کلمه جو
صفحه اصلی

قصر قمشه

فرهنگ فارسی

دهی از دهستان حومه بخش مرکزی شهرستان شیراز واقع در ۲۱ هزار گزی شمال باختر شیراز و کنار راه شوسه اردکان به شیراز . موقع جغرافیایی آن جلگه و هوای آن معتدل است .

لغت نامه دهخدا

قصر قمشه. [ ق َ ق ُ ش ِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان حومه بخش مرکزی شهرستان شیراز واقع در 21 هزارگزی شمال باختر شیراز و کنار راه شوسه اردکان به شیراز. موقع جغرافیائی آن جلگه و هوای آن معتدل است. سکنه آن 465 تن است. آب آن از قنات و محصول آن چغندر، حبوبات ، انگور و شغل اهالی زراعت است. این ده دبستان دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7 ).

دانشنامه عمومی

ر شه!
مطلب
نام شهرکی در ۲۴ کیلومتری شمال غربی شیراز. قمشه، به معنی چشمۀ شاه، واژۀ مرکبی است که از قم (چشمه) و شه (شاه) ساخته شده است. در گذشته، این مکان تفرجگاه کریم خان زند بوده و چندین قصر و کاخ و برج در آن وجود داشته است. آب و هوا و چشمه هایی کم نظیر دارد. چشمۀ جوشک و چند قنات سرچشمۀ اصلی رودخانه «اعظم» است که باغ های «قصرقمشه»، «قصردشت» و «منصورآباد» را آبیاری می کند و پس از گذشتن از انجیره و منصورآباد وارد رودخانۀ خشک شیراز می شود. قصر قمشه از سال 1389 به مناطق شهری شیراز پیوست. الحاق این منطقه به شیراز جمعیت بومی و بافت طبیعی و روستایی آن را در جهت شهرنشینی تغییر داده است. در حال حاضر (سال 1395) جمعیت این شهرک بیش از ۱۸ هزار نفر است
براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال نود و پنج، جمعیت هجده هزار نفر بوده است.

نام شهرکی در ۲۴ کیلومتری شمال غربی شیراز. قمشه، به معنی چشمۀ شاه، واژۀ مرکبی است که از قم (چشمه) و شه (شاه) ساخته شده است. در گذشته، این مکان تفرجگاه کریم خان زند بوده و چندین قصر و کاخ و برج در آن وجود داشته است. آب و هوا و چشمه هایی کم نظیر دارد. چشمۀ جوشک و چند قنات سرچشمۀ اصلی رودخانه «اعظم» است که باغ های «قصرقمشه»، «قصردشت» و «منصورآباد» را آبیاری می کند و پس از گذشتن از انجیره و منصورآباد وارد رودخانۀ خشک شیراز می شود. قصر قمشه از سال 1389 به مناطق شهری شیراز پیوست. الحاق این منطقه به شیراز جمعیت بومی و بافت طبیعی و روستایی آن را در جهت شهرنشینی تغییر داده است. در حال حاضر (سال 1395) جمعیت این شهرک بیش از ۱۸ هزار نفر است.



کلمات دیگر: