کلمه جو
صفحه اصلی

ترومبون

فارسی به عربی

ترومبون

عربی به فارسی

ترومبون , شيپور داراي قسمت مياني متحرک


مترادف و متضاد

trombone (اسم)
چنگ، ترومبون، شیپور قدیمی، شیپور دارای قسمت میانی متحرک

فرهنگ فارسی

نوعی ازشیپور، ا سازهای بادی شبیه ترومپت
( اسم ) یکی از ساز های بادی مسی که صدای آن شبیه ترمپت ولی قویتر و بهتر از آنست و غالبا نوارهای با شکوه و پر صدا را اجرا میکند. این ساز از حیث ساختمان بر دو نوع میباشد.

فرهنگ معین

(تِ رُ بُ ) [ فر. ] (اِ. ) یکی از سازهای بادی مسی که صدای آن شبیه ترمپت ولی قوی تر و بهتر از آن است و غالباً نواهای باشکوه و پرصدا را اجرا می کند.

فرهنگ عمید

نوعی ساز بادی فلزی شبیه ترومپت با دو لولۀ خمیده، که لولۀ نزدیک به دهان کشویی بوده و می تواند با بلند و کوتاه شدن، نت های مختلفی ایجاد کند.

دانشنامه عمومی

ترومبون (به فرانسوی: trombone) یکی از سازهای بادی (بادی مسی) برنجی است.
بادی
سازهای بادی برنجی
نام ترومبون از ایتالیائی می آید و به معنی «ترومپت بزرگ» است. ترومبون از دورهٔ رنسانس در موسیقی مذهبی کلیساها به کار می رفت، ولی در آثار ارکستری چندان رایج نبود. لودویگ فان بتهوون با استفاده از این ساز در موومان آخر سمفونی پنجم خود آن را رایج کرد و بسیاری از آهنگسازان بعد از او به ترومبون نقشی در آثار خود دادند.
ترومبون در موسیقی جاز هم بسیار به کار رفته است. از نوازندگان مشهور ترومبون جاز می توان از گلن میلر، جی جی جانسون، کی وایندینگ و تامی دورسی نام برد.

دانشنامه آزاد فارسی

ترومْبون (trombone)
ترومْبون
نوعی ساز بادی برنجی. قسمت عمدۀ قطر لولۀ آن استوانه ای است و یک کولیس متحرک دارد که امکان ایجاد یک گلیساندو (سُراندن) ممتد زیرایی (زیروبمی) در محدودۀ گستره ای نیم اوکتاوی را فراهم می کند. هرچه طول لوله (به وسیلۀ کولیس) بیشتر شود، نت بم تری تولید خواهد شد. با این روش تمامی نت های گام کروماتیک را با قراردادن کولیس در هر یک از هفت پوزیسیون مبنا می توان به دست آورد، و با دمیدن هوا ردیف هارمونیکِ نت هایی را تولید کرد که براساس هریک از نت های مبنا ساخته می شوند. ترومبون باروک، که از نسل سکبات رنسانسی است، دهانۀ فنجانیِ کم عمق و اندکی لبه برگشته دارد که آوایی محکم و پرجلوه از آن بیرون می آید، و دهانه های پهن امروزی درخشش برنجینی هم به آن اضافه کرده اند. ترومبون های تنور و باس از سازهای ثابت و ستون های اصلی ارکستر و ارکستر برنجی، و نیز ارکسترهای دیکسی لند و جازند، و به صورت جداگانه و نیز به شکل ترکیب تنور ـ باس به کار می روند. این شکل ترکیبی کلیدی دارد که زیرایی (زیروبمی) را به اندازۀ یک فاصلۀ چهارم از سی بمل به فا پایین می برد.


کلمات دیگر: