منامه (به عربی: المَنامَة) پایتخت کشور بحرین و بزرگترین شهر این کشور است که در استان عاصمه واقع شده است.
بندرگاه بزرگ میناء سلمان
کارخانهٔ ماهی
کارخانه آرد
بیت القرآن
پل ملک فهد که بحرین به عربستان سعودی وصل می کند، درازی این پل ۲۵ کیلومتر است.
شهر منامه در قسمت شمال شرقی خاک این کشور واقع شده است و جزیره محرق در جلو این شهر و در ناحیهٔ مشرق قرار دارد. مساحت منامه در حدود ۲۷٫۴۸ کیلومتر مربع است. راه ارتباطی شهر منامه با جزیره محرق بوسیلهٔ پلی است که به نام پل شیخ عیسی بن سلمان معروف است. این پل از فراز خور القلیعه می گذرد. در سایر نقاط شهر منامه چشمه های آب شیرین و باغ های نخل خرمای زیادی وجود دارد. در دوران پیشین کشور بحرین به نام «سرزمین یک میلیون نخل» (به عربی: أرض میلیون نخلة) معروف بوده است اما در حال حاضر بیشتر این چشمه های آب شیرین خشکیده و بسیاری از باغ های نخل خرما نیز نابود شده اند.
جمعیت منامه بر پایه آمار سال ۲۰۰۱ برابر با ۱۵۳٬۳۹۵ نفر بوده است که در حدود یک چهارم جمعیت کشور را در بر می گیرد. مردم بحرین بیشتر عرب، ایرانی و هندی هستند. تعداد کمی نیز از یهودیان در این کشور وجود دارند که از دوران بسیار دور زندگی می کنند و تابعیت این کشور را دارند.
منامه در قرن چهاردهم میلادی بنا گردید و به تدریج از لحاظ بندری توسعه پیدا کرد. بندر جدید در اواخر دهه ۱۹۵۰ میلادی تأسیس شد. در دهه ۱۹۶۰ این بندر صاحب صنایع سبک و صنایع کشتی سازی شد.
wiki: عربی می باشد. منامه در ۶۰ کیلومتری سمت مشرق عجمان واقع می باشد. راه منامه از خاک امارت شارقه (شارجه) و فجیره می گذرد. در منطقه منامه یک سهل شنی گسترده ای وجود دارد و خاکش حاصلخیز و آبش شیرین است و باغهای مرکبات ونخل خرما وجو دارد. مسیلهای آبی و درههای پهناور وشنی منامه و رودخانه های فصلی در هنگام بارش باران دریاچه های زیبائی در اطراف منطقه به وجود می آورند.
دکتر:عبدالله، مرسی، محمد الامارات العربیة وجیرانها دارالقلم: کویت، چاب اول، انتشار سال ۱۹۸۱ میلادی. (به عربی).
دکتر:ادوارد، هندرسون، “ (ذکریات عن دولة الإمارات و سلطنة عمان) “، چاپ موتیف ایت للنشر، مطبعة راشد، عجمان ۱۹۸۸ میلادی.
wiki: مَحویت در کشور یمن در شبه جزیره عربستان.
المقحفی، ابراهیم، احمد، (مُعجَم المُدُن وَالقَبائِل الیَمَنِیَة) ، منشورات دار الحکمة، صنعاء، چاپ پنجم، وانتشار سال ۱۹۸۵ میلادی به (عربی).
صنعانی، محمد بن یحیی بن عبدالله بن احمد، الیمانی.، (اَلأنَباءَ عَن دُولةَ بَلقِیسَ وَ سَبأَ) ، منشورات دار الیمنیة للنشر والتوزیع، صنعاء، چاپ وانتشار سال ۱۹۸۴ میلادی به (عربی).
جمعیت این دهستان در حدود (۲۱ خانوار) و (۵۷۹۲) نفر می باشد. مؤرخ و تاریخ نویس، الألوسی می نویسد که از این دهستان بسیاری از علماء و تاریخ نویسان، برخاسته اند، و این دهستان، در سدهٔ نهم هجری قمری یکی از مراکز و مناره های علم و دانش بوده است.