کلمه جو
صفحه اصلی

بلفاست

فارسی به انگلیسی

belfast

فرهنگ فارسی

شهری در ایرلند شمالی کرسی اولستر شرقی ( انتریم ) ۳۶۲٠٠٠ سکنه . ذوب آهن مصنوعات مکانیکی و کشتی سازی صنایع شیمیایی آبجو سازی کاغذ سازی صنایع نساجی .
پایتخت ایرلند شمالی و آن کرسی اولستر است . دارای بندرگاهی بطول ۱۳٠۵ کیلومتر و کارگاههای بزرگ کشتی سازی این شهر مرکز منسوجات ایرلند است و در سال ۱۹۴۱ م . شدیدا بمباران هوایی شد .

لغت نامه دهخدا

بلفاست. [ ب ِ ] ( اِخ ) پایتخت ایرلند شمالی و آن کرسی اولستر است. دارای 443670 تن جمعیت ، و بندرگاهی بطول 13/5 کیلومتر و کارگاههای بزرگ کشتی سازی. این شهر مرکز منسوجات ایرلند است و در سال 1941م. شدیداً بمباران هوایی شد. ( از فرهنگ فارسی معین ) ( از دایرةالمعارف فارسی ).

دانشنامه عمومی

بلفاست (به انگلیسی: Belfast، به ایرلندی: Béal Feirste) پایتخت ایرلند شمالی است که در کنار رودخانه لاگان در ساحل شرقی ایرلند شمالی می باشد. بلفاست دومین شهر پرجمعیت جزیره ایرلند است.
نشویل - ایالات متحده آمریکا
بن - آلمان
هفئی - جمهوری خلق چین
ونجو - کره جنوبی
بلفاست بزرگ ترین شهر استان اولستر و دومین شهر بزرگ جزیره ایرلند پس از دوبلین است.
در سال ۲۰۰۱ جمعیت منطقه بلفاست بزرگ (شهر بلفاست و حومه آن) برابر با ۵۷۹٬۲۷۶ نفر بود که ۲۷۶٬۴۵۹ نفر از آنها در داخل شهر زندگی می کردند.
نام بلفاست از واژه های ایرلندی Béal Feirsde گرفته شده که Béal به معنی «دهانه» و Feirsde به معنای ماسه زار عرض رودخانه است و بنابراین بلفاست معنی «دهانه ماسه زار رودخانه» را می دهد..

دانشنامه آزاد فارسی

بِلْفاسْت (Belfast)
قلعه بِلْفاسْت
قلعه بِلْفاسْت
(به ایرلندی: بیل فئیرست) به معنی مصب فارْسِت. مرکز و بندر صنعتی ایرلند شمالی، واقع در بخش آنتریم و بخش داون. در مصب رود لاگان، کنار بلفاست لاخ، واقع شده است و ۴۸۴,۸۰۰ نفر جمعیت دارد (۲۰۰۳). از ۱۹۲۰ مرکز ایرلند شمالی بوده است. صنایع آن عبارت اند از کشتی سازی، نساجی، و علوم مهندسی. با اِسکان انگلیسی ها و اسکاتلندی ها، بلفاست به مرکز نهضت پروتستان ایرلند در قرن ۱۷ تبدیل شد. با ورود گستردۀ هوگنوها (پروتستان های فرانسوی) پس از ۱۶۸۵، صنعت تولید پارچه های نخی پایه گذاری شد و قانون اتحاد با انگلستان (۱۸۰۱) به پیشرفت بلفاست به منزلۀ مرکز صنعتی کمک کرد. در قرن ۱۹، مهاجران زیادی از مناطق روستایی اطراف وارد بلفاست شدند و جمعیت کاتولیک ها در ۱۸۵۰ به حدود ۳۰ درصد کل جمعیت رسید. بلفاست در ۱۸۸۸ به شهر تبدیل، و از ۱۸۹۲ دارای شهردار شد. از ۱۹۶۸ به بعد ناآرامی های داخلی و فعالیت های تِروریستی به شهر آسیب فراوان رساند و نخستین آتش بس در ۱۹۹۴ برقرار شد. تا ۱۹۹۱، جمعیت کاتولیک ها به ۳۹ درصد رسیده بود، در حالی که پروتستانها ۴۰ درصد جمعیت را تشکیل می دادند. جدایی محله های مسکونی کاتولیک ها و پروتستان ها هنوز هم ادامه دارد. اشتغال در بلفاست عمدتاً در ارتباط با بخش دولتی است که جایگزین مشاغل سنتی بومی، همچون کشتی سازی، شده است؛ اگرچه کارگاه های کشتی سازی هارلند و ولف هنوز فعال اند. کشتی تایتانیک در ۱۹۱۲ در این جا ساخته شد. بناهای دیدنی بلفاست عبارت اند از کتابخانۀ لاینن هال (۱۷۸۸)، دانشگاه کوئینز (۱۸۴۹)، قلعۀ بلفاست(۱۸۷۰) و سالن گراند اوپرا (۱۸۹۵). بلفاست در ۱۸۰کیلومتری شمال دوبلین قرار دارد و مرکز شبکۀ جاده و راه آهن ایرلند شمالی است؛ همچنین دارای خطوط کشتی رانی به لیورپول و هیشم، در انگلستان، و جزیرۀ مَن (آیل آو من) است. فرودگاه بلفاست سیتی در ۱۹۳۷ ساخته شد و فرودگاه بین المللی آن در ۳۱کیلومتری غرب شهر واقع شده است.


کلمات دیگر: