کلمه جو
صفحه اصلی

احمد جنتی

نقل قول ها

احمد جنتی (زادهٔ ۳ اسفند ۱۳۰۵) عضو فقها و دبیر شورای نگهبان و امام جمعه موقت تهران است.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] یکی از عالمان معاصر که قدر او به خوبی شناخته شده نیست، آیة الله شیخ احمد جنتی است. بی شک او مبارزی مخلص در صف پیکار با رژیم طاغوت، مرزبانی صدیق علیه تهاجم فرهنگی، محقق و نویسنده ای توانا و لایق و استادی متبحر است که در دفاع از کیان اسلامی قاطع و در احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اسلامی، گوی سبقت را از دیگران ربوده است.
آیة الله جنتی در سال ۱۳۰۵ش. در روستای لاوان از توابع شهرستان اصفهان، در یک خانواده ای روحانی به دنیا آمد.آیة الله جنتی، روستای محل ولادت و دوران کودکی خود را این چنین توصیف می کند:«روستای لاوان همانند سایر روستاهای منطقه ماربین، روستایی کوچک و سرسبز و خرم بوده است و اهالی آن غالبا به شغل کشاورزی، باغداری، دامداری و کارگری مشغول بوده اند. مردم روستا هر چند از نظر اقتصادی، درآمد مختصر و زندگی متوسطی داشته اند، اما از جهت روحی و اخلاقی عمدتا در سطح خوبی قرار داشته اندبه همین دلیل کمتر در این محل زد و خورد و شرارت وجود داشته است و اگر اختلافی پیش می آمد، با مراجعه به مرحوم پدرم که روحانی موجه محل بود، آن را حل و فصل می کردند.»
پدر
ملا هاشم، پدر آیة الله جنتی و جد پدری اش، شیخ احمد، روحانی بوده اند.ملا هاشم که به ارشاد و هدایت مردم مشغول بود. عالم و ملای لاوان به شمار می رفت، نزد مردم از احترام ویژه ای برخوردار بود و در برآورده کردن نیازهای هم روستایی های خود، از هیچ تلاشی دریغ نمی کرد.ملا هاشم نزد استادان مبرز اصفهان زانوی شاگردی زد. معروف ترین استادن او عبارتند از:۱. شیخ محمدحسن عالم نجف آبادی.۲. سید علی نجف آبادی.۳. حاج آقا رحیم ارباب.۴. سید محمدرضا خراسانی. آیة الله جنتی پدر خود را این گونه وصف می کند:«مرحوم پدرم عالمی بود که همه عمرش را به تحصیل، تدریس و تبلیغ دین گذراند و تا آخر عمر هم رابطه اش را با حوزه علمیه اصفهان قطع نکرد. مدت ها در مدرسه جده بزرگ و در این اواخر در مدرسه چهارباغ سکونت و تدریس داشت. همچنین در جای دیگری درباره منش و سیره پدر بزرگوار و عالمش می گوید:«در تعبد و تقید به آداب دین و رعایت مستحبات بسیار می کوشید. از جهات اخلاقی و معاشرتی بسیار نرم خو، حلیم، باحوصله و متین بود تا آن جا که من می دانم، همه با عزت و احترام با ایشان برخورد می کردند.
مادر
مادر آیة الله جنتی زنی پارسا و باخدا از روستای لاوان به نام «فاطمه» بود. وی زنی خداترس و مؤمن بود که روزها را به یاد خدا و به تلاوت قرآن مشغول بود و به زنان روستا، قرآن می آموخت.آیة الله جنتی مادرش فاطمه خانم را این گونه می ستاید:«مرحوم مادرم نیز تنها سواد قرآنی داشت و با خواندن و نوشتن کمی آشنا بودتا آخر عمر علاوه بر خانه داری، قرآن و بعضی کتب دینی را تدریس می کرد و به بیان مسائل و اداره بعضی جلسات دینی می پرداخت و به اصول و آداب دین بسیار مقید بود و با صبر و قناعت و آبرومندی زندگی را می گذراند.
تولد
...


کلمات دیگر: