کلمه جو
صفحه اصلی

مجمع جهانی اهل بیت

دانشنامه عمومی

مجمع جهانی اهل بیت به عنوان یک سازمان غیردولتی و جهانی، در سال ۱۳۶۹ هجری شمسی به دست جمعی از نخبگان پیرو اهل بیت و تحت اشراف مرجعیت شیعه تأسیس شد تا وظیفه شناسایی، سازماندهی، آموزش و پشتیبانی از علاقه مندان به خاندان پیامبر اسلام را عهده دار گردد.
مجمع عمومی که جمعی از علما و شخصیت های دینی و فرهنگی جهان اسلام عضو آن هستند.
ارکان این مجمع عبارت اند از:
در اردیبهشت ماه ۱۳۶۹ اولین اجلاس جهانی پیروان اهل بیت با شرکت بیش از ۳۰۰ نفر از فرهیختگان و اندیشمندان جهان اسلام ـ به ویژه پیروان اهل بیت ـ در تهران تشکیل شد.
از آن تاریخ به بعد و مطابق اساسنامه مجمع جهانی اهل بیت، هر چهار سال یک بار اجلاسی بین المللی با حضور اعضای مجمع عمومی برگزار می شود. در این اجلاس، تصمیماتی برای بهبود وضعیت فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و حقوقی مسلمانان اتخاذ و طرح ها و پیشنهادهایی در جهت نیل به اهداف مجمع ارائه می گردد.

دانشنامه آزاد فارسی

مجمع جهانی اهل بیت (ع). مَجمع جهانی اهل بیت (ع)
تشکل جهانی و غیردولتی در جمهوری اسلامی ایران. پیشینۀ این مجمع به اولین اجلاس جهانی پیروان اهل بیت (ع) برمی گردد که با شرکت بیش از ۳۰۰ نفر از فرهیختگان و نخبگان جهان اسلام به ویژه پیروان مکتب اهل بیت (ع) در اردیبهشت ماه ۱۳۶۹ در تهران تشکیل گردید. در خاتمه این اجلاس شرکت کنندگان در کنفرانس، ایجاد مرکزی به نام مجمع جهانی اهل بیت (ع) را از رهبر جمهوری اسلامی ایران درخواست کردند که مورد موافقت قرار گرفت. مجمع جهانی اهل بیت (ع) طبق اساسنامه مصوب خود هر چهار سال یک بار اجلاس بین المللی خود را با حضور اعضای مجمع عمومی که از نخبگان و شخصیت های جهان اسلام و پیروان اهل بیت (ع) هستند، برگزار می کند. تأسیس مؤسسه آموزش عالی اهل بیت (ع) در ۱۳۷۸، برگزاری همایش های مختلف در کشورهای مختلف، کمک به نشر فرهنگ اهل بیت (ع) در سطوح علمی و دانشگاهی و تلاش برای تأسیس کرسی های شیعه شناسی در دانشگاه های جهان، تأسیس بنیاد بین المللی جوانان پیرو اهل بیت (ع)، از برجسته ترین فعالیت های این مجمع است. مرکز چاپ و نشر مجمع جهانی اهل بیت (ع) تاکنون بالغ بر ۴۰۰ عنوان کتاب به ۲۱ زبان به چاپ رسانده است. ترجمۀ کتاب هایی در خصوص معارف اهل بیت به زبان های مختلف جهان و نیز انتشار چندین ماهنامه و فصلنامه به زبان های مختلف ازقبیل مجلۀ ثقلین، ینا بیع الحکمه، کوثر و مجلۀ الکترونیکی اهل بیت از فعالیت های دیگر مجمع جهانی اهل بیت به شمار می روند.


کلمات دیگر: