کلمه جو
صفحه اصلی

مشیمیه

فارسی به انگلیسی

choroid

فرهنگ فارسی

پرده نازک سیاهرنگی که درون چشم قراردارد
( اسم ) پردهایست عروقی که بافت اصلیش از نسج ملتحمه است و در زیر پرد. صلیبه قرار گرفته و بنابراین دومین طبق. کر. چشم را میسازد در طبق. مشیمیه عروق دموی زیاد قرار دارد که بهم پیوند شده و شبک. شعری. درهمی را تشکیل میدهند . سایر قسمتهای چشم از این عروق تغذیه میکنند و آن ضمنا موجب حفظ حرارت چشم نیز میشود . در دو سطح مشیمیه دانه های ریز سیاهرنگی موجود است . بهمین جهت چشم بمنزل. اطاق تاریکی میماند . در اشخاص آلبینوس مشیمیه فاقد دانه های ریز سیاه رنگ است و بنابراین صورتی رنگ میباشد . بهمین جهت تصویر اشیا در چشم آنها وضع نیست پرد. مشیمیه مشیمی. چشم . یا مشیمی. چشم . مشیمیه. یا مشیمی. خارجی جنین . کیسهای که از خارج مشیمی. محیط جنین را فرا گرفته است . یامشیمی. محیط جنین . کیسهای که اطراف جنین را در انسان و حیوانات ذی فقار فرا میگیرد . این کیسه که بنام حفر. آمنیوتیک نیز موسوم است جدارش دارای دو برگه است : برگ. داخلی دارای اصل مزودرمی است و برگ. خارجی دارای اصل اکتودرمی است کیس. آمنیوتیک حفر. آتونی .

فرهنگ معین

(مَ یِّ ) [ ع . مشیمة ] (اِ. ) پرده ای است عروقی که بافت اصلی اش از نسج ملتحمه است و در زیر پردة صلبیه قرار گرفته که دومین طبقة کره چشم را می سازد و شامل رگ های خونی و مواد رنگین است .

لغت نامه دهخدا

مشیمیه. [ م َ می ی َ / ی ِ ] ( ع اِ ) یکی از پرده های کره چشم مهره داران است که بین دو پرده دیگر قرار دارد و شامل رگهای خونی و مواد رنگین است. ( از فرهنگ اصطلاحات علمی ). طبقه عروقی رنگ دانه داری است که پنج ششم خلفی کره ٔچشم را می پوشاند و ادامه آن در جلوی چشم ، عنبیه نام دارد. این طبقه بین صلبیه از خارج و شبکیه از داخل قرار دارد و مانع عبور پرتوهای نور است. ( از فرهنگ پزشکی تألیف مرندی ). پرده ای است عروقی که بافت اصلیش از نسج ملتحمه است و در زیر پرده صلبیه قرار گرفته و بنابراین دومین طبقه کره چشم را می سازد. در طبقه مشیمیه عروق دموی زیاد قرار دارد که به هم پیوندشده و شبکه شعریه درهمی را تشکیل میدهند. سایر قسمتهای چشم از این عروق تغذیه می کنند... در دو سطح مشیمیه دانه های ریز سیاهرنگی موجود است و بهمین جهت چشم بمنزله اطاق تاریکخانه ای می ماند. ( از فرهنگ فارسی معین ). پرده رگی که روی سطح درونی نیام جای گرفته و در همه جا کلفتی آن یکسان نمی باشد. در عقب که نازکتر است مشیمیه نامیده می شود. و این پرده که در واقع غذا دهنده چشم می باشد دارای دانه های کوچک سیاهرنگی ( رنگ دانه ) است که چشم را به تاریکخانه کوچکی شبیه می کند. ( از بیماری های چشم و درمان آن ، تألیف باستان ).قسمتی است که کاملاً عروقی بوده و 13 خلفی کره چشم را در فاصله بین صلبیه ( در خارج ) و شبکیه ( در داخل )اشغال می نماید و حد قدامی آن 6 تا 7 میلیمتر تا قرنیه فاصله دارد. سطح خارجی آن قهوه ای رنگ و مجاور سطح داخلی صلبیه می باشد و از آن به آسانی مجزا می گردد و بین این دو پرده نسج سلولی بنام تیغه نازک قرار دارد و از آن عروق چشم از پرده ای به پرده دیگر عبور می نماید. سطح داخلی سیاهرنگ و مجاور شبکیه بوده ولی باآن چسبندگی ندارد و در قسمت خلفی مشیمیه سوراخی است که از آن عصب باصره می گذرد که مجاور سوراخ نظیرش درروی صلبیه می باشد و به آن چسبندگی دارد. در طرف جلو، مشیمیه با منطقه مژگانی یکی شده و به شکل خط مدوری است بنام دایره دندانه دار که فاصله آن تا قرنیه 6 تا 7 میلیمتر است. ( از کالبدشناسی انسانی ص 238 ).
- مشیمیه محیط جنین ؛ کیسه ای که اطراف جنین را در انسان و حیوانات ذی فقار فرامی گیرد . این کیسه که بنام حفره آمنیوتیک نیز موسوم است ، جدارش دارای دو برگه است : برگه داخلی دارای اصل مزودرمی است ، و برگه خارجی دارای اصل اکتودرمی است. کیسه آمنیوتیک. حفره آتونی.

فرهنگ عمید

لایۀ نازک تیره رنگی دارای عروق خونی که داخل حفره چشم قرار دارد.

دانشنامه عمومی

به لایهٔ رگی چشم که بین صلبیه و شبکیه قرار دارد، مشیمیه یا یارینه (به انگلیسی: Choroid) می گویند.
لایهٔ هالر که از جنس بافت پیوندی است و حاوی تعداد زیادی رگ با قطر زیاد است.
لایهٔ ساتلر که بافتی پیوندی دارای مقدار زیادی رنگ دانه و حاوی رگ هایی با قطر متوسط است.
لایهٔ سوم حاوی مویرگ های نازکی است که تغذیهٔ سلول های سطح شبکیه را بر عهده دارد.
لایهٔ بروخ
مشیمیه یکی از لایه های ساختمان چشم است که رنگ دانه دار و حاوی مویرگ های فراوانی است که تغذیهٔ عنبیه و سلول های گیرندهٔ نور شبکیه را بر عهده دارد. مشیمیه در جلوی چشم بخش رنگین آن، یعنی عنبیه را به وجود می آورد.
مشیمیه یک ورقه نازک و پُررگ است که عقب لایه عروقی را تشکیل می دهد. پوشش آن بسیار پررگ است که دارای یک بافت همبند سست در بین عروق خونی اش می باشد. ملانوسیت های فراوانی در این لایه وجود دارند که رنگ سیاه مشخصه این لایه، به دلیل وجود همین سلول هاست.
مشیمیه از جلو تا جسم مژگانی و در عقب تا عصب بینایی امتداد دارد. مشیمیه از داخل به غشاء بروک و از خارج با واسطه فضاء فوق مشیمیه ای به صلبیه محدود می شود. رگ های آن از خارج به داخل باریک تر می شوند و در سمت داخل، صفحهٔ کوریوکاپیلاریس را می سازند. تخلیه سیاهرگی مشیمیه توسط چهار سیاهرگ حلقه ای (ورتکس) است. تغذیه بخش خارجی شبکیه به عهده مشیمیه می باشد.

دانشنامه آزاد فارسی

مَشیمیِّه (choroid)
مَشیمیِّه
لایه ای در پشت چشم، بعد از شبکیه. مشیمیه با جذب نوری که از شبکیه گذشته است، مانع انعکاس نور به عقب می شود و، از تارشدن دید جلوگیری می کند.


کلمات دیگر: