کلمه جو
صفحه اصلی

نیویورک

فارسی به انگلیسی

new york

فرهنگ فارسی

پرجمعیت ترین شهر جهان در کشورهای متحده امریکا در ایالت نیویورک در کنار اقیانوس اطلس در مصب رود هودسن ۷/۸۹۶/٠٠٠ تن سکنه دارد . مرکز بازرگانی و مالی کشورهای متحده و پرجمعیت ترین بندر تجارتی و حمل و نقل دریائی جهان است . از ساختمانهای معروف آن عمارت امپایراستیت بلندترین عمارت دنیا عمارت کرایسلر و بانک مانهاتان و معروف ترین خیابانش خیابان برادوی میباشد .

دانشنامه عمومی

نیویورک پرجمعیت ترین شهر ایالت نیویورک و ایالات متحده آمریکاست که از ۵ ناحیه شامل برانکس، بروکلین، منهتن، کوینز و استیتن آیلند تشکیل شده است. این شهر یکی از قطب های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی جهان است. عده ای به دلیل اهمیت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی منحصربه فرد نیویورک، این شهر را پایتخت جهان نامیده اند.
دانشگاه شهری نیویورک
دانشگاه کلمبیا
دانشگاه نیویورک
دانشگاه راکفلر
مرکز سرطان مموریال اسلون کترینگ
مدرسه پزشکی آیکان در مانت ساینای
نیویورک تا سال 1664 میلادی نیوآمستردام نام داشت. ابرشهر نیویورک با مساحت ۷۸۳ کیلومتر مربع، وسیعترین شهر ایالات متحده آمریکا است.در میان شهرهای بزرگ جهان، تولید ناخالص داخلی نیویورک در زمره بیشترین ها قرار دارد که از نظرارزش اسمی، می توان به تنهایی آن را با کشور بزرگی مثل روسیه مقایسه کرد.
شهر نیویورک با داشتن بیش از ۵۳ آسمانخراش با ارتفاع بیش از ۲۰۰ متر، بیشترین تعداد آسمانخراش را در میان شهرهای دنیا داراست. برج آزادی، اولین بنایی است که در مکان مرکز تجارت جهانی نیویورک ساخته شده است.مطابق آمار سال ۲۰۰۷ نیویورک با احتساب حومه جمعیتی قریب به ۲۰ میلیون نفر دارد. قطار شهری نیویورک که در سال ۱۹۰۴ افتتاح شد، طولانی ترین خط متروی جهان است. بازار بورس نیویورک، بزرگترین بازار بورس جهان در معاملات دلاری است که در خیابان وال استریت قرار دارد.
مرکز اصلی سازمان ملل متحد در کلان شهر نیویورک و همچنین مجسمه آزادی، مهم ترین نماد ایالات متحده آمریکا در نیویورک واقع شده است.

دانشنامه آزاد فارسی

نیویورک (NewYork City)
نمایی از ساختمان امپایر استیت، نمایی از ساختمان امپایر استیت، نمایی از ساختمان امپایر استیت، بزرگ ترین و پرجمعیت ترین شهر امریکا و مقر سازمان ملل متحد، با ۸,۰۸۵,۷۴۲ نفر جمعیت (۲۰۰۳). جمعیت کلان شهر نیویورک ۲۱,۱۹۹,۸۶۵ نفر است. این شهر در گوشۀ جنوب شرقی ایالت نیویورک قرار دارد و از پنج بارو (بخش) تشکیل شده است که عبارت اند از برانکس، کوئینز، بروکلین، منهتن، و ریچموند. نیویورک سیتی بزرگ ترین بندر امریکای شمالی و از مرکز مهم تجاری و فرهنگی جهان است. بسیاری از شرکت های بزرگ ملی و بین المللی در این شهر دفتر نمایندگی دارند. بانکداری، چاپ و انتشارات، تبلیغات و تولید پوشاک، مواد شیمیایی و غذایی، ماشین آلات، پارچه و گردشگری از مهم ترین صنایع آن به شمار می روند. هلندی ها در ۱۶۲۵ این شهر را با نام نیوآمستردام (آمستردام جدید) بنا کردند. پس از آن مهاجران بسیاری از مناطق مختلف به این شهر آمدند. در ۱۶۶۴، انگلیسی ها شهر را اشغال کردند و آن را به نام دوک یورک (بعداً جیمز دوم) نیویورک نامیدند. پس از شکست جورج واشینگتن در نبرد لانگ آیلند (۱۷۷۶) شهر تا پایان جنگ های انقلابی در دست نیروهای انگلیسی باقی ماند و پس از آن از ۱۷۸۴ تا ۱۷۹۷ مرکز ایالت نیویورک و از ۱۷۸۹ تا ۱۸۹۰ پایتخت ایالات متحد امریکا بود. کنگرۀ قانون تمبر در ۱۷۶۵ در این شهر برگزار شد و تصویب قانون تمبر را مغایر با قانون اساسی اعلام و آن را لغو کرد. مکان های مهم و دیدنی نیویورک سیتی عبارت اند از ساختمان امپایر استیت؛ مجسمۀ آزادی؛ دهکدۀ گرینویچ؛ سنترال پارک؛ موزۀ هنری متروپولیتن؛ موزۀ هنرهای مدرن؛ دانشگاه نیویورک؛ وال استریت، محل استقرار بازار سهام نیویورک، و مرکز تجارت جهانی. برج های دوقلوی مرکز تجارت جهانی نیز براثر حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ ویران شد. ناحیۀ کلان شهر نیویورک سیتی، شامل هشت کاونتی، بخش عمدۀ درآمد صنعتی ایالت نیویورک را تأمین می کند. همچنین پهناورترین شبکۀ متروی جهان در نیویورک سیتی قرار دارد.

نقل قول ها

نیویورک پرجمعیت ترین شهر ایالات متحده آمریکاست که از ۵ ناحیه شامل برانکس، بروکلین، منهتن، کوینز و استاتن آیلند تشکیل شده است. این شهر یکی از قطب های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی جهان است.
• «نویسنده شدم چون در نیویورک زندگی می کردم، بسیاری از چیزهای بزرگ را دیدم و شنیدم و حس کردم؛ چیزهای سرگرم کننده و گاه خطرناکی که در شهر بی دروپیکری مانند نیویورک روی هم انباشته شده است. من نویسنده شدم چون نخواستم سرسپرده باشم.» -> دان دلیلو
• «رحم و شفقتی در وجودش نیست. آنقدر سخت و تنگ می گیرد بر او تا تسلیمش کند. این ابرشهر در نگاه اول زیبا و بزرگ است اما وقتی در آن زندگی کنی بی آنکه آشنا و قرابتی با آن داشته باشی، باید سال ها سختی بکشی تا به دشواری ها عادت یا خودت را با آن سازگار کنی؛ ولی با این وجود در این شهر جادویی هست که به تو قدرت مبارزه می دهد.» در گفت وگو با «شرق» شماره ۲۱۳۵–۱۹/ ۷/ ۱۳۹۳ -> حافظ ناظری


کلمات دیگر: