کلمه جو
صفحه اصلی

سازمان تبلیغات اسلامی

دانشنامه عمومی

سازمان تبلیغات اسلامی نهادی در جمهوری اسلامی ایران است با دستور آیت الله خمینی پس از انقلاب ۵۷ تشکیل شده و در حال حاضر زیر نظر رهبری جمهوری اسلامی قرار دارد.این سازمان، ابتدا در "اول تیرماه سال ۱۳۶۰" به عنوان نهادی مستقل، منسجم و وابسته به ولایت فقیه، تحت نام «نهاد شورای عالی تبلیغات اسلامی» با هدف پرداختن به امور تبلیغات ایجاد گردید. سپس، این نهاد در ۱۴ فروردین ۱۳۶۸ به دستور سید روح الله خمینی، نام خود را به «سازمان تبلیغات اسلامی» تغییر داد.
دانشگاه سوره
خبرگزاری مهر
حوزه هنری
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم
سازمان دارالقرآن الکریم
مؤسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان
مؤسسه انتشاراتی امیرکبیر
شرکت کتاب شهر
روزنامه انگلیسی زبان تهران تایمز
سازمان مدارس معارف اسلامی
این سازمان یکی از ارگان های تبلیغاتی نظام جمهوری اسلامی است که وظیفه تبلیغ ایدئولوژی جمهوری اسلامی را از طریق ادارات استانی، سازمان های وابسته و فعالیت های فرهنگی را بر عهده دارد.
ریاست این سازمان در یک دوره بر عهده احمد جنتی نیز بوده است. از مرداد ماه سال ۱۳۹۷ محمد قمی ریاست سازمان تبلیغات اسلامی را برعهده دارد.
سازمان تبلیغات اسلامی نهادی در جمهوری اسلامی ایران است که زیر نظر رهبری قرار دارد و ریاست آن از مرداد ماه سال ۱۳۹۷ بر عهده محمد قمی است. در گذشته این سازمان توسط احمد جنتی، محمود محمدی عراقی، سید مهدی خاموشیو قبل از آن توسط شورایی متشکل از: حقانی، شیرازی، جنتی، مهدوی کنی و امامی کاشانی اداره می شده است. حوزه هنری زیر نظر این سازمان اداره می شود. مسئولیت این حوزه سال ها به عهده محمدعلی زم بود. بعدها این مسئولیت به حسن بنیانیان واگذار شد که او نیز این حوزه را ترک کرد. سازمان دارالقرآن کریم نیز به عنوان متولی نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم زیر نظر این سازمان اداره می شود. از مؤثرترین چهره هایی که در سال های گذشته در این سازمان فعالیت مؤثر داشته اند می توان به محمدعلی تسخیری، سید ابوالحسن نواب، سیدمحمد موسوی، امیرمنصور معزی، محمد حسین پور و محمدصادق اخوان اشاره کرد.

دانشنامه آزاد فارسی

سازمانی تأسیس شده در ۱۳۶۰ش با هدف گسترش فعالیت های تبلیغی و ضرورت توجه به مؤلفه های فرهنگِ دینی و توسعۀ آن. در ۱۳۶۱ حوزۀ هنری به آن افزوده شد. اساسنامۀ این سازمان در ۱۳۶۸ تهیه شد و به تصویب نهایی رسید. براساس مفاد اساسنامه، سازمان تبلیغات اسلامی نهادی غیر دولتی، حقوقی و مستقل است. هدف کلی این سازمان احیا، اشاعه و ترویج اندیشه و اخلاق اسلامی در میان مردم است.

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] این صفحه مدخلی از فرهنگنامه نهادهای انقلاب اسلامی است
پس از پیروزی انقلاب و با توجه به احساس نیاز مبرم جامعه ی انقلابی به تشکیلات منسجم و یک مرجع مشخص برای تبلیغات اسلامی که همه بتوانند بدان مراجعه کنند با مشورت جامعه ی مدرسین و همکاری دفتر تبلیغات قم، در تیرماه سال ۱۳۶۰ شورای عالی تبلیغات اسلامی تشکیل و به محضر امام معرفی شد و امام نیز آن را مورد تأیید قرار دادند.
این شورا برای نیل به اهداف مذکور، سازمان تبلیغات اسلامی را تأسیس کرد و دفتر تبلیغات قم و دفتر انتشارات وابسته به جامعه ی مدرسین را زیر پوشش مالی خود قرار داد و برای هماهنگ ساختن فعالیت های تبلیغی ارگان های انقلابی ـ که امری ضروری بود ـ شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی را به وجود آورد.
ضرورت هماهنگی در عرصه ی تبلیغات و تلاش جهت ارائه ی تصویری از اسلام و انقلاب ایجاب می کرد تا این سازمان به فعالیت های تشکیلاتی خود به صورت منسجم ادامه دهد؛ لذا دفتر تبلیغات اسلامی قم و نیز شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به مرور از سازمان تبلیغات اسلامی جدا و سازمان به صورت مجزا به فعالیت در عرصه ی تبلیغ پرداخت.
اعضای شورای عالی سازمان تبلیغات اسلامی در اولین سالگرد تأسیس این سازمان خدمت امام خمینی رسیدند و در این دیدار ضمن تأیید اقدامات این سازمان موارد ذیل را به عنوان وظایف اصلی سازمان برشمرد:
این سازمان در ابتدا زیر نظر شورایی متشکل از شهید حقانی، شهید شیرازی، آیت الله جنتی، آیت الله مهدوی کنی و آیت الله امامی کاشانی اداره می شد. اداره ی شورایی آن در ادامه باعث بروز برخی نابسامانی ها در آن سازمان شد که مشکلات مالی از آن جمله بود. اعضای شورا برای حل مشکلات سازمان در ۱۳۶۷ ش طی نامه ای مفصل به محضر امام خواستار رسیدگی معظم له به کمبودهای مالی از یک طرف و انتصاب نماینده ای در آن سازمان از طرف دیگر شدند. امام پس از اطلاع از وضعیت سازمان موارد ذیل را متذکر شدند:
چندی بعد در فروردین ۱۳۶۸ آیت الله احمد جنتی به سمت ریاست آن سازمان منصوب شد و به این ترتیب سازمان مستقیماً زیرنظر مقام رهبری قرار گرفت.
در این حکم امام وظایف سازمان این گونه احصا کرده بودند: «تبلیغات که همان شناساندن خوبی ها و تشویق به انجام آن و ترسیم بدی ها و نشان دادن راه گریز و منع از آن است، از اصول بسیار مهم اسلام عزیز است. ان شاءالله در محدوده ی توانتان نقاط کور و مجهول را برای مردم شریف ایران و جهان اسلام باز و روشن نمایید و چارچوب اسلام ناب محمدی که ترسیم قهر و خشم و کینه ی مقدس و انقلابی علیه سرمایه داری غرب و کمونیسم متجاوز شرق است و نیز راه مبارزه علیه ریا و حیله و خدعه را به مردم و به خصوص جوانان سلحشورمان نشان دهید. این مسئله که نظام در اهداف خود جدی است و با هیچ کس شوخی ندارد و در صورت به خطر افتادن ارزش های اسلامی با هر کس در هر موقعیت قاطعانه برخورد می نماید، باید به عنوان یک اصل خدشه ناپذیر برای تمامی دست اندرکاران و مردم تبلیغ گردد».(همان، ۳۳۹)


کلمات دیگر: