کلمه جو
صفحه اصلی

رئونیون

فرهنگ فارسی

سابقا آنرا جزیره بوربن مینامیدند. جزیره ایست در مشرق افریقا میان جزیره ماداگاسکارا و جزیره موریس در اقیانوس هند بوسعت ۲۵٠٠ کیلومتر مربع و ۴۷۶۶۷۵ تن جمعیت .شهر مرکزی سن دنیس میباشد. رئونیون دارای برجستگیهای آتشفشانی است و قله معروف آن پیتون قریب ۳٠۲۹ متر ارتفاع دارد و پوشیده از برف است .در اطراف جزیره کنار ساحل آب و هوای معتدل گرمی است .محصول قند شراب رم وانیل و گیاهان مطعر.این ناحیه از ۱۶۴۲ م. جزو مستعمرات فرانسه شد و از ۱۹۴۶ بمنزله یکی از دپارتمانهای کشور فرانسه در آمد .

دانشنامه عمومی

رِئونیون جزیره ای در جنوب غربی اقیانوس هند و یکی از ناحیه های فرای دریاهای فرانسه و نزدیک ترین خشکی به این جزیره در ۱۷۰ کیلومتری آن کشورموریس است.
سنت بنوی
لو پورت
لو تامپون
سنت آندره
سنت دنی
سنت لوئی
سنت پال
سنت پی یر
آب و هوایی استوایی و تحت نفوذ باد بسامان شرقی غربی است. کوه های بلند آتشفشانی، منطقه بارانی شرقی، منطقه خشک غربی، درجه حرارت بالای کنار دریاو درجه حرارت خنک ارتفاعات از مشخصات آب و هوایی این جزیره است.علی رغم آب و هوای استوایی به علت مجاورت با اقیانوس درجه هوا به ندرت به بالاتر از °۳۵ می رسد. بین ماه های ژانویه تا مارس جزیره در معرض چرخندها با بادهایی با سرعت ۲۰۰ کیلومتر در ساعت است.
دریانوردان اروپایی اولین بار به این جزیره رسیدند. پرتغالی ها در سال ۱۵۰۰ میلادی سپس هلندیها و انگلیسیها در مسیر خود در راه هند و در نهایت فرانسویها در سال ۱۶۴۲ میلادی، که جزیره را بنام خانواده سلطنتی فرانسه، بوربون نامیدند. اولین مهاجران فرانسوی در سال ۱۶۶۵ با پنج فروند کشتی پا به این جزیره نهادند.
جمعیت ۸۰۸٬۲۵۰ نفری جزیره شامل نژادهای مختلفی از آفریقایی، هندی، چینی، مجمع الجزایر قمر و اروپایی است. زبان رسمی فرانسوی است ولی از سال ۲۰۰۱ زبان کرئول (ترکیب فرانسوی و زبان های محلی) نیز در مدارس بنام زبان و فرهنگ بومی تدریس می شود.

دانشنامه آزاد فارسی

رئونیون (Reunion)
جزیره رئونیون
جزیرۀ برون مرزی فرانسه، از جزایر ماسکارین، در اقیانوس هند، به فاصلۀ ۶۵۰کیلومتری شرق ماداگاسکارو ۱۸۰کیلومتری جنوب غربی موریس. ۲,۵۱۲ کیلومتر مربع مساحت و ۷۸۷,۵۸۴ نفر جمعیت دارد (۲۰۰۶). مرکزش سن دنیاست. این جزیره پوشیده از جنگل است. رئونیون پنج جزیرۀ غیرمسکونی را اداره می کند، که ماداگاسکار هم بر آن ها ادعای مالکیت دارد. کاشفان پرتغالی اولین اروپاییانی بودند که از این جزیره بازدید کردند (۱۵۱۳). لوئی سیزدهم، پادشاه فرانسه، در ۱۶۴۲ آن را ضمیمۀ خاک فرانسه کرد. در ۱۹۴۶ به یکی از ولایت های برون مرزی فرانسه و در ۱۹۷۲ به ناحیۀ برون مرزی فرانسه تبدیل شد.


کلمات دیگر: