کلمه جو
صفحه اصلی

علیشار

فرهنگ فارسی

دهی است از بخش خرقان شهرستان ساوه کوهستانی و سردسیر ۱۲۵٠ تن سکنه محصول غلات سیب زمینی انگور بادام شغل زراعت گله داری قالیچه گلیم و جاجیم بافی .

لغت نامه دهخدا

علی شار. [ ع َ ] ( اِخ ) دهی است جزء بخش خرقان ، شهرستان ساوه واقع در 20هزارگزی شمال باختری ساوه. و در سر راه عمومی خرقان به زرند. ناحیه ای است کوهستانی و سردسیر و دارای 1250 تن سکنه. آب آن از رودخانه لار و ینگی کند تأمین می شود. و محصول آن غلات ، سیب زمینی ، باغات ، انگور، بادام و یونجه است. اهالی به زراعت و گله داری اشتغال دارند، و صنایع دستی آنان بافتن قالیچه و گلیم و جاجیم است. این ده دارای زیارتگاهی بنام «هفت امام » است. و آثار قلعه مخروبه ای نیز روی تپه شمال آبادی واقع است. مزارع دین باغی ، گون بابک ، کهریز چائی ، دره قلمشرجزء این ده است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ).

دانشنامه عمومی

علیشار یکی از روستاهای قدیمی و دارای جاذبه های گردشگری و تاریخی در شهرستان زرندیه استان مرکزی می باشد.همچنین دارای باغات میوه و جنگل های بسیار زیبا و دشت های سبز و فراخ میباشد.یکی از آثار تاریخی ایران به نام تپه قلعه باش علیشار که در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۵۶۱۴ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و دیگری زیارتگاه امامزاده هفت تن میباشد که در نزدیکی گلزار شهدای روستا قرار دارد.این روستا یکی از بزرگترین روستاهای بخش خرقان میباشد.سد جدیدی که در نزدیکی روستای علیشار به بهره برداری رسیده ماهیگیران زیادی را از اقصی نقاط کشور به این منطقه جذب نموده است و لازم به ذکر است ماهیگیری در این سد فقط با قلاب مجاز بوده و به عنوان تفریح برای عموم آزاد است.

نام قریه ای است از توابع ساوه که آب و هوای نسبتاً سردی دارد. در مرکز قریه، یک قلعۀ قدیمی وجود دارد که به قلعه باش معروف است.



کلمات دیگر: