کلمه جو
صفحه اصلی

جین ادامز

دانشنامه عمومی

جین آدامز. جین آدامز (انگلیسی: Jane Addams؛ زاده ۶ دسامبر ۱۸۶۰ درگذشته ۲۱ مه ۱۹۳۵) به عنوان «مادر» مددکارهای اجتماعی، یکی از پیشگام سازنده و اصلاح طلبان آمریکایی، مددکار اجتماعی، فیلسوف عمومی، جامعه شناس، نویسنده و رهبر حق رأی زنان و صلح جهانی در عصری رئیس جمهورهایی مانند تئودور روزولت و توماس وودرو ویلسون که خود را به عنوان افراد اصلاح طلب و فعالان اجتماعی شناخته می شدند معروف و شناخته شده بود. او در ایالات متحده آمریکا فعالیت هایی مرتبط با مادران، نیازهای کودکان، بهداشت عمومی، و صلح جهانی انجام داد. در مقاله خود «استفاده از زنان در اداره و حکومت شهر»، جین ارتباط بین کار دولت و خانواده را ذکر کرد، او گفته است که بسیاری از ادارات دولتی مانند بهداشت و آموزش و پرورش کودکان می تواند به نقش زنان در حوزه خصوصی معطوف شود. به این ترتیب، این مسائلی بود که زنان بیشتر از مردان می دانستند، بنابراین زنان برای رأی دادن بیشتر به نظرات خود نیاز داشتند.
او گفت که اگر زنان مسئول تمیز کردن جوامع خود و ایجاد مکان های بهتر برای زندگی باشند، آنها باید بتوانند بطور فعال تری در رای دادن شرکت کنند. آدامز یک الگو برای زنان طبقه متوسط بود که داوطلبانه درصدد رشد جوامع خود برآمد و به تلاش و کوشش پرداخت. او به طور فزاینده ای به عنوان عضو مکتب فلسفه پراگماتیست آمریکایی شناخته می شود، و توسط بسیاری به عنوان اولین زن «فیلسوف عمومی در تاریخ ایالات متحده» شناخته شده است.در سال ۱۸۸۹ او «هاوس هال» را تأسیس کرد و در سال ۱۹۲۰ یکی از بنیانگذاران اتحادیه آزادی های شهروندی آمریکا (ACLU) بود.در سال ۱۹۳۱ او نخستین زن آمریکایی بود که جایزه صلح نوبل به او اهدا شد و به عنوان بنیانگذار مددکاری اجتماعی در ایالات متحده شناخته شد.

نقل قول ها

جین آدامز. جین آدامز (زاده ۶ سپتامبر ۱۸۶۰ - درگذشته ۲۱ مه ۱۹۳۵) فیلسوف، جامعه شناس، اولین زن آمریکایی برندهٔ جایزه صلح نوبل
• «علیرغم تمام فجایع طبیعی و شکست های غم انگیز نوع بشر، اگر اعتقاد به امکانات جدید و شجاعت طرفداری از آن ها نباشد، پس چه چیزی نوع انسان را در روی این کره قدیمی حفظ کرده است.»صلح و نان در زمان جنگ (۱۹۲۲)، فصل ۷: عکس العمل های شخصی در زمان جنگ• «تمدن و فرهنگ یک روش زندگی، نگرش احترام برابر برای همه مردم است.»سخنرانی در هنولولو (۱۹۳۳)، به نقل از دانشنامه نقل قول های انکارتا(۲۰۰۰)• «نمی توان زندگی را با قوانین مشخص و مقررات اداره کرد، خردی که با مشکلات یک انسان کنار می آید تنها از طریق شناخت او و عادت هایش به طور یک کل ناشی می شود.»«بیست سال در هال هاوس فصل هشت. (۱۹۱۰)»


کلمات دیگر: