبور جریان برق از قطعات به دست می آید. روش های جوشکاری مقاومتی عبارت اند از:

دانشنامه آزاد فارسی

جوشکاری (welding)
متصل کردن قطعات فلزی یا غیرفلزی، از طریق نرم یا ذوب کردن سطوحی از آن ها با گرما، فشار یا هر دو. فرآیندهای اصلی جوشکاری متداول عبارت اند از جوشکاری گازی۱ و جوشکاری قوسی۲. در این فرآیندها، گرمای حاصل از شعلۀ گاز یا قوس الکتریکی۳ سطوح جوشکاری را ذوب می کند. معمولاً فلز را به صورت سیم جوش به محل جوشکاری اضافه می کنند. جوش آهنگری۴ فرآیندی است که آهنگرها از دیرباز آن را به کار می گرفته اند و تا قرن ۱۹، یگانه روش جوش دادن فلزات به شمار می رفت. جوشکاری مقاومتی۵ یکی دیگر از فرآیندهای جوشکاری الکتریکی است که در آن جوش براثر اعمال هم زمان فشار و گرمای ناشی از عبور جریان از قطعه صورت می گیرد. پیشرفت های اخیر در جوشکاری عبارت اند از جوشکاری با سربارۀ هادی۶، جوشکاری با باریکۀ الکترونی۷، جوشکاری با لیزر پرانرژی۸، و جوشکاری با باریکۀ انرژی۹ امواج رادیویی. فرآیند اخیر هنوز در مرحلۀ آزمایشی است.
gas weldingarc weldingelectric arcforge weldingresistance weldingelectric-slagelectron-beamhigh-energy laserenergy-beam

فرهنگستان زبان و ادب

{welding} [جوشکاری و آزمایش های غیرمخرب، مهندسی مواد و متالورژی] فرایند اتصال فلزات به یکدیگر ازطریق ذوب دو فلز و انجماد آنها با یا بدون کمک آلیاژ واسط یا پُرکُن


کلمات دیگر: