کلمه جو
صفحه اصلی

دریک

فارسی به انگلیسی

derrick

فرهنگ فارسی

موضعی است که در آنجا میان اوس و خزرج جنگ واقع شد در جاهلیت و آن را درک هم گویند .

لغت نامه دهخدا

دریک . [ دْرِ / دِرِ ] (اِخ ) سر فرانسیس . (1540 - 1596 م .). دریازن و دریاسالار انگلیسی و نخستین انگلیسی که با کشتی دور دنیا گشت (1577-1580 م .). مسافرتهائی به گینه وهند غربی کرد، در این زمان رقابت دریائی اسپانیا و انگلستان دوره ٔ ملکه الیزابت اول رو بتزایدبود. دریک در سال 1572 م . نخستین مسافرت معروف خود را برای تاراج سواحل اسپانیائی آغاز کرد و در 1573 م . با غنائم فراوان به انگلستان بازگشت و شهرت بسیار یافت . پس از چندی خدمت در ایرلند به ملکه ٔ الیزابت پیشنهاد حمله به سواحل اقیانوس کبیر آمریکا که در تصرف اسپانیا بود نمود الیزابت جرأت اینکه علناً از ادعای دوستی با فیلیپ دوم اسپانیا دست بردارد نداشت ولی در نهان نقشه ٔ دریک را تصویب کرد و وی در دسامبر1577 با 5 کشتی عزیمت نمود. کشتی ها پس از 16 روز در ماه اوت 1578 م . از تنگه ٔ ماژلان گذشتند (دریک نخستین کسی بود که از این تنگه عبور کرد) ولی باد کشتی ها را بطرف جنوب به دماغه ٔ هورن راند، کشتی های دیگر از کشتی دریک جدا شدند و به انگلستان بازگشتند کشتی دریک که در اقیانوس کبیر تنها مانده بود بجانب شمال کنار سواحل شیلی و پرو پیش راند و کشتی های اسپانیائی را تاراج نمود و تا کالیفرنیا جلو رفت و سپس در ژوئیه 1579 به طرف جنوب غربی از اقیانوس کبیر عبور کرد و در سپتامبر 1580 با غنایم بسیار گرانبها به انگلستان بازگشت . الیزابت که از کوشش خود برای توجیه اعمال دریک در نزدیک دولت اسپانیا سودی نبرد سرانجام تظاهر را به یکسو نهاد و دریک را لقب «سر» داد و به این طریق علناً اعمال او را به رسمیت شناخت . در ضمن دستبردهای دیگر دریک اسپانیا خود را برای جنگ علنی آماده کرد. در 1587 م . دریک با 26 کشتی وارد بندرگاه کاویت شد وقریب سی کشتی اسپانیائی را نابود کرد و درصدد حمله به سایر بنادر اسپانیا برآمد ولی الیزابت نقشه ٔ او را تصویب نکرد. وی در ناوگانی که «جهازات شکست ناپذیر»را شکست داد (1588 م .) نایب دریاسالار بود. در 1595 دریک به اتفاق هاکینز عازم هند غربی شد و این آخرین سفر او بود ولی این بار اسپانیائیها آماده بودند و نقشه ٔ دریک به شکست کامل انجامید و کمی بعد دریک در کشتی خود نزدیک نومبره د دیوس (شمال ساحل پاناما) به مرض اسهال خونی درگذشت . (از دائرةالمعارف فارسی ).


دریک . [ دَ ] (اِ) سکه ٔ طلا در عهد هخامنشی ، بوزن 8/35 تا 8/42 گرم بریک طرف آن صورت شاه است که یک زانو برزمین نهاده زه کمانی را می کشد. ضرب این سکه را جزء اصلاحات پولی داریوش اول هخامنشی شمرده اند، ولی بعضی معتقدند که دریک پیش از زمان او هم ضرب میشده است آنچه مسلم است اینک ضرب سکه ٔ طلا از امتیازات مخصوص شاه بود. (از دائرةالمعارف فارسی ).


دریک . [ دَ ] (اِخ ) از دهات شهر خواست از فرح آباد مازندران . (از سفرنامه مازندران و استرآباد بخش انگلیسی ص 120 و ترجمه ٔ فارسی آن ص 161).


دریک . [ دِ ] (اِخ ) ادوین لورنتین .(1819 -1880 م .). حفار چاه نفت در ایالات متحده ٔ آمریکای شمالی . وی در سال 1858 برای عملیات حفر چاه نفت استخدام شد و در 27 اوت 1859 در تیتسویل در عمق 69 فوت (حدود 23 متر) به نفت رسید. این چاه نخستین چاه نفت موفقیت آمیز در ایالات متحده ٔ آمریکای شمالی و مقدمه ٔ صنعت نفت بوده است . (از دائرةالمعارف فارسی ).


دریک . [ دِ ] (انگلیسی ، اِ) نام نوعی از انواع جرثقیل است منسوب به نام شخصی که در حدود سال 1600 م . در تیلبری انگلستان شغلش کشیدن طناب دار بود. جرثقیل دریک پایه ٔ قائمی موسوم به دگل دارد که بوسیله ٔ سیمها یا طنابهائی مهارشده است و با تیری موسوم به برج جرثقیل ، که به آن اتصال مفصلی دارد می تواند بوسیله ٔ چرخی در حول محور خود بگردد. این نوع جرثقیل در معادن و پل سازی و ساختمانهای دیگر بکار میرود. (از دائرةالمعارف فارسی ).


دریک . [ دُ رَ ] (اِخ ) موضعی است که در آنجا میان اوس و خزرج جنگ واقع شد در جاهلیت ، و آن را دَرَک هم گویند. (یادداشت مرحوم دهخدا). و رجوع به درک شود.


دریک. [ دَ ] ( اِ ) سکه طلا در عهد هخامنشی ، بوزن 8/35 تا 8/42 گرم بریک طرف آن صورت شاه است که یک زانو برزمین نهاده زه کمانی را می کشد. ضرب این سکه را جزء اصلاحات پولی داریوش اول هخامنشی شمرده اند، ولی بعضی معتقدند که دریک پیش از زمان او هم ضرب میشده است آنچه مسلم است اینک ضرب سکه طلا از امتیازات مخصوص شاه بود. ( از دائرةالمعارف فارسی ).

دریک. [ دِ ] ( انگلیسی ، اِ ) نام نوعی از انواع جرثقیل است منسوب به نام شخصی که در حدود سال 1600 م. در تیلبری انگلستان شغلش کشیدن طناب دار بود. جرثقیل دریک پایه قائمی موسوم به دگل دارد که بوسیله سیمها یا طنابهائی مهارشده است و با تیری موسوم به برج جرثقیل ، که به آن اتصال مفصلی دارد می تواند بوسیله چرخی در حول محور خود بگردد. این نوع جرثقیل در معادن و پل سازی و ساختمانهای دیگر بکار میرود. ( از دائرةالمعارف فارسی ).

دریک. [ دِ ] ( اِخ ) ادوین لورنتین.( 1819 -1880 م. ). حفار چاه نفت در ایالات متحده آمریکای شمالی. وی در سال 1858 برای عملیات حفر چاه نفت استخدام شد و در 27 اوت 1859 در تیتسویل در عمق 69 فوت ( حدود 23 متر ) به نفت رسید. این چاه نخستین چاه نفت موفقیت آمیز در ایالات متحده آمریکای شمالی و مقدمه صنعت نفت بوده است. ( از دائرةالمعارف فارسی ).

دریک. [ دْرِ / دِرِ ] ( اِخ ) سر فرانسیس. ( 1540 - 1596 م. ). دریازن و دریاسالار انگلیسی و نخستین انگلیسی که با کشتی دور دنیا گشت ( 1577-1580 م. ). مسافرتهائی به گینه وهند غربی کرد، در این زمان رقابت دریائی اسپانیا و انگلستان دوره ملکه الیزابت اول رو بتزایدبود. دریک در سال 1572 م. نخستین مسافرت معروف خود را برای تاراج سواحل اسپانیائی آغاز کرد و در 1573 م. با غنائم فراوان به انگلستان بازگشت و شهرت بسیار یافت. پس از چندی خدمت در ایرلند به ملکه الیزابت پیشنهاد حمله به سواحل اقیانوس کبیر آمریکا که در تصرف اسپانیا بود نمود الیزابت جرأت اینکه علناً از ادعای دوستی با فیلیپ دوم اسپانیا دست بردارد نداشت ولی در نهان نقشه دریک را تصویب کرد و وی در دسامبر1577 با 5 کشتی عزیمت نمود. کشتی ها پس از 16 روز در ماه اوت 1578 م. از تنگه ماژلان گذشتند ( دریک نخستین کسی بود که از این تنگه عبور کرد ) ولی باد کشتی ها را بطرف جنوب به دماغه هورن راند، کشتی های دیگر از کشتی دریک جدا شدند و به انگلستان بازگشتند کشتی دریک که در اقیانوس کبیر تنها مانده بود بجانب شمال کنار سواحل شیلی و پرو پیش راند و کشتی های اسپانیائی را تاراج نمود و تا کالیفرنیا جلو رفت و سپس در ژوئیه 1579 به طرف جنوب غربی از اقیانوس کبیر عبور کرد و در سپتامبر 1580 با غنایم بسیار گرانبها به انگلستان بازگشت. الیزابت که از کوشش خود برای توجیه اعمال دریک در نزدیک دولت اسپانیا سودی نبرد سرانجام تظاهر را به یکسو نهاد و دریک را لقب «سر» داد و به این طریق علناً اعمال او را به رسمیت شناخت. در ضمن دستبردهای دیگر دریک اسپانیا خود را برای جنگ علنی آماده کرد. در 1587 م. دریک با 26 کشتی وارد بندرگاه کاویت شد وقریب سی کشتی اسپانیائی را نابود کرد و درصدد حمله به سایر بنادر اسپانیا برآمد ولی الیزابت نقشه او را تصویب نکرد. وی در ناوگانی که «جهازات شکست ناپذیر»را شکست داد ( 1588 م. ) نایب دریاسالار بود. در 1595 دریک به اتفاق هاکینز عازم هند غربی شد و این آخرین سفر او بود ولی این بار اسپانیائیها آماده بودند و نقشه دریک به شکست کامل انجامید و کمی بعد دریک در کشتی خود نزدیک نومبره د دیوس ( شمال ساحل پاناما ) به مرض اسهال خونی درگذشت. ( از دائرةالمعارف فارسی ).

فرهنگ عمید

مسکوک طلا در دورۀ هخامنشی به وزن ۴۰/۸ گرم که داریوش کبیر رواج داد.

دانشنامه عمومی

دریک سکه زر در دوره هخامنشی، با وزن ۸/۳۵ تا ۸/۴۲ گرم بوده است. بر یک طرف آن نگاره ای از یک کماندار هخامنشی در حال دویدن است که کمانی در دست چپ و نیزه ای در دست راست دارد. ضرب این سکه را جزو اصلاحات پولی داریوش یکم هخامنشی برشمرده اند، ولی برخی باور دارند که دریک پیش از زمان او هم ضرب می شده است. آنچه مسلم است اینک ضرب سکهٔ زر از امتیازهای ویژه شاه بود. گمان می رود تاریخ نخستین ضرب سکه دریک ۵۱۴ پیش از میلاد باشد.
A. D. H. Bivar, “Achaemenid Coins, Weights and Measures,” in Camb. Hist. Iran II, pp. 610-39.
E. Herzfeld, “Notes on the Achaemenid Coinage and Some Sasanian Mint-Names,” in J. Allan, H. Mattingly, and E. S. G. Robinson, eds., Transactions of the International Numismatic Congress 1936, London, 1938, pp. 413-26.
S. P. Noe, Two Hoards of Persian Sigloi, Numismatic Notes and Monographs 136, New York, 1956.
E. S. G. Robinson, “The Beginnings of Achaemenid Coinage,” NC, 1958, pp. 187-93.
D. Stronach, “Early Achaemenid Coinage. Perspectives from the Homeland,” Iranica Antiqua 24, 1989, pp. 255-79.
B. V. Head, The Coinage of Lydia and Persia from the Earliest Time to the Fall of the Dynasty of the Achaemenids, London, 1877.
Idem, “The Coinage of the Ancient Persians,” in Survey of Persian Art I, pp. 397-405.
J. R. Melville-Jones, “Darics at Delphi,” Revue belge de numismatique et de sigillographie 125, 1979, pp. 25-36.
در زمان هخامنشیان هیچ یک از ساتراپ ها و فرمانداران محلی حق نداشتند بدون پروانه داریوش به نام خود سکه زنند، تنها اجازه داشتند با پروانه داریوش سکهٔ نقره بزنند، چرا که ضرب سکهٔ دریک در انحصار مرکز بود.
عیار سکه های دریک بسیار بالا بود و با آزمایش روی نمونه های به دست آمده روشن شده است که فلزش تنها ۳٪ آلیاژ می داشته است. این نابی بالا مایهٔ رواج این سکه شد و همواره سکه های طلای هخامنشی سخت معتبر بودند. در پایان دوران هخامنشی دودریکی هم ضرب شد. کیفیت سکه های زر در تمام دوران هخامنشی ثابت ماند.
نقش کماندار پارسی در درازای دو سده پادشاهی هخامنشیان دگرگونی هایی داشت. از آنجا که سکه های هخامنشی تاریخ ضرب ندارند از روی نشانه های دیگر نقش های مربوط به دوران هر پادشاه را تعیین کرده اند. سکه های هخامنشی جز موارد استثنایی تنها در یک سو دارای نقش هستند و پشت آن ها بیشتر فرورفتگی چهارگوش شکل و ناهمواری های نا به سامانی هست. این ها اثر قسمت برجستهٔ سندانی است که هنگام چکش زدن بر سکه گذاشته می شد.
دریک (ساری). دریک، روستایی است از توابع بخش مرکزی شهرستان ساری در استان مازندران ایران.در این روستا چند دشت برنج (شالى) و بسیار باغ مرکبات اطراف این روستاى زیبا را حاطه کرده است.همچنین یک کانال آب نیز از درون باغ هاى این روستا میگذرد!
این روستا در دهستان مذکوره قرار داشته و براساس آخرین سرشماری مرکز آمار ایران که در سال ۱۳۸۵ صورت گرفته، جمعیت آن ۳۳۱نفر (۸۶خانوار) بوده است.

دریک (سلماس). مختصات: ۳۸°۱۳′۵۴″شمالی ۴۴°۳۵′۰۲″شرقی / ۳۸٫۲۳۱۵۳۸۸۸۸۸۸۸۹°شمالی ۴۴٫۵۸۳۸۳۸۸۸۸۸۸۸۹°شرقی / 38.2315388888889; 44.5838388888889
دریک، یا دیرک روستایی کردنشین است از توابع بخش کوهسار و در شهرستان سلماس استان آذربایجان غربی ایران. دیرک در زبان کردی به معنی ستون عمودی خانه است.
این روستا در دهستان شناتال قرار داشته و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۱۹۴نفر (۳۸ خانوار) بوده است.

دریک (شهر). مختصات: ۳۷°۲۱′۵۷″ شمالی ۴۰°۱۶′۱۱″ شرقی / ۳۷٫۳۶۵۸۳°شمالی ۴۰٫۲۶۹۷۲°شرقی / 37.36583; 40.26972دریک (به ترکی استانبولی: Derik) شهری است در کشور ترکیه که در استان ماردین واقع شده است. جمعیت این شهر بر اساس سرشماری سال ۲۰۰۸ میلادی ۱۹٬۷۰۴ نفر و بر اساس برآوردهای سال ۲۰۰۹ میلادی ۱۹٬۸۷۳ نفر می باشد.
فهرست شهرهای ترکیه

دریک (موسیقیدان). اوبری دریک گراهام (زاده ۲۴ اکتبر ، ۱۹۸۶) که با نام دریک شناخته می شود یک رپر و بازیگر کانادایی است. او در ابتدا با شخصیت "جیمی بروکس" در سریال تلویزیونی "The Next Generation" بین مردم شناخته شد. مهمترین همکاری دریک به همراه لیل وین بود که ابتدای این همکاری از کنسرت ماه جون آغاز شد و همین باعث شد تا لیل وین نقش اساسی را در اولین آلبومی که دریک منشر کرد با نام "Thank Me Later" را داشته باشد.که این آلبوم که در ۱۵ ژوئن ۲۰۱۰ منتشر شد مقام اول "بیلبورد ۲۰۰ " را بدست آورد. دریک به جز لیل وین با خوانندگانی همچون امینم و کانیه وست نیز همکاری زیادی داشت.

دانشنامه آزاد فارسی

دَریک
(یا: زَریک) سکه طلایی که اولین بار داریوش اول هخامنشی برای داد و ستد در قلمرو هخامنشی ضرب کرد. دریک به کمک مُهر قالبی ضرب می شد. یک سوی سکه فرورفته و خالی از نقش و نوشته بود و سوی دیگر آن برآمده بود و نقش تیرانداز پارسی را داشت که بر زانو نشسته و کمان می کشد. شاید آن تیرانداز تمثال شاهنشاه هخامنشی باشد. دریک ها کتیبه و نوشته ای ندارند و شکل هندسی شان نامنظم است اما بیشتر آنها گرد یا بیضی هستند. اولین دریک ها شاید به دستور داریوش اول در ۵۱۶پ م ضرب شدند. دریک ها خارج از قلمرو پارس و بیشتر در آناتولی و بین النهرین ضرب می شدند. از کاوش های کورگان های لیدیایی شمار بسیاری دریک به دست آمده است که نشان می دهد شاید قدمت ضرب دریک پیش از سلطنت داریوش اول باشد.

گویش مازنی

/daryek/ از توابع دهستان شهرخواست ساری

از توابع دهستان شهرخواست ساری


پیشنهاد کاربران

دریک ، نوعی جرثقیل ( Derrick ) [اصطلاح دریانوردی]:نوعی جرثقیل در کشتی های تجاری که دارای یک یا چند بازو در روی دکل بوده و برای بلند کردن بارهای سنگین مورد استفاده قرار میگیرد .

نام دریک&دیرک"وند"
دریک از ریشه کلمه دارا گرفته شده که نام داریوش هخامنشی میباشد. داریوش یا داریوس یونانی شده نام دارا پادشاه هخامنشی میباشد. لذا داریوش پس از ضرب سکه طلا آن را بنام خود منتسب نمود. داریک یا دریک یعنی منسوب به دارا.
بعدها نام این سکه به یونان هم کشیده شد بطوریکه هم اکنون واحد پول کشور یونان داخام میباشد که از کلمه دریک گرفته شده است.
علاوه بر این در چندین کشور عربی همسایه نیز این نام برای واحد پول انتخاب شد. درهم که از کلمه دراخام یا داریک اقتباس شده است. در نتیجه با چنین مستندات تاریخی و نظرات پژوهشگران و محققین چنین استنبات میشود که دریک ( دیرک ) ها منتسب موین داریوش هخامنش هستند.
منبع: مرکز مطالعات و تحقیقات استراتژیک ایران

📑تاریخ را علمی و مستند بیاموزیم، نه داستان روی داستان .
هرچند در طول تاریخ دور و دراز غرب کشور تحولات سیاسی روزگار و زمانه سببی بوده برای گرایش قومی به سمتی و به فراخور آن تحولات ریشه و تبارشان به آن سمت گرایش پیدا کرده،
اینجاست که وظیفه خطیر این نسل در جهت نیل به حقیقت با دشواری خودنمایی می نماید لیکن می بایست در معرفی قوم و قبایل موجود در این دیار و شناخت ریشه و تبار آنها خوانندگان را بر سر دوراهی قرار نداده و با کمک اسناد و آثار و نشانه های معتبر تاریخی حق مطلب را بصورت علمی و درست بیان کرد .
╭┅───. 💠. ───┅╮
🎭Ⓜ#dirak_vand⚡️
╰┅───. 💠. ───┅╯

📃ریشه یابی نامها ؛
یکی از مباحث بسیار مهم در تحقیقات فرهنگی و جغرافیایی تاریخی، ریشه یابی ( Etymology ) نامهاست، چون ایرانیان به ویژه در دورة باستان به این مسأله بسیار مهم، توجه خاصی داشته و کوشش میکردند مظاهر دینی، فرهنگی، طبیعی، جغرافیایی و قومی را به نشانه تقدیس و احترام در نامگذاریها جلوه دهند. از این رو نامهایی که بر روی اقوام، شهرها، مناطق مختلف، و . . گذاشته شده به هیچ وجه اتفاقی و خود به خودی نبوده و از نظر تاریخی و فرهنگی ارزشمند میباشند و در صورتی که درست ریشه یابی شوند، برخی از گوشه های تاریک و نهفته ی تاریخ و فرهنگ ایران بازشناخته و روشن خواهد شد .

╭┅───. 💠. ───┅╮
🎭Ⓜ#drik__vand⚡️
╰┅───. 💠. ───┅╯

♻طایفه های دارای پسوند ( وند ) دو گروهند؛
۱ - گروهی که در دوران هخامنشیان بنام پیشه ( شغل ) نیای خود معروف شدند، مانند ( دریک وند = خزانه دار ) . ( سپه وند = نگهبان سپاه ) . ( باز وند = مسئول بازها "عقابها" ) . ( ترکاش وند = مسئول تیروکمانها ) . و . . .
۲ - گروهی که بعد از ظهور اسلام بنام پدران یا منطقه سکونت خود معروف شدند، مانند ( کمال وند ) . ( بیرن وند ) . ( چغل وند ) . و . . .
╭┅───. 💠. ───┅╮
🎭Ⓜ#drik__vand⚡️
╰┅───. 💠. ───┅╯

🔰دهخدا پارسی ویکی
دیرک وند ( دریک وند ) . [رَ وَ] ( اِخ ) از طوایف کُرد ایلات پیشکوه و دارای دو شعبه است؛
۱ - بهاروند مرکب از ۱۰۰۰ خانوار، محل سکونت شمال دزفول، کیالان، ملایر، و . . .
۲ - قلاوند مرکب از ۱۰۰۰ خانوار، محل سکونت، طاف، هشتاد پهلو و الوار . . .
╭┅───. 💠. ───┅╮
🎭Ⓜ#dirak_vand⚡️
╰┅───. 💠. ───┅╯

🔰دانشنامه جهان اسلام�مردم لک�را�کرد�تبار معرفی می کند [۲۳][۲۴][۲۵]�لک ها جنوبی ترین گروه از طوایف کرد ایران هستند. [۲۶][۲۷]�حمدالله مستوفی�در قرن هفتم اضحار میدارد که طوایف اصیل لک در کردستان ترکیه و سوریه�کنونی نیز سکونت دارند. [۱۱] ولادیمیر مینورسکی�معتقد است لک ها قبایلی از کردها بوده اند که به سکونتگاه فعلی خود کوچ کرده و در اثر همزیستی با مردمان بومی فرایند ادغام فرهنگی و قومی میان لکها و بومیان صورت گرفته است. [۹]
ابن فضل الله العمری ( درگذشت ۷۴۰ ه ق ) در کتاب مسالک الابصار فی ممالک الامصار، اضحار میدارد که لکها در سوریه و مصر نیز زندگی می کرده اند و صلاح الدین ایوبی ( ۵۶۳ - ۵۸۹ ) از چالاکی و زبردستی آنها در بالا رفتن از صخره های سرسخت به وحشت افتاد و دستور قتل عام آنها را صادر کرد .
●قبایل متعدد فیلی در نواحی کوهستانی ترکیه، سوریه و ایران سکونت دارند ( شوبرل ص ۲۰ )
- - فیلی ها از عناصر لک هستند ( کرزن، جلد دوم ( ص ۲۶۹ - ۲۷۰ )
╭┅───. 💠. ───┅╮
🎭Ⓜ#dirak_vand⚡️
╰┅───. 💠. ───┅╯

#بالاگریوه به معنای قامت آتشین ( تیز و جسور ) است،
با توجه به اینکه زبان دوران باستان ایرانیان ( زاگرس نشینان ) تقریبا همان زبان لکی و متشکل از کلمات اولیه؛ اَ، وَه، یَه، سَه، اَ وَه ، اَ وَه سَه، یَه سَه، و . . . بوده، بالاگری وه به زبان آن دوران به معنای قامت آتشین است.
بالا = قامت و، گِ رَه ( گِ ری وَه ) یعنی آتش ( آتشین ) ، مانند؛ بالا بَرز که به معنی ( قد بلند ) میباشد، اینکه بعضی افراد ندانسته یا دانسته سعی میکنند تاریخ را باب میل خود تفصیر کنند، مثلا بالاگریوه را ( بالاگروه ها! ) و یا نام ایل مینامند! جای تاسف دارد.
🔻قبل از جنگ جهانی اول و جنگ چالدران که مناطق کردنشین کشورهای ترکیه، سوریه و عراق جزء خاک ایران محسوب میشدند ساکنان مناطق ( قامیشلو و حسکه ) که اکثراً از طایفه اصیل ایرانی ( دیرک ) بودند به نام "دیرک بالاگریوه" ( مردمان قامت آتشین ) مشهور بودند، همچنین در ایران نیز منطقه ایی که مردمان این طایفه ( دیرک وند ) در آن سکونت داشتند به منطقه بالاگری وه ( دیار قامت آتشینها ) معروف است.
●در جنگ چالدران مناطق کردنشین کشورهای ترکیه، سوریه و عراق از ایران جدا شدند، این سه کشور پس از جنگ جهانی اول و فروپاشی عثمانی با توافق انگلستان در سال ۱۹۲۳ تاسیس شدند .
╭┅───. 💠. ───┅╮
🎭Ⓜ#dirak_vand⚡️
╰┅───. 💠. ───┅╯

#حکومت_اتابکان_خورشیدی
#جنگرویی ( jangroi )
به نوشته نویسندگان بزرگی همچون رابینیو، پیراوبرلینگ، هنریفیلد و ولادیمیرمینورسکی خاور شناس روسی، #جنگروی ( jangroi ) از قبایل مهم و اصیل ایرانی و بنیانگذار اتابکان خورشیدی لرستان بودند، این نویسندگان تاکید دارند که دریکوندها نیز متعلق به قبیله جنگروی میباشند. رابینو ( ص ۲۳ ) اتابکان لرستان همواره از حمایت همه جانبه دیرک وندها برخوردار بودند، این حاکمان که بعضی افراد به اشتباه یا به دلخواه، آنان را میر و عرب می نامند، از اقوام اصیل ایرانی کردهای آسیای کوچک بودند که در فاصله سالهای ۵۸۰ تا ۱۰۰۶ ( ه ق ) بر قسمتهای مهم ناحیه لرستان حکومت میکردند، عاقبت پس از قرنها حکومت شرافتمندانه، در سال ۱۰۰۶ ( ه ق ) آخرین حاکم لر ( شاهوردیخان ) بدلیل تمرد و عصیان و اعلام استقلال از حکومت صفوی توسطه شاه عباس اول کشته شد و سلسله اتابکان لر کوچک منقرض گردید. پس از آن ( سلورزیها ) که اینان نیز از قبیله جنگروی بودند توسطه شاه عباس به عنوان والیان ( امرای ) لرستان منسوب و تا سال ۱۳۰۸ بر این سرزمین حکومت کردند. ادعای اینان مبنی بر وابستگی به خاندان عصمت و طهارت چیزی جز استفاده از احساسات مذهبی و عواطف دینی توده های مردم �همانند شگرد صفویان� در انتساب خود به خاندان پیامبر نبوده است.
دشمنی شاه صفوی با اتابکان خورشیدی و به قتل رساندن شاهوردیخان موجب شد که دیرکوندها بارها با سپاه�شاه عباس در ( سالهای ۹۹۶ - ۱۰۳۸ ( ۱۵۸۸ - ۱۶۲۹ ) وارد جنگ شوند .
بنوشته ویلسون ( ص۲۶ ) حوالی سال ۱۳۱۸ دریکوندها بواسطه دو سپاه مجهز دولت شاه عباس. ( نیروهای�حشمت الدوله�حاکم لرستان و�حسینقلی خان فیلی حاکم پشتکوه با همکاری بعضی افراد خائن مغلوب و بسیاری از افراد این طایفه زندانی و تعدادی از روسای آنها به کرمانشاه تبعید شدند.
🔰قبایل متعدد فیلی در نواحی کوهستانی ترکیه، سوریه و ایران سکونت دارند ( شوبرل ص ۲۰ )
●فیلی ها از عناصر لک و از شعب فرعی لُرها هستند ( کرزن، جلد دوم، ص ۲۶۹ - ۲۷۰ ) [ ۳ ]
۱ - کتاب الحوادث الجامعه�ص ۱۵۵ ( ترجمه فارسی بخش دوم ص ۱۲۱ )
۲ - جغرافیای تاریخی و تاریخ لرستان / دکتر منوچهر ستوده .
۳ - تاریخ سرزمین ایلام / تالیف ناصر راد .
۴ - مردم شناسی ایران / هنری فیلد / ترجمه عبدالله فریار .
╭┅───. 💠. ───┅╮
🎭#eil_drik_vand⚡️
╰┅───. 💠. ───┅╯

🔰دریک ؛
دریک�را�داریک�هم گفته اند، اما آوایش درست آن دَریک است.
بنا بر نظریه ارنست هرتسفلد و تعدادی از محققان برجسته "دریک" از نام دارا که نام داریوش بزرگ است گرفته شده و ضرب این سکه را جزو اصلاحات پولی داریوش یکم هخامنشی شمرده اند، ابراهیم پورداوُد ایران شناس، معتقد بود که یونانیان نام سکه طلا در زمان داریوش بزرگ را چون منسوب به او بود به یونانی "دریکوس" ( Dreikos ) یا "داربک" یا "دریک" به معنی "داریوشی" مینامیدند ( پورداوُد، انتشارات اساطیر تهران ۱۳۸۱ ) ولی برخی دیگر بر این باورند که "دریک" از واژه ذَریک ( زریک ) در زبان پارسی باستان به معنی زرین صفت نسبی از ستاک "دَرَنیه" در اوستایی "زَرَنیه" به معنی زر و پیش از دوران داریوش هخامنش هم ضرب میشده. اما آنچه مسلم است اینکه ضرب سکهٔ زر از امتیازات ویژه شاه بوده است .
╭┅───. 💠. ───┅╮
🎭#eil_drik_vand⚡️
╰┅───. 💠. ───┅╯

( دریک یا زریک )
نام اولین سکه زر دوران باستان،
میراث ارزشمند و سندی معتبر از تاریخ کهن، معرف قدمت و ریشه اصلی دو ایل بزرگ زاگرس نشین ( دیرک و زیرک )
🔻دیرک وند ( دریک وند ) مهمترین ایل منطقه بکر و سرسخت رشته کوه زاگرس است، این ایل کهن زاگرس نشین از طوایف فراوانی تشکیل شده و محل سکونتش منطقه ای معروف به "بالاگریوه" که به معنای قامت آتشین است میباشد، منطقه ای که زمانی جایگاه شاهان ساسانی، اشکانی و هخامنشیان بوده و در دل خود یکی از 6 گنجینه بزرگ جهان، همان ( گنج بزرگ کلماکره ) را جای داده و نشان از ناگفته های بسیار دارد.
●به استناد از منابع تاریخی، مردمان این ایل کهن بجز ایران در استانهای کردنشین ( قامیشلو، حسکه و شهرستان دیرک ) کشورهای ترکیه و سوریه نیز سکونت دارند .
╭┅───. 💠. ───┅╮
🎭Ⓜ#dirak_vand⚡️
╰┅───. 💠. ───┅╯

بنام خدا
با سلام ، دریک واحد پول هخامنشیان بود.
با تشکر

دَریک:
نام واحد پول در زمان داریوش اول که از طلای ناب ساخته می شد .

درباری

هو
واحد پول عصر هخامنشی.

♻️دریک_یا_زریک
نام اولین سکه زر دوران باستان،
میراث ارزشمند و سندی معتبر از تاریخ کهن، معرف قدمت و ریشه اصلی دو ایل بزرگ زاگرس نشین ( دیرک و زیرک )
💎دیرک وند ( دریک وند ) یکی از ایلات مهم منطقه بکر و سرسخت رشته کوه زاگرس محسوب میشود، این ایل کهن زاگرس نشین از طوایف فراوانی تشکیل شده و محل سکونتش منطقه ای معروف به "بالاگرّی وَه" که به معنای قامت آتشین است میباشد، منطقه ای که زمانی جایگاه شاهان ساسانی، اشکانی و هخامنشیان بوده و در دل خود یکی از 6 گنجینه بزرگ جهان، همان ( گنج بزرگ کلماکره ) را جای داده و نشان از ناگفته های بسیار دارد.
#دیرک_بالاگری_وه dirak bala gerry va

🔰دریک یا دیرک "وند"
نخستین سکه طلا و اولین واحد پول ایران ( بزرگترین امپراتوری جهان )
همچنین نام قبیله ای مهم در غرب ایرانزمین، سلسله جبال زاگرس منطقه بالاگرّی وَه با دفینه بزرگترین گنجینه جهان ( همان گنج بزرگ کلماکره ) که خود گواه محکمی بر قدمت و هویت این قوم با اصالت است .
🚩وسعت منطقه جغرافیایی این کهن ایل بزرگ از سلسله جبال زاگرس ایران تا نواحی کوهستانی کشورهای ترکیه، سوریه و عراق کنونی که در جنگ چالدران از خاک ایران جدا شده اند میباشد .

🔹اکنون شهرستان #دیرڪ با وسعت ۵۰۰۰ ڪیلومتر مربع و جمعیت حدود ۲۰۰۰۰۰ نفر تنها شهرستان کاملاً ڪُرد نشین سوریه است که در مجاورت شهر قدیمی جزیره بوتان ترکیه قرار دارد . #دیرک_بالاگری_وه


کلمات دیگر: