کلمه جو
صفحه اصلی

انجیل برنابا

دانشنامه عمومی

انجیل برنابا اثری پدیدار شده (=یافته شده) در قرون وسطی است که ادعا شده توسط برنابا، شخصیت مسیحی برجسته از قرون اول میلادی به نگارش درآمده است. این کتاب نسبت به انجیل های رسمی مسیحیت شباهت بسیار بیشتری به اعتقادات مسلمانان دارد. اعتبار این کتاب به شدت مورد تردید واقع شده است چرا که اسناد قدیمی از آن وجود ندارد و قدیمی ترین اشاره به آن وجود نام رسالهٔ برنابا ( و نه انجیل ) در لیست ممنوعه پاپ ژلازیوس یکم در اواخر قرن پنجم میلادی (قبل از پیدایش اسلام) است. اکثر محققان غربی و مسیحی اعتبار آن را زیر سؤال برده اند و آن را اثری جعلی متعلق به به قرن ۱۶ می دانند که ادعا می شود توسط برنابای عهد جدید (قرن ۱ میلادی) از یاران حواریون مسیح به نگارش درآمده است. از طرف دیگر برخی مسلمانان جعلی بودن این انجیل را نپذیرفته اند و آن را نسبت به اناجیل رسمی مسیحیت معتبرتر می دانند. این انجیل برابر مجموع چهار انجیل رسمی است (دستخط ایتالیایی ۲۲۲ فصل دارد) و حاوی مواعظ اخلاقی و عرفانی از زبان مسیح است. هرچند مسیحیان به صحت این انجیل تردید دارند.نبو
بَرنابا که نام اصلی او «جوزف» یا یوسف است، در زمان رسولان به دین مسیح متدین شد. او علایق دنیوی را قطع کرد و مردم را به دین مسیح ترغیب می کرد و در مصائب و زحمات آن ها شریک می شد. همین دلیل رسولان، او را به این اسم ملقب کردند. از اول ظهور اسلام تا قرن اخیر در میان مسلمانان، اسمی و رسمی از انجیل برنابا نبوده. چنانچه لونسدال و لوراراغ و خلیل سعادت و تعدادی دیگر از دانشمندان برجسته اروپا بدین مطلب اذعان دارند.
برنابا یا پسر وعظ، یکی از شاگردان حواریون عیسی مسیح بود. به اعتقاد مسلمین، انجیل وی یکی از بهترین اناجیلی است که از عصر نبوت مسیح از نظر صحت و اتقان مطالب، تعلیمات اخلاقی و معارف الهی در میان اناجیل موجود و بلکه همه کتاب های آسمانی (به استثنای قرآن) بی نظیر است. از امتیازات این کتاب (به اعتقاد اکثر مسلمانان) می توان به موارد زیر اشاره کرد:
آنچنان که در این انجیل آمده، برنابا این کتاب را به امر مسیح نوشته است. از نکات قابل توجه این کتاب این است که در به صراحت از بی ایمانی پولس سخن گفته است. در مورد رابطه پولس و برنابا در کتاب اعمال رسولان تصریح شده که در سفر سومی که برنابا و پولس به اورشلیم (بیت المقدس) رفتند، میانشان مشاجره ای درگرفت که منجر به جدایی آن ها شد. در اعمال رسولان گوید: برنابا پولس را پس از آنکه هدایت یافت به حواریون معرفی کرد و می گوید پولس دشمن سرسخت آیین مسیحی بود و پس از صعود مسیح، از پیروان مسیحیت شد. پاپ جلاسیوس اول (از پیروان پولس) از مطالعه آن نهی اکید نمود.به اعتقاد دانشمندان و مورخین مسیحی انجیل منسوب به برنابا در قرون اول مسیحی و قرون متمادی پیش از اسلام وجود داشته و استفاده از آن در میان مسیحیان متداول بوده است که نمونه هایی از آن را ذکر می کنیم:

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] یکی از اناجیل، «انجیل برنابا» است. این کتاب نسبت به انجیل های رسمی مسیحیت شباهت بسیار بیشتری به اعتقادات مسلمانان دارد. «پاپ جلاسیوس» که به سال 492 میلادی بر تخت پاپی نشست آن را تحریم نمود، بدین جهت که آن با دیگر اناجیل مخالف بود زیرا آن انجیل «کشته شدن مسیح» و «غفران ذنوب محض درآمدن به دین مسیح» را رد می کرد و به آمدن «پیامبر اسلام» تصریح داشت.
امروزه مسیحیان این انجیل را معتبر نمی شمارند و می گویند به وسیله یک مسلمان نوشته شده است.
یوسف لاوی ملقب به برنابا یکی از مؤمنان اولیه به حضرت عیسی علیه السلام بوده است. او در جزیره قبرس زاده شد و به سبب آن که از سبط لاوی بود برای تحصیل علوم دینی به اورشلیم آمد و کارهای مهمی را در زمان حواریون بر عهده گرفت. مسیحیان مدعی هستند که او حضرت عیسی علیه السلام را ندیده ولی به نظر می رسد که شأن او در تاریخ عیسویان بسیار بالاتر از این ها باشد.
در کتاب های مقدس، برنابا این گونه معرفی شده است: نام واقعی برنابا، ژوزف بن لووی بن ابراهیم است. وی مزرعه اش را فروخت و آن را خرج شاگردان مسیح کرد. پرهیزکار و درستکار بود. هنگامی که پولس ادعا کرد، مسیح را دیده و به اورشلیم بازگشت تا به شاگردان نزدیک شود، برنابا مسئولیت معرفی او را به شاگردان بر عهده گرفت.
برنابا برای تبلیغ مردی نیکوکار و صالح بود. بنابراین جمع قابل توجهی به خدا ایمان آوردند. سپس به همراه پولس، یک سال کامل به طرسوس رفت. (اعمال 15/29)
برنابا برای تبلیغ مسیحیت بسیار کوشید. مورخان می گویند او در سال 61 م. در قبرس درگذشت. بت پرستان او را سنگسار کردند و پسر خواهرش، مرقس انجیلی او را به خاک سپرد.
این انجیل قرنها ناپدید بود تا در قرن 16 میلادی اسقفی به نام «فراموینو» یک نسخه آن را به زبان ایتالیائی در کتابخانه «اسکوتز» پنجم بدست آورد و در آستین خود پنهان کرد و در فرصت های مناسب آن را به دقت مطالعه کرد و در پرتو آن به اسلام هدایت یافت و در اوائل قرن 18 میلادی نیز نسخه ای از آن به زبان اسپانیائی بدست آمد و پس از آن توسط دکتور «منکهوس» به زبان انگلیسی ترجمه شد و به سال 1908 دکتر خلیل سعادت آن را به زبان عربی ترجمه کرد و اخیراً دانشمند ارجمند حیدرقلی خان سردار کابلی آن را به فارسی ترجمه نمود و در کرمانشاه به چاپ رسید.
انجیل برنابا با دیگر انجیل های چهارگانه که اکنون مسیحی ها از آن استفاده می کنند، اختلاف هایی اساسی دارد که برخی اختلاف ها را برمی شماریم:

پیشنهاد کاربران

بنام خدا
با سلام ، تنها انجیلی که ظهور حضرت خاتم الانبیا پیامبر گرامی اسلام ( ص ) را بشارت داده انجیل برنا با هست و چاپ ان در غرب بدستور پاپ ممنوع میباشد و تنها یک نسخه خطی از ان در واتیکان بود که انهم از انجا خارج و به زبانهای مختلف ترجمه و چاپ شد از جمله فارسی، نام
رسول گرامی اسلام در این انجیل فار قلیطا امده هست. با تشکر.


کلمات دیگر: