کلمه جو
صفحه اصلی

رافائل

فارسی به انگلیسی

raphael

Raphael


فرهنگ اسم ها

اسم: رافائل (پسر) (عبری) (تلفظ: rafael) (فارسی: رافائل) (انگلیسی: rafael)
معنی: شکوهمند

مترادف و متضاد

raphael (اسم)
رافائل

فرهنگ فارسی

نقاش مجسمه ساز و معمار ایتالیایی (و.اوربینو ۱۴۸۳ - ف. ۱۵۲٠م. ).پدراو نقاش معمولی بود که تصاویر مذهبی می کشید .رافائل مقدمات نقاشی را از پدر آموخت .پدر رافائل پس از مرگ زنش پسر خود را بشهر (( پروجیا ) ) فرستاد و وی در آنجا نزد نقاش معروف (( پترووانسی ) ) بنقاشی ادامه داد. کار اساسی او از سال ۱۵٠۲ که پترووانسی پروجیا را ترک گفت آغاز گردید. دراین سال رافائل بنقاشی محراب کلیسای فرانسسکان پرداخت .زندگانی وی از ۱۵٠۲ ببعد مشتمل بر حوادث گوناگون است که سر انجام او را بعنوان هنرمندی بزرگ بجهان معرفی کرد .تابلوهای بسیار از او باقی مانده که غالب آنها از مبادی مسیحیت ملهم است و درموزه های معروف دنیا نگهداری میشود. از آثار مهم او (( خانواده مقدس ) ) (( مریم بر صندلی ) ) (( مدرسه آتن ) ) ((مجادله بر سر نان وشراب مقدس ) ) و ((باغبان زیبا ) ) را باید نام برد.
آکسل فردیناند . دانشمند اقتصاد دان سوئد که بسال ۱۸۵٠ م در گوتمبرگ به دنیا آمد وی در اوپسال تحصیل کرد و سپس در استکهلم اقامت گزید و شخصیت اجتماعی بزرگی به دست آورد و به منشیگری انجمن نویسندگان سوئد برگزیده شد .

لغت نامه دهخدا

رافائل . [ ءِ ] (اِخ ) آکسل فردیناند دانشمند اقتصاددان سوئد، که بسال 1850 م . درگوتمبرگ بدنیا آمد وی دراوپسال تحصیل کردو سپس در استکهلم اقامت گزید و شخصیت اجتماعی بزرگی بدست آورد و به منشیگری انجمن نویسندگان سوئد برگزیده شد.


رافائل. [ ءِ ] ( اِخ ) یکی از ملائکه مقرب است که در تورات نام وی آمده است. ( از قاموس الاعلام ترکی ج 3 ).

رافائل. [ ءِ ] ( اِخ ) آکسل فردیناند دانشمند اقتصاددان سوئد، که بسال 1850 م. درگوتمبرگ بدنیا آمد وی دراوپسال تحصیل کردو سپس در استکهلم اقامت گزید و شخصیت اجتماعی بزرگی بدست آورد و به منشیگری انجمن نویسندگان سوئد برگزیده شد.

رافائل. [ ءِ ] ( اِخ ) سانتی یا سانزیو نقاش بزرگ و نامی ایتالیایی که بسال 1483 م. در شهرک اوربین واقع در 280 هزار متری شمال رم به دنیا آمد، وی از کودکی به نقاشی علاقه وافری داشت و نخست در خدمت پدر خویش بکسب این هنر پرداخت ، آنگاه در 17 سالگی برای کلیسایی تابلو زیبا و ارزنده ای بوجود آورد که با همین کار بنای شهرت جهانی خود را بنیان نهاد، از آن پس دیری با نقاشان نامی عصر خویش بمسابقه پرداخت و در سال 1508 م.مأمور نقاشی سالنهای واتیکان گردید، که این کار نیز بازدیاد شهرت جهانی او کمک بزرگی کرد. در سال 1514م. از طرف لئون دهم بسمت سر معماری بناهای عالی رم برگزیده شد و در کار معماری نیز استعداد و نبوغ خود را نشان داد و تابلوهای گرانبها و شگفت انگیزی برای فرانسوای اول پادشاه فرانسه رسم کرد که هم اکنون در کاخ لوور زینت بخش سالن ها و مایه اعجاب هنرشناسان جهان میباشد. او در سال 1520 م. در حالیکه فقط 37 سال داشت بدرود زندگی گفت. رافائل عاشق دختر دهقانی شدو همین عشق باعث آفرینش تابلوهای پر ارجی گردید. ( از دائرة المعارف بریتانیا و قاموس الاعلام ترکی ج 3 ).

رافائل . [ ءِ ] (اِخ ) یکی از ملائکه مقرب است که در تورات نام وی آمده است . (از قاموس الاعلام ترکی ج 3).


رافائل . [ ءِ ] (اِخ ) سانتی یا سانزیو نقاش بزرگ و نامی ایتالیایی که بسال 1483 م . در شهرک اوربین واقع در 280 هزار متری شمال رم به دنیا آمد، وی از کودکی به نقاشی علاقه ٔ وافری داشت و نخست در خدمت پدر خویش بکسب این هنر پرداخت ، آنگاه در 17 سالگی برای کلیسایی تابلو زیبا و ارزنده ای بوجود آورد که با همین کار بنای شهرت جهانی خود را بنیان نهاد، از آن پس دیری با نقاشان نامی عصر خویش بمسابقه پرداخت و در سال 1508 م .مأمور نقاشی سالنهای واتیکان گردید، که این کار نیز بازدیاد شهرت جهانی او کمک بزرگی کرد. در سال 1514م . از طرف لئون دهم بسمت سر معماری بناهای عالی رم برگزیده شد و در کار معماری نیز استعداد و نبوغ خود را نشان داد و تابلوهای گرانبها و شگفت انگیزی برای فرانسوای اول پادشاه فرانسه رسم کرد که هم اکنون در کاخ لوور زینت بخش سالن ها و مایه ٔ اعجاب هنرشناسان جهان میباشد. او در سال 1520 م . در حالیکه فقط 37 سال داشت بدرود زندگی گفت . رافائل عاشق دختر دهقانی شدو همین عشق باعث آفرینش تابلوهای پر ارجی گردید. (از دائرة المعارف بریتانیا و قاموس الاعلام ترکی ج 3).


دانشنامه عمومی

رافائل سانتسیو (به ایتالیایی: Raffaello Sanzio) یا رافائلو سانتی (۶ آوریل ۱۴۸۳ میلادی - ۶ آوریل ۱۵۲۰ میلادی) که بیشتر با اسم کوچکش رافائل شناخته می شود، نقاش و معمار ایتالیایی دوران اوج رنسانس است. رافائل، نمونه وارترین هنرمند دورهٔ رنسانس پیشرفته است. او با آنکه شدیداً تحت تأثیر لئوناردو دا وینچی و میکلانژ بود، سبک خاصی پدیدآورد که آرمان های هنر رنسانس پیشرفته را به روشنی بیان می کند. او ضمن آنکه از هر هنرمند دیگری می آموخت، به نیروی ابتکار و اصالت پر توان خود نیز میدان می داد؛ آنچه را که بهتر می توانست به کار گیرد، جذب می کرد و گرایش کلاسیک روزگار خویش را به قالب شکل می ریخت. او چنان خستگی ناپذیرانه با روحیهٔ هنر کلاسیک کار می کرد که هنرش را تقریباً می توان رستاخیز هنر یونان در اوج تکاملش تلقی کرد. گوته، شاعر و منتقد پر آوازهٔ آلمانی، دربارهٔ رافائل گفته است که وی مجبور به تقلید از یونانیان نبود زیرا خودش همچون یونانیان می اندیشید و احساس می کرد.وی به همراه میکل آنژ و لئوناردو دا وینچی، سه گانه استادان بزرگ دوران خود را تشکیل داده است.
عیسی مصلوب در کنار مریم (Crucifixion With Virgin)
یوحنای مقدس (Saint John)
جرمه مقدس (Saint Gerome)
مریم مقدس (Saint Mary Magdalene)
رافائل در شهرکی نزدیک اوربینو در ناحیهٔ اومبریا چشم به جهان گشود. احتمالاً مبادی هنر را از پدرش «جووانی سانتسیو» که نقاشی ولایتی بود و با دربار فدریگو دامو نتفلترو پیوستگی داشت، آموخت. دوران کودکی رافائل به شاگردی در نزد پروجینو گذشت که خودش نقاشی را به همراه لورنتسو در کارگاه وروکیو فرا گرفته بود. در زمانی که رافائل همچنان در کارگاه هنری پروجینو بود، وی تابلوی ازدواج مریم را که از لحاظ ترکیب بندی اش تشابه بسیاری به پردهٔ میانی نقاشی دیواریش در نمازخانهٔ سیستین دارد، نقاشی کرده بود؛ ولی رافائل با آنکه هنوز بیست و یک سالگی را پشت سر نگذاشته بود از نیروی لازم برای تشخیص و معالجهٔ برخی از نقاط ضعف ترکیب بندی تابلوی استادش برخوردار بود.
دورهٔ چهار سالهٔ اقامت رافائل در فلورانس سخت در تکامل وی مؤثر افتاد. او در اینجا که زادگاه رنسانس بود، متوجه شد سبکی که با صرف چنان زحمتی در عرصهٔ نقاشی از پروجینو فرا گرفته بود، کهنه شده است. دو رقیب و دو غول بزرگ زمانه، یعنی لئوناردو دا وینچی و میکلانژ، به پیکاری هنری با یکدیگر دست یازیده بودند. انبوه مردم به تماشای طرح زغالی لئوناردو برای تابلوی مریم و کودک در کنار قدیسه حنا و قدیس یوحنای تعمیددهندگان کودک، هجوم می آوردند. رافائل تحت تأثیر لئوناردو، در شیوهٔ ترکیب بندی های شبیه سازی از مریم به گونه ای که در اومبریا آموخته بود، تدریجاً تغییراتی پدیدآورد. کاربست عمومی این تغییر توسط رافائل بر تابلوی لئوناردو استوار است.
رافائل هنرمند پرکاری بود که کارگاه بزرگی را مدیریت می کرد و علی رغم مرگ زودهنگامش در ۳۷ سالگی، امروزه تعداد فراوانی از آثارش برجای مانده است. از آن زمره می توان به دیوارنگاره های اتاق های رافائل در واتیکان اشاره نمود که اصلی ترین و بزرگ ترین اثر در طول عمر هنری وی بود علی رغم آن که در زمان مرگش ناتمام باقی ماند. پس از سال های ابتدایی زندگی در رم، اکثر آثار رافائل توسط خود وی طراحی و به طور گسترده در کارگاهش خلق می شدند که این خود با افت قابل ملاحظه ای در کیفیت همراه بود. رافائل در طول حیات، نقاش بسیار تأثیرگذاری بود اگرچه در خارج از رم او را اغلب با آثار مشترکش می شناختند. پس از مرگ رافائل، تأثیر رقیب بزرگش میکل آنژ بر هنر اروپا تا قرن های هفدهم و هجدهم میلادی فراگیر بود، هنگامی که کیفیت هارمونیک و یک دست آثار رافائل بار دیگر به عنوان سبکی برتر مورد توجه قرار گرفت.

دانشنامه آزاد فارسی

رافائل (Raphael)
(در عبری به معنی «خدا شفاداده») نام یکی از هفت ملک مقربِ درگاه الهی در ادبیات یهود. در کتاب خَنوخ (۳:۲۰) آمده است که رافائل متولی ارواح آدمیان در آخرت است. در کتاب طوبیت (۱۵:۱۲) رافائل فرشته ای است که در محضر خدا می ایستد و دعاهای اولیا را به او عرضه می کند. در ادبیات ربّیانی، رافائل فرشتۀ شفابخش است.

پیشنهاد کاربران

به معنای فرشته مقرب الهی که شفابخش ازسوی پروردگاراست دارای نورسبزدرخشنده زمردین چشم به راه انسانهاست که ازاوطلب شفاکنندنام پیامبری هم بوده است

معنی اسم رافائل در انگلیسی یعنی خداوند شفا دهنده است همچنین یکی از فرشتگان خداوند است

آنچه که خدا از نو متولد کرده

یک اسم پسرانه بین المللی به معنی فرشته شفابخش

رافائل همون عزرائیل هست. توی دیکشنری نوشته شده.

من یه جا شنیدم توی یه کتاب یعنی توسط خدا نجات یافته شده یا چیزایی مثل این مثلا شفا داده شده

رافائل فرشته مقرب در عبری به معنای شفادهنده خدا القابی همچون پزشک خدا دارد حامی عاشقان جوانان ، مسافران، پناهندگان، داروسازان و پزشکان اگر بخواهیم معادلش را در اسلام بگوئیم همان اسرافیل هست اما رافائل انجیل با اسرافیل قران تفاوت های کمی ندارد همانطور که گفتم رافائل شفادهنده اما اسرافیل اعلام کننده اخرالزمان است

واژه ی رافا در " رافائل " همان تغییر یافته ی واژه ی " رفو " می باشد رافائل یعنی رفوگر خدا در اصطلاح شفا بخش و ترمیم کننده معنی می دهد . واژه ی رفو که از زبان سامی ( عربی وعبری ) علاوه بر زبان فارسی وارد زبان های اروپایی نیز شده و پس از سیر در زبان های اروپایی با تغییر لهجه و معنی دوبار در ریخت " رافا " وارد زبان فارسی شده است و امروزه با همان شکل تغییر یافته در زبان فارسی نیز کاربرد دارد .


کلمات دیگر: