کلمه جو
صفحه اصلی

دانشنامه امام حسین

دانشنامه عمومی

دانشنامه امام حسین یا با عنوان کامل «دانشنامه امام حسین علیه السلام بر پایه قرآن، حدیث و تاریخ: فارسی - عربی» یکی از دانشنامه های جهان اسلام در خصوص زندگانی فردی و اجتماعی، و نظریات دیگران دربارهٔ حسین بن علی و ‏‫واقعه کربلا به دو زبان فارسی و عربی است.
دائرةالمعارف حسینی
نرم افزار دانشنامه امام حسین
این دانشنامه که از پانزده بخش و ۱۳۸ فصل (۱۶ جلد) با ترجمه فارسی تشکیل شده است حاصل تلاش ۱۰ ساله محمد محمدی ری شهری، سید محمود طباطبایی نژاد (زاده ۱۳۴۰ خ در شهر یزد)، سید روح الله سیدطبایی (نویسنده معاصر)، عبدالهادی مسعودی (مترجم) و همکاری پژوهشکده علوم و معارف حدیث است.
این کتاب از متقن ترین منابعی است که از آغاز تا انجام زندگی شخصی، اجتماعی، سیاسی حسین بن علی را مورد توجه قرار داده و با ملاحظه دقیق آیات قرآن و نقد، پالایش، تنظیم هزاران گزارش روایی و تاریخی کارآمد توانسته معرفی دقیقی از این شخصیت تاریخ‏ ساز نمایش دهد.
مراسم رونمایی از این اثر در تاریخ ۱۹ آذرماه سال ۱۳۸۸ با حضور لطف الله صافی گلپایگانی، علی لاریجانی و جمعی از فرهیختگان حوزه و دانشگاه در تالار علامه مجلسی مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث برگزار شد.

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] دانشنامه امام حسین (کتاب). دانشنامه امام حسین(ع) کتابی است ۱۴ جلدی با موضوع امام حسین(ع) که در طول ده سال زیر نظر محمد محمدی ری شهری به کوشش جمعی از محققان نوشته شده است. بنابر مقدمه کتاب، در این مجموعه، برای بررسی زندگانی فردی و اجتماعی امام(ع) و سخنان و آرای دیگران درباره ایشان، به بیش از پانصد مصدر تاریخی، حدیثی، فقهی، تفسیری و کلامی مراجعه شده است. گزیده ای از مباحث این چهارده جلد در کتابی با عنوان «شهادت نامه امام حسین» جداگانه منتشر گردیده است. این کتاب به زبان عربی ـ فارسی نگاشته و به زبان های اردو، ترکی و انگلیسی ترجمه شده است.
محمّد محمّدی ری شهری در آبان ۱۳۲۵ش در شهر ری به دنیا آمد. وی پس از پایان تحصیلات ابتدایی، در سال ۱۳۳۹ش وارد حوزه علمیه شهر ری (مدرسه برهان) شد و در سال ۱۳۴۰ش به قم رفت و تا پیروزی انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷ به تحصیل و تدریس در حوزه علمیه قم اشتغال داشت. وی در دروس میرزا علی مشکینی، محمد فاضل لنکرانی، سید محمدباقر طباطبایی سلطانی، محمدعلی اراکی، حسین وحید خراسانی، میرزا جواد تبریزی، سید محمدرضا گلپایگانی شرکت کرد. بعد از انقلاب مسئولیت های زیادی داشته است برخی از آن ها عبارتند از: وزیر اطلاعات، دادستان کلّ کشور، دادستان دادگاه ویژه روحانیت، دبیر کلّ جمعیت دفاع از ارزشهای انقلاب اسلامی، تولیت آستان حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، نماینده مردم استان تهران در مجلس خبرگان رهبری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج، رئیس مؤسسه علمی ـ فرهنگی دارالحدیث، رئیس دانشکده علوم حدیث. دانشنامه امام حسین(ع) یکی از آثار ری شهری است.
در مقدمه کتاب هدف از پرداختن به این دانشنامه را نکات زیر شمرده اند:


کلمات دیگر: