کلمه جو
صفحه اصلی

محتوا


مترادف محتوا : فحوا، متن، مضمون، مفاد، مفهوم، مظروف

برابر پارسی : درونمایه، بن مایه

فارسی به انگلیسی

content, ingredient, matter, substance

مترادف و متضاد

فحوا، متن، مضمون، مفاد، مفهوم


مظروف


۱. فحوا، متن، مضمون، مفاد، مفهوم
۲. مظروف


فرهنگ عمید

۱. آنچه درون چیزی قرار دارد.
۲. [مجاز] آنچه در یک سخن قصد شده، مضمونِ سخن.

دانشنامه عمومی

درون ، موضوع ، اصل مطلب


محتوا (رسانه). محتوا یعنی وجود، یعنی هستی. اما این تعریف دردی از کسی دوا نمی کند چون بیش از حد فلسفی است. منظور این است که باید کمی کاربردی تر آن را تعریف کنیم. یعنی کاربران این انتظار را دارند. پس پیش به سوی یک تعریف جامع و کاربردی از محتوا
تعریف محتوا از منظر رسانه، وب و ارتباطات: هر چیزی که پیام، خبر، احساس، و نظایر آن را به دیگران منتقل کند محتواست. محتوا می تواند متن، تصویر، ویدیو، صدا باشد. هر کدام از ساختارهای چهارگانه فوق، دارای زیر مجموعه هایی هستند.
یک نکته مهم: به نظر می رسد، رنگ سازمانی یک شرکت، شیوه خوش آمدگویی منشی یک شرکت به مراجعه کنندگان، آهنگی که در آسانسور ساختمان شرکت پخش می شود، پوشش و لباس کارکنان، عطری که در فضای شرکت مورد استفاده قرار می گیرد و بسیاری دیگر را نیز می توانیم گونه های متفاوت اما بسیار مهمی از محتوا به شمار بیاوریم.
هنگامی که در فرایندهای تولید و انتشار اطلاعات در حوزه رسانه، صحبت از محتوا به میان بیاید، منظور این است که اطلاعات مبادله شده چه ارزشی را در زمینه های مختلف برای کاربر نهایی یا مخاطب ایجاد خواهد کرد. محتوا را می توان توسط انواع رسانه هایی همچون متن، تصویر، صوت، ویدئو، اینترنت، تلویزیون یا حتی تئاتری که به صورت زنده اجرا می شود، منتقل کرد.از لغت محتوا برای شناسایی و معرفی قالب های مختلفی که اطلاعات به خود می گیرد، استفاده می شود و به محتوا به عنوان مؤلفه تغییرپذیری از رسانه که به آن ارزش افزوده می دهد، نگاه می شود.

پیشنهاد کاربران

درون داشت

آنچه درون چیزی است، آنچه در درون چیزی یا جایی یا نوشته ای گرد آمده یا جمع شده یا موجود است. به محتوی رجوع شود

این واژه عربی است و پارسی آن اینهاست:
کوریک ( کردی: کوره ک )
درونمایه ( پارسی امروز )

درون مایه

فهرست و چیز هایی که در یک قسمت وجود دارد

متن . مظروف . مفاد

مفاد

املای واژه محتوی درست است. مانند موسی - عیسی
متاسفانه در یکی دو دهه اخیر برخی از نسل جدیدبه غلط با املای محتوا نوشته میشود.
باگسترش فضای مجازی و حضور همه نوع از افراد، بی سواد، کم سواد و باسواد همه با هم در یک فضای باز و ایجاد وتربیت شدن نسل جدید متاثر از این فضا که خارج از نظارت فرهیختگان فرهنگی است بسیاری از لغات و واژه و معانی ومحتویات آن تحت تاثیر افراد کم سواد به غلط و مسیر اشتباه کشیده شد. ادامه این امر در دراز مدت لطمه به فرهنگ ادبیات فارسی خواهد زد و باعث ایجاد شکاف با شاعران و دانشمندان بزرگی مانند: سعدی، فردوسی، ابوعلی سینا، خاقانی و. . . خواهد شد.


کلمات دیگر: