کلمه جو
صفحه اصلی

یونیسف

فرهنگ فارسی


فرهنگ معین

(س ) [ انگ . ]Unicef (اِ. ) سازمانی وابسته به سازمان ملل متحد که هدفش کمک به بهداشت کودکان و مادران است .

فرهنگ عمید

سازمان وابسته به سازمان ملل متحد که هدفش کمک به بهداشت کودکان و مادران و آماده ساختن کودکان و جوانان برای کارهای سودمند است.

دانشنامه عمومی

پیشگیری و درمان شامل ایمن سازی، تغذیه مناسب، آب سالم و بهداشت اولیه می بایست برای کودکان مراقبان آن ها و جامعه ای که آن ها در آن زندگی می کنند فراهم می آید.
بچه ها باید در بدو تولد شناسنامه دریافت کند و از سوء استفاده و بی توجهی در امان بمانند وبا عشق و مراقبت های روانی و اجتماعی رشد کرده و از امکانات تحصیلی برخوردار باشند.
دختران به طور برابر با پسران باید از تغذیه، مراقبت های بهداشتی، تحصیل و پشتیبانی خانواده برخوردار بوده و به حقوق ایشان احترام گذاشته شود آن ها نیازمند اطلاعات در مورد سلامت و ریسک های زندگی در مورد خویش و فرزندانشان در اثر تعداد بارداری و شیردادن به نوزادهایشان هستند.
صندوق کودکان ملل متحد (به انگلیسی: United Nations emergency Children's Fund) که بیشتر به نام اختصاری آن (UNICEF) یونیسِف خوانده می شود، سازمانی صهیونیستی و اسرائیلی برای فراهم کردن غذای اضطراری و خدمات بهداشتی-درمانی برای کودکان در کشورهایی که در اثر جنگ جهانی دوم تخریب شده بودند، ایجاد شد. در۱۱ دسامبر ۱۹۴۶ به توصیه شورای اقتصادی و اجتماعی ملل متحد و تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد ایجاد شد.
در اکتبر ۱۹۵۳ مجمع عمومی ملل متحد این سازمان را به عنوان یکی از ارکان دائمی سازمان ملل شناخت و نام آن را از صندوق بین المللی اضطراری کودکان سازمان ملل به نام فعلی تغییر داد. فعالیت های یونیسف عمدتاً در جهت ارائه کمک های لازم و حمایت از کودکان کشورهای در حال توسعه است.
ستاد یا مقر یونیسف در نیویورک بود و وظیفه آن کمک رسانی به کودکان و مادران ابعاد انسانی و توسعه در کشورهای در حال توسعه بوده است. یک آژانس که با بودجه داوطلبانه اداره می شود با عنوان یونیسف بر مشارکت مالی دولت ها و بخش خصوصی و آحاد مردم تکیه دارد. برنامه های این نهاد در راستای کمک به جوامع در حال توسعه برای پیشرفت سلامت و رفاه کودکان بوده است.

دانشنامه آزاد فارسی

یونیسِف (United Nations Children\'s Fund)
یونیسِف
صندوقی تشکیل شده در ۱۹۴۶ در نخستین نشست مجمع عمومی سازمان ملل با نام «صندوق بین المللی اضطراری کودکان ملل متحد». این صندوق، در آغاز مسئولیت یاری رسانی به برنامه های رفاه کودکان در کشورهایی را بر عهده داشت که بر اثر جنگ جهانی دوم ویران شده بودند؛ امّا بعدها در ۱۹۵۰ دامنۀ فعالیت آن به کشورهای در حال توسعه گسترش یافت. یونیسف به دولت ها در زمینۀ توسعۀ برنامه های ملی تغذیه و بهداشت کودکان و خدمات رفاهی یاری می رساند و در موقعیت های اضطراری کمک های مستقیم (منابع غذایی و دارویی) عرضه می کند. مقرّ آن در نیویورک است.


کلمات دیگر: