کلمه جو
صفحه اصلی

گرافیک برداری

دانشنامه عمومی

گرافیک برداری (به انگلیسی: Vector Graphics) روشی در تولید و ذخیرهٔ فایل های تصویری کامپیوتری است که در آن تصویر در قالب مجموعه ای از مشخصات هندسی نقاط، خط ها، منحنی ها و چندضلعی ها ذخیره می شود. واژهٔ «بردار» در این کاربرد معنایی وسیع تر از یک خط راست دارد.
گرافیک در عنوان بندی فیلم. فرشته سعیدی پور. سروش. ۱۳۷۶
تصاویر تعریف شده به کمک گرافیک برداری، از خطوط و منحنی هایی به نام بردار تشکیل شده اند که به صورت ریاضی تعریف می شوند. اجزای این تصاویر را می توان بدون از دست دادن کیفیت به راحتی جا به جا کرد و تغییر اندازه داد. این تصاویر مستقل از رزولوشن هستند و می توان آن ها را بزرگ و کوچک کرد و در هر رزولوشن بدون از دست دادن جزئیات و وضوح چاپ کرد. یکی از شناخته شده ترین فرمت های ذخیرهٔ فایل های گرافیک برداری، فرمت svg است. همچنین، قلم های TrueType نیز از گرافیک برداری استفاده می کنند.
گرافیک برداری در مقابل گرافیک شطرنجی (به انگلیسی: Raster Graphics) قرار می گیرد که در آن تصویر به صورت مجموعه ای از پیکسل ها ذخیره می شود و رنگ هر پیکسل به طور جداگانه ذخیره می شود. اکثر فرمت های رایج فایل های تصویری مانند jpg، gif، و bmp بر مبنای گرافیک شطرنجی هستند.

دانشنامه آزاد فارسی

گرافیکِ بُرداری (Vector Graphics)
تصاویری که از خطها و منحنی ها تشکیل می شوند و توسط بردارهای ریاضی موقعیت، طول و مسیر اشیایی را که خطوط در آن ها ترسیم شده اند مشخص می کنند. در این گرافیک ها اشیا به صورت مجموعه ای از خطوط به وجود می آیند، نه به صورت الگویی از نقطه های مجزا یا پیکسل. گرافیک برداری دارای کیفیت بالایی است. بنابراین گرافیک های برداری بهترین انتخاب برای گرافیک هایی است که باید در اندازه های مختلف ظاهر شوند.


کلمات دیگر: