کلمه جو
صفحه اصلی

کدکن

فرهنگ فارسی

دهی است از [ رخ ] از محال نیشابور . بقول دولتشاه این قریه مولد شیخ عطار و از نواحی زاوه بوده است منشائ نورالدین منشی در همین کدکن ( کرکن ) بود . کدکن امروزه جزو تربت حیدریه است و بطول ۵۸ /۵٠ و عرض ۳۵ / ۳۵ در فرهنگ آبادیهای ایران مذکور است . در جهانگشای جوینی [ کوکروخ ] نوشته بوده است . میگویند کدکن جزو بلوک رخ امروز بوده است .

لغت نامه دهخدا

کدکن . [ ک َ ک َ ] (اِخ ) قصبه ٔ مرکزی بخش کدکن پایین رخ شهرستان تربت حیدریه است . سکنه 2637 تن ، آب و هوا معتدل ، محصول آنجا غلات ، میوه ، بادام ، گردو و کشمش و شغل اهالی زراعت و گله داری است . قبر خواجه نظام الملک در این قصبه است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9).


کدکن . [ ک َ ک َ ] (اِخ ) نام یکی از بخشهای پنج گانه ٔ شهرستان تربت حیدریه است که در سرتاسر شمال شهرستان واقع شده . این بخش جلگه ای و سردسیر است و بادهای شدید همواره از طرف خواف می وزد. بخش کدکن از دو دهستان به نام بالارخ و پائین رخ تشکیل شده که جمعاً 131 پاره دیه است و جمعیت آن 39203 تن می باشد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9).


کدکن. [ ک َ ک َ ] ( اِخ ) نام یکی از بخشهای پنج گانه شهرستان تربت حیدریه است که در سرتاسر شمال شهرستان واقع شده. این بخش جلگه ای و سردسیر است و بادهای شدید همواره از طرف خواف می وزد. بخش کدکن از دو دهستان به نام بالارخ و پائین رخ تشکیل شده که جمعاً 131 پاره دیه است و جمعیت آن 39203 تن می باشد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

کدکن. [ ک َ ک َ ] ( اِخ ) قصبه مرکزی بخش کدکن پایین رخ شهرستان تربت حیدریه است. سکنه 2637 تن ، آب و هوا معتدل ، محصول آنجا غلات ، میوه ، بادام ، گردو و کشمش و شغل اهالی زراعت و گله داری است. قبر خواجه نظام الملک در این قصبه است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

دانشنامه عمومی

کَدکَن شهری در شهرستان تربت حیدریه در استان خراسان رضوی است. این شهر مرکز بخش کدکن است. شهر کدکن در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر تربت حیدریه واقع است.
مرجع مختصات و ارتفاع
جمعیت شهر کدکن در سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ برابر ۱۲۸۰۵ نفر (در ۳۹۳۲ خانوار) بوده است۰
رضاقلی خان هدایت در «ریاض العارفین» و «مجمع الفصحا» تولد شاعر نامدار، عطار نیشابوری را به سال ۵۱۲ در کدکن می داند.
محمدرضا شفیعی کدکنی از چهره های معروف نویسندگی و شعر ایران از این شهر است.

(گزی یا فرس قدیم؛ گزیرخوار) کِدکَن؛ چاه کن.


پیشنهاد کاربران

کد به معنای بزرگ وکن مخفف کان به معنای مکان وبطور کلی جای بزرگان


کلمات دیگر: