کلمه جو
صفحه اصلی

تروا

فرهنگ فارسی

شهری در آسیای صغیر . یونانیان متحد آن شهر را در مدت ۱٠ سال محاصره کردند کردند و هومیروس شرح جنگهای آنها را با قلم سحار خود جاودانی نموده . بقایای شهر مذبور توسط شلیمان در حوالی محل کنونی حصار لق یافته شده .

لغت نامه دهخدا

تروا. [ ت ُ ] ( اِخ ) شهری در آسیای صغیر که آنرا ایلیون و پرگام نیز می نامیدند. یونانیان ده سال این شهر را محاصره کردند و در آخر پس از تسخیر آن را آتش زدند. این جنگهای ده ساله موضوع داستانهایی شد که همر شاعر معروف یونان آنها را سرود و ایلیاد و اودیسه دو شاهکار او شرح همین جنگها است و نام این شهر بوسیله همر جاودانی گردید. شلیمان معتقد است که آثار و بقایای این شهر کهن را در حوالی حصار لیق کشف کرده است. و رجوع به ایران باستان ج 1 ص 19 و ص 723 شود.

دانشنامه عمومی

تروآ. تروآ یا تروا می تواند مربوط به یکی از موارد زیر باشد:
تروجان (اخترشناسی)، یک ریزسیاره یا ماه که مدار مشترکی با سیاره یا ماه بزرگتر داشته باشد

دانشنامه آزاد فارسی

تروآ (ترکیه). تِروآ (۱)(Troy)
اسب تِروآ
اسب تِروآ
اسب تِروآ
(یا: ایلیوم) شهری باستانی در آسیای صغیر (حصارلیقجدید، در ترکیه)، دقیقاً در جنوب داردانل. این شهر تاریخی طولانی و پیچیده دارد که از حدود ۳۰۰۰پ م تا ۱۲۰۰م را دربرمی گیرد. در ۱۸۲۰ این شهر با نام تروآ، یعنی به نام جایگاه جنگ افسانه ای دَه سالۀ تروآنامیده شد که در حماسۀ ایلیادهومر توصیف شده است، اما نام واقعی آن معلوم نیست. هاینریش شلیمانبرای اولین بار نُه شهر را که یکی در زیر دیگری یافته شدند از زیر خاک بیرون آورد (۱۸۷۴ـ۱۸۹۰). نخستین سنگر بندی های مستحکم در این جایگاه به اوایل عصر مفرغتعلق دارند. این سنگربندی ها عبارت بودند از دیواری سنگی با کنگره هایی از خشت و دروازه ای که با برج هایی از جناحین محافظت می شد. تا عصر مفرغ میانی این استحکامات دفاعی گسترش یافته بودند و دست کم به چهار دروازه نیاز داشتند، که دو دروازه، از برج ها مراقبت می شدند. پژوهش های اخیر نشان می دهند که هفتمین شهر، که در حدود ۱۲۷۰پ م چپاول و به آتش کشیده شد، شاید همان تروآی هومر باشد. شهر و استحکامات دفاعی آن بازسازی شد، اما در حدود ۱۰۵۰پ م به سرنوشت مشابهی گرفتار آمدند. شهر ایلیوم در قرن ۷م در همان جایگاه ساخته شد و تا دورۀ رومیان باقی ماند.

تروآ (فرانسه). تِروآ (۲)(Troyes)
مرکز اداری ولایت اوب، در ناحیۀ شامپانی ـ آردن، در شمال شرقی فرانسه، واقع بر رود سنو در ۱۵۰ کیلومتری جنوب شرقی پاریس. جمعیت آن ۶۰,۸۰۰ نفر و جمعیت حومۀ آن ۱۲۰هزار نفر است (۱۹۹۰). مرکز تجارت محصولات کشاورزی است، اما شهر صنعتی نیز به شمار می رود؛ پارچه، ماشین آلات، و مواد غذایی تولید می کند. صنعت جوراب بافی آن اهمیت بسیار دارد. طبق پیمان تروا، که هنری پنجماز انگلستان و شارل ششمامضا کردند (۱۴۲۰م)، هنری (هانری) به منزلۀ ولیعهد فرانسه شناخته شد. تروا از شهرهای مهم رومی، و در قرون وسطا مرکز استان شامپانی بود. مرکز آن دارای خیابان های مارپیچی با خانه های قدیمی و تعداد زیادی کلیساست. در کلیسای جامع و زیبای سن پیر و سن پل، که به سبک گوتیک و متعلق به قرون ۱۳ تا ۱۶ است، تندیس ها و شیشه های رنگی بسیار دیده می شود. این شهر موزۀ هنرهای زیبا و موزۀ تاریخ صنعت جوراب بافی نیز دارد.

نقل قول ها

تروآ (فیلم). تروآ (به انگلیسی: Troy) فیلم حماسیِ اکشن آمریکایی محصول سال ۲۰۰۴، به کارگردانی ولفگانگ پترسن است که در ۱۴ مه ۲۰۰۴ اکران شد. داستان فیلم برگرفته از ایلیاد، اثر حماسی شاعر یونانی هومر است که پی آمدهای جنگ ۱۰ ساله تروآ را از آغاز تا پایان نشان می دهد.

دانشنامه اسلامی

[ویکی الکتاب] معنی لَمْ تَرَوْاْ: ندیده و نمی بینید
ریشه کلمه:
رئی (۳۲۸ بار)


کلمات دیگر: