کلمه جو
صفحه اصلی

قسنطینه

فرهنگ فارسی

ناحیه ایست در الجزایر مرکز آن شهر قسنطینه ۲۴۴٠٠٠سکنه نهر رمال آنرا مشروب میسازد .
بخشی است در الجزایر که مرکز آن شهر قسنطینه است . نهر رمال از آن می گذرد .

لغت نامه دهخدا

( قسنطینة ) قسنطینة. [ ق ُ س َ ن َ ] ( اِخ ) بخشی است در الجزایر که مرکز آن شهر قسنطینه است. این شهر 120000 نفر جمعیت دارد. نهررمال از آن میگذرد. ( ذیل المنجد ). شهری به الجزایر در مشرق بجایه. ( ابن بطوطه ). رجوع به قسنطینیه شود.

قسنطینة. [ ق ُ س َ ن َ ] (اِخ ) بخشی است در الجزایر که مرکز آن شهر قسنطینه است . این شهر 120000 نفر جمعیت دارد. نهررمال از آن میگذرد. (ذیل المنجد). شهری به الجزایر در مشرق بجایه . (ابن بطوطه ). رجوع به قسنطینیه شود.


دانشنامه عمومی

قُسَنطینه (به عربی: قسنطینة) شهری در استان قسنطینه واقع در کشور الجزایر است که در سال ۱۹۹۸ میلادی ۴۶۲٫۱۸۷ نفر جمعیت داشته و جمعیت آن در سال ۲۰۰۵ میلادی به ۵۰۷٫۲۲۴ نفر رسیده است.

دانشنامه آزاد فارسی

قُسَنْطینه (Constantine)
نمای از شهر (به معنی قسطنطینه کوچک) شهر و مرکز استان قسنطینه، در شمال شرقی الجزایر، با ۵۳۰,۱۰۰ نفر جمعیت (۲۰۰۳). در ۳۲۰کیلومتری جنوب الجزیره قرار دارد. تولیدات آن فرش، چرم، و کالاهای پشمی است. قدیمی ترین شهر الجزایر به شمار می رود. مرکز ایالت رومی نومیدیا۱ بود، ولی زوال یافت و به ویرانه تبدیل شد، تا این که کنستانتین کبیر۲ در ۳۱۳م شهر را بازسازی کرد و نام خود را بر آن نهاد. پس از آن، واندال ها۳، اعراب، و عثمانی ها بر شهر مسلط شدند و فرانسوی ها در ۱۸۳۷ آن را اشغال کردند. این شهر در ارتفاع ۶۵۵متری از سطح دریا و روی صخره ای گچی قرار دارد، که رود رومِل۴ در اطراف آن در درّه ای ژرف جریان دارد. از یک محلۀ اروپایی نشین و یک محلۀ قدیمی عرب نشین تشکیل شده، که بیشتر ویژگی های اصیل خود را حفظ کرده است. در این محله ها، سرّاج ها و کفاش ها هنوز فعالیت دارند. شهر مزبور با راه آهن به الجزیره، بسکره۵، عّنابه۶، اسکیکده۷ (بندر قسنطینه)، و تونس۸ متصل است. فرودگاه بین المللی دارد و دانشگاه آن در ۱۹۶۹ تأسیس شد. قسنطینه، که ابتدا سرته۹ نام داشت، مسکن مسیله۱۰، شرقی ترین قوم ساکن نومیدیا، بود و پایتخت سیفاکس۱۱، فرماندهِ نومیدیا، و ماسی نیسا۱۲، سلطان مسیله، و جانشینانش به شمار می رفت. در جنگ یوگورتا۱۳ (۱۱۱ـ۱۰۶پ م) آدربال۱۴، فرمانروای نومیدیای شرقی، منتصب روم، به محاصرۀ یوگورتا، پادشاه نومیدیا، درآمد و شهر تسلیم شد. شهر مزبور در ۳۱۱م ویران شد، ولی کنستانتین (قسطنطین) کبیر در ۳۱۳م آن را بازسازی کرد و شهر جدید از او نام گرفت. بعدها اعراب در ۷۱۰م (۹۲ق) و فرانسوی ها در ۱۸۳۷ آن را اشغال کردند.
Numidia
Constantine the Great Vandals River Rhumel Biskra Annaba Skikda Tunis Cirta Massylii Syphax Massinissa Jugurthine War Adherbal


کلمات دیگر: