کلمه جو
صفحه اصلی

نایلون

فارسی به انگلیسی

nylon

فارسی به عربی

نایلون

مترادف و متضاد

nylon (اسم)
نایلون

فرهنگ فارسی

الیاف مصنوعی که اززغال سنگ ونفت ساخته میشود
( اسم ) ماده قالب پذیرساخته شده ازرزین پولی آمید.نایلون نخستین باردرسال ۱۹۳۸ م بوسیله شرکت [ دوپون دونمور] ساخته شد.این ماده ازتقسیم مداوم مولکهای [ اسید آدی پیک ] وهمان تعدادمولکهای [ هکزامتیلین دیامن ] میاید .از نایلون رشته هاونخهای بسیارمحکمی میسازند که دربرابرعوامل هوامقاوم وفسادناپذیراست وتنهادردرجه ۲۳٠ سانتیگرادگرما آب میشود. نایلون راعلاوه بربافتن جوراب که بجای ابریشم در آن بکارمیبرنددرساختن پارچه های پالایشی درصنایع شیمیایی ریسمان تور ماهیگیری نخهای دوخت ودوزجراحی موهای ماهوت پاک کن مسواک ورشته های تورراکت مورداستفاده قرارمیدهند.

فرهنگ معین

(لُ ) [ انگ . ] (اِ. ) مادة قالب پذیر ساخته شده از ترکیبات پلی آمید مصنوعی با مولکول های درشت به صورت ورقه یا الیاف . این الیاف ورقه های دارای استحکام و قابلیت ارتجاع هستند.

فرهنگ عمید

الیاف مصنوعی که از زغال سنگ و نفت ساخته می شود و در نساجی، خودروسازی، بسته بندی، و پلاستیک سازی کاربرد دارد.

دانشنامه عمومی

چگالی۱٫۱۵g/cm۳رسانایی الکتریکی (σ)۱۰−۱۲ S/mرسانندگی گرمایی۰٫۲۵ W/(m·K)دمای ذوب۴۶۳–۶۲۴ K۱۹۰–۳۵۰ °C۳۷۴–۶۶۳ °Fنایلون گونه ای پلیمر ترکیبی و پلی آمید است که نخستین بار در ۲۸ فوریه ۱۹۳۵ توسط والاس کاروترز در مرکز پژوهش دوپونت ساخته شد. نایلون یکی از پرکاربردترین پلیمرها در عموم است.
نایلون ۱: از پلیمریزاسیون برخی از منوایزوسیانات ها در حرارت ۱۰۰–۱۲۰ درجه سانتی گراد در محلول دی متیل فرم آمید و در حضور کاتالیزورهای آنیونیک بدست می آید.
نایلون ۲: از دو روش بدست می آید:
تَکپار (مونومر)هایی که در اثر ترکیب حاوی گروه های آمید (CONH-Amides-) می باشند تولید پلی آمیدها را کرده و تحت عنوان نایلون (Nylon) شناخته می شوند.
نایلون گونه ای از گرمانرم است که از مواد نرم ساخته شده است. نخستین کاربری های تجاری از نایلون در ساختن برس مسواک (۱۹۳۸) و جوراب زنانه (۱۹۴۰) بود. این مواد از واحدهای تکرارشونده که با پیوند پپتاید (یا پیوند شیمیایی آمید) به یکدیگر پیوند یافته اند، تشکیل شده و نوعی پلیامید است. نایلون نخستین پلیمر ترکیبی موفق در بازرگانی است. هدف از ساخت نایلون آن بود که چون در دوران جنگ جهانی دوم، ابریشم کمیاب شده بود، نایلون جایگزین ترکیبی ابریشم شود و بتوان چیزهایی را که با ابریشم ساخته می شد با این ماده ساخت؛ این ماده در آن دوران در ساخت برخی وسایل نظامی چون چتر نجات، جلقه توپ خانه ضدهوایی و تایرهای بسیاری از انواع خودروهای نظامی بکار رفت.
نایلون ۶ و نایلون ۶٬۶ مهم ترین پلی آمید می باشند که در صنعت نساجی و در تولید فرش و موکت نیز کاربرد دارد. از همین رو به معرفی خواص آن ها می پردازیم.

دانشنامه آزاد فارسی

نایْلون (nylon)
پلیمر مصنوعی با زنجیرۀ بلند. نایلون نخستین نخ کاملاً مصنوعی است. در ۱۹۳۸، شرکت دوپون با استفاده از فرآورده های نفتی، به ویژه اسید آدیپیک و هگزامتیلن دی آمین، آن را تهیه کرد. از این ماده برای ساخت اشیای قالبگیری شده، منسوجات، و نخ بخیۀ طبی استفاده می کنند. الیاف نایلون از ابریشم محکم تر و کشسان ترند و در برابر رطوبت و کپک حساسیت کمتری نشان می دهند. نایلون برای تولید جوراب و منسوجات بافته ای مشابه بافته های ابریشمی یا خز به کار می رود و با آن فرش و موکت هم می بافند. نایلون را دبلیو اچ کاروترز، شیمی دان امریکایی، و همکارانش در ۱۹۳۷ ابداع کردند. سالانه ۲میلیون تن اسید آدیپیک برای ساخت نایلون تولید می شود. اسید آدیپیک از بنزن به دست می آید و ماده ای سرطان زاست و طی فرآیند تولید آن، دَه درصد گاز گلخانه ای اسید نیتروس در هوا رها می شود.

پیشنهاد کاربران

نایلون شیرنگ

نایلون شیرینگ به پلاستیکی گفته میشود که خاصیت شکل پذیری داشته و نسبت به تغییرات دمایی حساس میباشد و برای ایزوله کردن بسته بندی به کار میرود.
نایلون شیرینگ یکی از پر کاربردترین محصولات در حوزه بسته بندی و نگهداری از کالا ها میباشد. جنس این محصول از پلی اتیلن ساخته شده است و در برابر تغییرات دمایی بین 160 تا 220 درجه تغییر حالت داده و با استفاده از آن میتوان کالایی را که بسته بندی آن را داریم وکیوم کرد. امروزه در اکثر صنایع بسته بندی دنیا از نایلون های شیرینگ استفاده میکنند.
منبع http://plasticatlas. ir


کلمات دیگر: