کلمه جو
صفحه اصلی

باب التوسل

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] باب التوسل از درهای اصلی دیوار شمالی مسجد النبی به شمار می رود.
هنگام گسترش حرم نبوی در دوران عثمانی که به درخواست داود پاشا شیخ الحرم و بزرگان مدینه و به دستور سلطان عبدالمجید عثمانی (حک: ۱۲۵۵-۱۲۷۷ق.) صورت گرفت، نخست مکتب خانه هایی در بیرون دیوار شمالی مسجد ساخته شد. سپس با طراحی مهندس رائف پاشا به سال ۱۲۶۷ق. دری در همین دیوار و میان مکتب خانه ها به مسجد گشوده شد که باب التوسل نام گرفت. این در بعدها به باب عبدالمجیدی یا باب المجیدی شهرت یافت.
تغییر مکان باب
در گسترش نخست دوران سعودی (۱۳۶۸-۱۳۷۵ق.) جای این در تغییر یافت و در میان دو در شمالی تازه بنا شده، قرار گرفت. اما نام آن همچنان باب عبدالمجیدی یا باب المجیدی ماند.
تعبیر باب التوسل به در دیگر
بر پایه برخی گزارش ها، یکی از دروازه های ورودی مدینه نیز به باب المجیدی معروف بوده است. به در تعبیه شده در بخش رکن شامی از ارکان کعبه نیز باب التوسل گفته می شود.
منابع
...

[ویکی حج] باب التوسل: از درهای اصلی دیوار شمالی مسجدالنبی به شمار می رود. در دوران عثمانی هنگام گسترش حرم نبوی، مکتب خانه هایی در بیرون دیوار شمالی مسجد ساخته شد، سپس دری در همین دیوار و میان مکتب خانه ها به مسجد گشوده شد که باب التوسل نام گرفت و به باب عبدالمجیدی یا باب المجیدی شهرت یافت. این باب در گسترش دوران سعودی جایش تغییر کرد. یکی از دروازه های ورودی شهر مدینه نیز به باب المجیدی معروف است.
هنگام گسترش حرم نبوی در دوران عثمانی که به درخواست داود پاشا شیخ الحرم و بزرگان مدینه و به دستور سلطان عبدالمجید عثمانی (حک: 1255-1277ق.) صورت گرفت، نخست مکتب خانه هایی در بیرون دیوار شمالی مسجد ساخته شد.سپس با طراحی مهندس رائف پاشا به سال 1267ق. دری در همین دیوار و میان مکتب خانه ها به مسجد گشوده شدکه باب التوسل نام گرفت.این در بعدها به باب عبدالمجیدی یا باب المجیدی شهرت یافت.
در گسترش نخست دوران سعودی (1368-1375ق.) جای این در تغییر یافت و در میان دو درِ شمالی تازه بنا شده، قرار گرفت. اما نام آن همچنان باب عبدالمجیدی یا باب المجیدی ماند.


کلمات دیگر: