کلمه جو
صفحه اصلی

راما

فرهنگ اسم ها

اسم: راما (دختر، پسر) (سانسکریت) (تلفظ: rāmā) (فارسی: راما) (انگلیسی: rama)
معنی: منسوب به رام، مأنوس، موافق، ( اَعلام ) ( در اسطوره های هندی ) ششمین مظهر «ویشنو» /vichnou/، شاهزاده ی آیوردهیا در هند شمالی، که سرگذشت او در حماسه ی رامایانا بیان شده است، ( در فارسی ) ( رام، ا ( پسوند نسبت ) )، د رام، ( سنسکریت ) یکی از تجلیات و اطوار ' وشنو '/vichnou/ در اساطیر هندی، ( در فارسی ) ( رام + ا ( پسوند نسبت ) )، منسوب به رام رام، یکی از تجلیات وشنو در اساطیر هندی

(تلفظ: rāmā) (سنسکریت) یکی از تجلیات و اطوار ' وشنو '/vichnou/ در اساطیر هندی ؛ (در فارسی) (رام + ا (پسوند نسبت)) ، منسوب به رام . ← رام .


فرهنگ فارسی

یکی از تجیلات و اطوار [[وشنو]]. در اساطیر هندی .

لغت نامه دهخدا

راما. ( اِخ ) در اساطیر هند، شخصی است که از تشخص و تجسم «ویشنو» معبود هندیان بوجود آمده است. او فرزند «داسارات » فرمانروای «اود» بوده و گویا با «ویسوا میترا» سفری برای مقابله با وحشیان کرده است. او «سیتا» را که از تجسم «لاکهمی » بوجود آمده بود با طرز سحرآمیزی بزنی اختیار کرد و بسوی سرزمین پدری خود روان شد. آنگاه که میبایست بجای پدر بر تخت نشیند، نامادری پیر او پسر خود «بهاراتا» را بر تخت سلطنت نشاند و از پسر درخواست که راما را بمدت 14 سال تبعید کند. بعد از مرگ «داسارات » با وجود کناره گیری بهاراتا از سلطنت ، راما بر تخت فرمانروایی ننشست و بسیر و سیاحت پرداخت واز این رهگذر، شهرتی بسزا در زهد و مناعت نفس بدست آورد. او وقتی که بسراندیب مسافرت کرد حاکم سراندیب «راوانا» زن او «سیتا» را از دست او گرفت ، راما برای رهایی زن خود با فرمانروای میمونها «سون » همدست شد و بدستیاری آنان «راوانا» را کشت و زن خویش را رهایی بخشید، آنگاه بسرزمین پدری خویش برگشت و بر تخت پادشاهی نشست و باجرای عدل و داد، و حق و حقیقت همت گماشت. در هندوستان منظومه مصور و بزرگ بنام «رامایانا» بزبان سنسکریت با شیوه شیوا و شاعرانه ای نوشته شده که حاوی شرح سفرهای راما در شبه قاره هند است و درحقیقت بمنزله شاهنامه یا زبور هندوان میباشد. این کتاب علاوه بر اینکه از کتب مقدس هندوهاست ، یکی از بهترین نمونه های آثار ادب باستانی هند بشمار می آید و بواسطه داشتن مضامین بلند و دل انگیز به بیشتر زبانهای اروپا ترجمه شده است. ( از قاموس الاعلام ترکی ج 3 ).

دانشنامه عمومی

در متون مقدس مربوط به آیین هندو راما هفتمین آواتار ویشنو و یکی از شاهان آیودیا است.
Dasharatha (پدر)
Kaushalya (مادر)
در برخی از متونی که بر محوریت راما نگاشته شده اند، او به جای اینکه آواتاری از ویشنو، خدای هندو باشد، به عنوان یک وجود برتر و عالی ترسیم می شود. راما در قلمرو سلسله سوریاوانشا متولد شد، سلسله ای که بعد از راگو، راگووانشا نام گرفت.در ریگ ودا، راما به معنی تاریکی به کار رفته است.وی شوهر سیتا ایزدبانوی آئین هندو و برادر لاکشمانا بود.

آرام، آرامش. از ریشه رم (ram) آرام، در پارسی باستان رامن (raaman)، در پهلوی رامیشنا (raamishnaa) آسایش.


راما به زبان هندی یعنی خدا


دانشنامه آزاد فارسی

راما (Rama)
در آیین هندو، ششمین تجسد ویشنو. او همچنین قهرمان منظومۀ حماسی رامایانا و نمونۀ اخلاق و تقواست.

پیشنهاد کاربران

ماه

به هندی یعنی خدا اسم دوست صمیمی منم راما هستش و پسرم نیست دختره

خدای هندوان

راما : راما ( سنسکریت ) 1 - ( اَعلام ) ( در اسطوره های هندی ) ششمین مظهر �ویشنو� /vichnou/ ، شاهزاده ی آیوردهیا در هند شمالی، که سرگذشت او در حماسه ی رامایانا بیان شده است؛ 2 - ( در فارسی ) ( رام ا ( پسوند نسبت ) ) ، منسوب به رام. اسم راما مورد تایید ثبت احوال ایران برای نامگذاری دختر است.

اسم برادر من راما است. راما اصلا هم دخترونه نیست. کامل مشخصه این اسم یک اسم پسرونه است. معمولا خدایان نمی توانند مونث باشند

جناب رضا
این اسم هم دخترانه و هم پسرانه است
اسم ها تبعیض جنسیتی ندارن، خوبه ادم از برابری اجتماعی همایت کنه
اره شاید بیشتر خدایان مذکرباشند ولی این به این معنی نیست که زنان نبودند .


کلمات دیگر: