کلمه جو
صفحه اصلی

جیپ

فارسی به انگلیسی

jeep

مترادف و متضاد

jeep (اسم)
جیپ، اتومبیل نیرومند و جنگی امریکا

فرهنگ فارسی

نوعی اتومبیل سبک ومحکم درجاده های ناهمواراست
( اسم ) نوعی اتومبیل محکم و سبک که از عهد. حرکت در جاده های ناهموار بر آید.

فرهنگ معین

[ انگ . ] (اِ. ) نوعی اتومبیل محکم و سبک که برای گذشتن از جاده های ناهموار ساخته شده است .

لغت نامه دهخدا

جیپ. ( انگلیسی ، اِ ) نوعی اتومبیل محکم و سبک که از عهده حرکت در جاده های ناهموار برآید. ( فرهنگ فارسی معین ).

فرهنگ عمید

نوعی اتومبیل سبک و محکم که در جاده های ناهموار بهتر از اتومبیل های دیگر حرکت می کند.

دانشنامه عمومی

جیپ، (به انگلیسی: Jeep) شرکت خودروسازی آمریکایی است، که زیرمجموعه ای از گروه کرایسلر می باشد، که خود شرکت تابعهای از شرکت خودروسازی فیات به شمار می آید. از ژانویه ۲۰۱۴ در پی راه اندازی گروه فیات کرایسلر اتومبیلز، جیپ نیز به عنوان زیرمجموعه ای از این گروه خودروسازی، فعالیت می نماید.
۱۹۴۴ تا ۱۹۵۳: ویلیس (یا ویلیس-اورلند)
۱۹۵۳ تا ۱۹۶۴: ویلیس موتورز
۱۹۶۴ تا ۱۹۷۰: کایزر-جیپ
۱۹۷۰ تا ۱۹۸۶: امریکن موتورز
۱۹۸۶ تا ۱۹۸۷: رنو (تحت مالکیت امریکن موتورز)
۱۹۸۷ تا ۱۹۹۸: کرایسلر
۱۹۹۸ تا ۲۰۰۷: دایملرکرایسلر (تحت دایملر آ گ و کرایسلر)
۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹: گروه کرایسلر
۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳: فیات (تحت مالکیت فیات و زیرمجموعه کرایسلر)
۲۰۱۴ تا کنون: فیات کرایسلر اتومبیلز
ایده اصلی ساخت جیپ عمدتاً از ذهن فرماندهان نظامی در جنگ جهانی اول تراوش کرد. جاییکه انسان و اسب در میادین باتلاقی و گل آلود جنگ از ادامه راه بازمی ایستادند و گاهی جان خود را از دست می دادند. این نیاز به خودرویی چند منظوره که در ابتدای پیدایش و طرح های اولیه او را به همین اسم می شناختند، باعث پیدایش اولین اتومبیل دو دیفرانسیل به نام جیپ گردید.
نام جیپ از کلمه (به انگلیسی: General Purpose) به معنای چندمنظوره که به اختصار به جی. پی (به انگلیسی: G.P) و در اثر تلفظ زیاد، به جیپ (به انگلیسی: Jeep) بدل شد، گرفته شده. رئیس هیئت مدیره شرکت ویلیز، جو فریزر، از اوایل سال ۱۹۳۹ بدنبال ساخت خودرویی سبک برای اهداف شناسایی-نظامی بود، با آغاز جنگ جهانی دوم در سوم سپتامبر همان سال در اروپا، و پیش بینی درگیری ایالات متحده آمریکا در این بحران، او پیگیری بیشتری نشان داد. حاصل مذاکرات او و افسران تدارکات ارتش برای ساخت خودرویی که در میادین جنگ قابل استفاده باشد، آن بود که قرار شد کمپانی ویلیز نمونه اولیه را جهت بررسی آماده نماید.
در خلال پاییز همان سال شرکت ویلیز متوجه شد که شرکت بنتام نیز در این داستان، دستی دارد، بعدها مدیران ویلیز متوجه شدند، که آنچه طراحان کمپانی بنتام بدنبال ساخت آن بودند، مدل پیشرفته تری از یک موتورسیکلت جعبه بغل دار، بوده است، خودرویی سبک و سریع با ظرفیت حمل سه نفر، درحالی که ویلیز بدنبال ساخت خودرویی مقاوم و زورمند، با اهداف فوق العاده بود.


کلمات دیگر: